Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Мирослава Терзиева

Звукорежисьорът Мирослава Терзиева за последен път в "Нощен Хоризонт"

На 20-ти октомври беше последният „Нощен Хоризонт” за Мирослава Терзиева, защото след дни тя излиза в пенсия. Събитието беше специално отбелязано по две причини: първата, защото тя е особено скъп колега за всички в програма „Хоризонт” и втората,..

публикувано на 20.10.16 в 21:57
Пламен Манасиев

Актьорът Пламен Манасиев: Театърът е вторият ми дом

Над 60 или 70 са ролите, които за близо 27 години актьорът Пламен Манасиев е изиграл на професионална сцена. От началото на своя актьорски път той е в Театър „София”. В момента можете да го видите в спектаклите: „Парижката света Богородица”,..

публикувано на 20.10.16 в 21:31
Добринка Станкова

Актрисата Добринка Станкова: Благодарение на професията си съм имала хиляди живота

За актрисата от Народния театър Добринка Станкова актьорството е мистична професия, защото актьорът с всяка роля създава едно ново същество. Изгражда го от очите, косата, тялото до характера. Творецът на сцената не живее един живот, а преживява много..

публикувано на 30.09.16 в 16:55
Мария Статулова

Актрисата Мария Статулова: Оприличавам хората на цветя и животни

Учител на Мария Статулова във ВИТИЗ е проф. Боян Дановски. Той я е научил да наблюдава хората: как се обличат, как се движат, как се чувстват, какво преживяват... А тя започнала да ги оприличава на цветя и животни. И иска повечето да приличат на..

публикувано на 12.08.16 в 17:05
Васил Димитров

Актьорът Васил Димитров: Живият театър ще оцелее, на сцената няма да играят роботи

Театърът като че ли сам избира Васил Димитров за професията „актьор”. Още на 8-9 години той излиза случайно на сцената и казва едно стихотворение. Публиката го приема възторжено. След това идва театралният кръжок в училище през гимназиалните години...

публикувано на 29.06.16 в 15:57

В. Паунов: От Гибралтар 92 000 британци са гласували за оставане, а 69 000 - за напускане на ЕС

Резултатите от референдума във Великобритания все още са твърде оскъдни. Това поясни за "Хоризонт" в предаването "Нощен хоризонт" Веселин Паунов , който се включи специално за БНР от Обединеното кралство по повод състоялия се на 23 юни вот "за" или..

обновено на 24.06.16 в 02:44
Иван Радоев-син

Актьорът Иван Радоев: Театърът е временна терапия

Театърът е начин за малко да се пренесеш в по-добър свят от този, който ни заобикаля – каза в предаването „Нощен Хоризонт” актьорът от Театър „Българска Армия” Иван Радоев. Всяка нова роля за твореца измества предишната, дори да не е по-хубава ...

публикувано на 29.05.16 в 15:09
Жана Яковлева

Актрисата Жана Яковлева: Италианската публика вече търси българската култура

Жана Яковлева е завършила театралната академия в България , а в момента е директор на Българския културен институт в Италия. Той се намира в Рим в къщата на Борис Христов. Центърът започва своята дейност през 2006 година и днес италианците знаят..

публикувано на 25.03.16 в 16:09
Виолета Гиндева

Актрисата Виолета Гиндева: Театърът има една основна мисия – да поддържа българския език и националния дух

Бацилът на театъра влиза в кръвта на Виолета Гиндева още като ученичка. Тогава открива афиш с обява за конкурс за театралната школа в Двореца на пионерите. Големият режисьор Асен Траянов е ръководител на трупата. В нея тогава са включени освен..

публикувано на 29.02.16 в 15:17

Цветолюб Нушев: Левски е плащал всичко и на всички

Тефтерчето на Левски е оцеляло, защото, когато е тръгнал от Ловеч е зашил в самара на коня си част от документите, свързани с Централния комитет на вътрешната революционна организация които и личния си бележник Когато ги залавят, залавят и..

публикувано на 19.02.16 в 04:10