Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

бездомни животни куче

Къде отиват парите за бездомните животни

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация на София вероятно е нарушила диалога с неправителствените организации и това е част от проблема с многото бездомни животни. Преди да стане министър, той..

обновено на 11.04.18 в 05:05
Жоро Пентаграм в студиото на

Жоро Пентаграм: Върнах се в модата и си стъпих на пътеката, където съм най-силен

Самостоятелно ревю с популярен лейбъл в Лас Вегас и създаване на дрехи за китариста на „Scorpions" Матиас Ябс. Това са част от предстоящите събития в „котешката пътека“ на дизайнера Георги Георгиев, известен като Жоро Пентаграм . През 90-те..

публикувано на 10.04.18 в 13:27

Митрополит Антоний: Христова радост в сърцата, светлина в умовете, добруване и преуспяване на българския народ

Часове преди празника Възкресение Христово, от Ерусалим в България беше донесен пламък от Благодатния огън. За първи път македонска църковна делегация пристигна в София, за да вземе оттук Свещен огън за храмовете в съседна Македония. Православните..

публикувано на 08.04.18 в 01:05
Лопун Фунсо Нямгал поставя будистки знаменца за щастие и късмет

Мъдрости от Бутан

Все по-често през последните години у нас идват лица, посветили се на усъвършенстване на духовната същност, за да разкрият своите търсения и развитие. В България беседите на Лопун Фунсо Нямгал - монах от далечен и трудно достъпен Бутан събраха..

публикувано на 04.04.18 в 02:00

CARisMA - инструменталният китарен дует с българска харизма

Добрата комбинация на класическите елементи в музиката със съвременното звучене. Това е точната формула за инструменталния китарен дует CARisMA . Зад него стоят българката Магдалена Калчева и италианецът Карло Кориери, а името CARisMA идва от..

публикувано на 26.03.18 в 17:30
Пламена Гетова

Актрисата Пламена Гетова: Театърът е светилище, нещо много интимно

За актрисата Пламена Гетова големият британски драматург Харолд Пинтър казва, че е невероятна в изпълнението на ролята в неговата пиеса „Стари времена”. Дори съпругата на Харолд Пинтър, която също е актриса, не била успяла да пресъздаде онова, което..

публикувано на 25.03.18 в 16:21

Преминахме към лятно часово време

От астрономическа гледна точка превъртането на стрелките няма значение, но за хората ще се необходими няколко дни за адаптирането им, каза директорът на Националната астрономическа обсерватория "Рожен" д-р Никола Петров: "От гледна точка на..

публикувано на 25.03.18 в 04:00
Илюстрация от

Настъпва персийската Нова година

В Иран, както и в много други страни, като например Грузия, Ирак, Сирия, Казахстан, Киргизия, Таджикистан, Афганистан и Азербайджан посрещат Нова Година на 20-ти срещу 21 март. Как празнуват в Иран, какви са особеностите на персийската Нова..

публикувано на 21.03.18 в 17:45

Борис Далчев – един художник в театъра

24-годишният сценограф Борис Далчев е в очакване на първия си „Икар“. Номинацията за наградата на Съюза на българските артисти може да се превърне за него в реално отличие в Деня на театъра – 27 март, когато е и церемонията по връчването на..

обновено на 19.03.18 в 16:20
Янина Кашева

Актрисата Янина Кашева: Любовта и жаждата за знание ни правят по-богати

Любов е ключовата дума към актрисата Янина Кашева, известна с нашумелия в края на седемдесетте години на миналия век филм „Всичко е любов”. Любов, защото всичко, което създава на сцената или в живота, е направено с много любов. Тя е напълно отдадена..

публикувано на 28.02.18 в 17:23