Калина Михайлова е сменила рязко посоката: от работа в големи корпорации към собствена линия екошалове.

Калина Михайлова: Движим се страшно бързо напред - за да се спасим, трябва да ударим спирачки

Да смениш добра кариера с производството на бутикови шалове, използвайки щадяща природата технология. Това е направила Калина Михайлова, която се занимава с  растителен принт. "Този скок е много личен процес. Повече от 20 години съм била във..

публикувано на 11.12.18 в 14:53
Мона Каушик, Адвет Триптахи и преводачката Биляна Вачева.

Д-р Адвет Триптахи: Българите са изложени на голям стрес и напрежение

"Българите са подложени на голям стрес и напрежение. Това е, което забелязвам тук и което е характерно за България. Второто, което ми прави впечатление е, че българите са много чувствителни, много искат да помагат на другите и това ги прави още повече..

публикувано на 08.12.18 в 11:05
Квартет Дестъни

Destiny Quartet: Кросоувър музиката грабва съвременния човек със страхотна сила

Първата българска кросоувър група с над 1 млн. гледания в интернет - Destiny Quartet - издаде самостоятелен албум, който вече може да бъде закупен предпремиерно. Дамите работят с италианския композитор Маурицио Абени, който направи специална версия..

публикувано на 04.12.18 в 13:44
Джина Брия

Джина Брия: Какви ще бъдем след 10 години, зависи от това каква вода пием и каква храна ядем

"Водата е много дълбока и тайнствена материя, чието изучаване изисква методи на физиката, химията и биологията. Отскоро започнах да разбирам тази материя. Много е вълнуващо да се занимаваш с науката за водата". Това каза за предаването "Закуска на..

публикувано на 04.12.18 в 09:44
Тайе Селаси

Тайе Селаси: Най-голямата награда за мен е думите ми да лекуват

Американската писателка Тайе Селаси представи в България романа си "Отивам си е възвратен глагол". Корените на Тайе Селаси са в Африка, но тя харесва понятието "местен", защото й позволява да се чувства местна на много места по света. Живяла е в  Гана,..

публикувано на 30.11.18 в 16:48
Автор на илюстрацията: Милена Радева

Илюстраторката Милена Радева: В България оставаме подвластни на класиката

"Книгите в Европа вече са далеч от тези книги, с които ние сме израснали. Те са се превърнали в класика за европейския пазар, на тях се гледа като на културна ценност, но те не са актуалните теми в момента." Това каза пред "Хоризонт" илюстраторката..

публикувано на 30.11.18 в 10:59

Гергана Лаптева събира история, география и култура в книгата си "Посока юг"

„Навлизайки в антарктически води, гледката коренно се променя – първите айсберги, първите пингвини, даже ако има човек късмет и китове да види наблизо. Просто е един друг свят. Като вдишваш, вдишваш леденостуден въздух, но вълнението измества..

публикувано на 26.11.18 в 13:27
Панайот Рандев

Психологът Панайот Рандев: Еволюционно мъжкият пол е по-нестабилен

В днешния динамичен свят все повече женският начин за справяне става по-важен и мъже, които не притежават подобни качества, не са адаптивни. Това каза психологът Панайот Рандев в предаването "Нощен хоризонт": "Още 70-те години на миналия век беше..

публикувано на 23.11.18 в 13:28
Крум Филипов

Крум Филипов: „Синът на авиатора“ е книга за видимите белези на невидимото

„Синът на авиатора“ е книга за тъгата. Болката около тъгата е основен мотив, задвижвал енергията ми около писането на книгата - това разказа в предаването "Нощен хоризонт" Крум Филипов за дебютния си роман, който по думите му се занимава "с..

публикувано на 23.11.18 в 10:24
Отец Кирил Попов

Отец Кирил: Освен здравословна телесна храна, трябва да даваме на децата си и духовна

У нас в момента расте едно осакатено поколение, без реална представа що е религия. Така смята отец Кирил Попов, енорийски свещеник в катедралния храм „Св. Неделя” в София. Той гостува на предаването "Нощен хоризонт" в  Деня на християнското..

публикувано на 21.11.18 в 10:00