Международният редактор Весела Владкова между ските, къмпинга и външната политика

„ Моят път като журналист започна в Радио България, в немска редакция . През 1993 година постъпих след конкурс. Работата ми беше изключително интересна – на ръба между журналистиката и превода. Предполагам, че оттам е тръгнал  интересът ми към..

публикувано на 09.10.20 в 16:31

Ива Ралчева с пръстен от дърво

Тя е строителен инженер, защото не са я приели мечтаната архитектура. Прави бижута от дърво . Обича животните. Предпочита да не стои в града, затова пътешества. Кара колело. Била е в най-високия обитаван град в света.  Тя е – Ива Ралчева...

публикувано на 07.10.20 в 20:39
Стефан Илчев в студиото на „Нощен Хоризонт“

Стефан Илчев: Правилният път е да вплиташ човещина в музиката

Нищо не запълва душата ми, както музиката  „Когато се събуждам всеки ден, осъзнавам, че съм намерил пътя си и правя това, което искам и мога. Нищо не може да запълни душата ми така, както музиката “. Това сподели пред БНР певецът и музикант..

публикувано на 07.10.20 в 18:08

83-годишната Рина Шайнфелд все още завладява публиката с танца си

Всеки дебют е събитие. Особено когато става въпрос за дебют в съвременната опера „Берницки“ в парижкия „Пале Гарние“. На израелската балерина Рина Шайнфелд е отредена нямата роля на компаньонка на внучката на Ирод - Берницки. В главната роля е..

публикувано на 06.10.20 в 15:28
Д-р Тихомир Мустаков - алерголог

Д-р Тихомир Мустаков: Голяма част от медицината е даване на любов

Той е любимият лекар на майките и най-добрият приятел на децата. Всички го обичат и ценят заради добротата, която притежава и заради професионализма. Намира лек за всяка алергия и успокоява всяко родителско притеснение. Той е доктор Тихомир Мустаков,..

публикувано на 04.10.20 в 03:50
Автобиографията на Роб Халфорд

„Изповед“-та на Бога на метъла – трогателна, искрена и скандална

„Не мога да дишам“ – така е озаглавено въведението в автобиографията на един от най-великите хеви метъл вокалисти Роб Халфорд, фронтмен на легендарната британска група Judas Priest . Книгата излезе и на българския пазар на 1 октомври..

публикувано на 02.10.20 в 16:53
Димитър Аврамов

Димитър Аврамов: Не може всички премиери да са ни виновни като Тодор Живков

„Ако на следващите избори възпроизведем същия модел на власт, на сервилно подчинение пред лидера, се връщаме векове назад. Модерната държава, представителната демокрация е свързана с това да казваш на човека, който е поел властта, че във всеки..

публикувано на 29.09.20 в 10:07
Тодор Янакиев, Даниела Янакиева - Търговище

Добре приготвената храна е мисия за семейство Янакиеви

На гости в рубриката „Горещи сърца“ са две от най-харизматичните личности на Търговище - Тодор Янакиев и Даниела Янакиева, баща и дъщеря. Тодор Янакиев е познат на своите съграждани с готовността да помогне на всеки, които има нужда...

публикувано на 27.09.20 в 10:42

Иван Панкев и планините на България

„ 39 са планините в България, с някои спорни са 42 (Боховска, Лозенска, Царичка). Много от тях са достъпни за еднодневен преход дори. При повечето е проблем достигането до изходната точка заради лош път. Не всички са много популярни“. Това сподели в..

публикувано на 25.09.20 в 16:43

Ирина Недева: Киното е истинската ми страст

„Може би се отказвам лесно. Ако реша, че е глупаво да упорствам в дадено дело, анализирам защо не се получава и си казвам – това не е за мен... Извън радиото търча с куче под мишница, с домашния любимец Ози... Децата, както и моето, не..

публикувано на 25.09.20 в 16:11