Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Недялко Славов

Романът "Камбаната" на писателя Недялко Славов носи изключителен емоционален и социален заряд

Най-новият роман на пловдивския писател Недялко Славов - "Камбаната", носи изключителен емоционален и социален заряд. Книгата е доказателство, че Недялко е явление в българската литература. Книга, която те стъписва, отрезвява и събужда..

публикувано на 23.02.17 в 13:33
Черноокият шаман - Лари Фенинг

Българин, посветен и обучен в Перу, води шамански церемонии

Как един финансист живее между две реалности? Веселин Георгиев е българин, посветен и обучен в Перу да води шамански церемонии. В интервю за предаването "Нощен хоризонт" той разказа как е започнал с тези церемонии: Моите търсения започнаха..

публикувано на 23.02.17 в 13:21
Азиз Шакир-Таш

Азиз Шакир-Таш: Усещаме любовта най-вече през липсата й

Ако реката попита моста: „Приемаш ли ме за река?”, тази любов може да завърши с потеглянето на моста по реката, а това ще означава, че по него вече никой няма да може да премине... Това са думи на Азиз Шакир-Таш в интервю за предаването "Нощен..

публикувано на 03.02.17 в 07:35

Атанас Скатов се отправя към Лхотце

Първата българска еко-експедиция до връх Лхотце (8516 м, на границата между Тибет и Непал) е под въпрос, каза пред организаторът Атанас Скатов . От всички кандидати той е избрал трима души - жена на 32-години и 60-годишен мъж, както и IT-специалист, който..

публикувано на 28.01.17 в 12:37
Леонид Йовчев

Актьорът Леонид Йовчев: Не вярвам в индивидуалния успех

„Съкровището на Силвестър” е първата постановка, в която играе малкият Леонид Йовчев в театралната студия „Аванс сцена” в Плевен. Постъпва в нея на 12 години и продължава до завършването на средното си образование. През пубертета Лео имал силно и..

публикувано на 27.01.17 в 16:43
Мирослава Терзиева

Звукорежисьорът Мирослава Терзиева за последен път в "Нощен Хоризонт"

На 20-ти октомври беше последният „Нощен Хоризонт” за Мирослава Терзиева, защото след дни тя излиза в пенсия. Събитието беше специално отбелязано по две причини: първата, защото тя е особено скъп колега за всички в програма „Хоризонт” и втората,..

публикувано на 20.10.16 в 21:57
Пламен Манасиев

Актьорът Пламен Манасиев: Театърът е вторият ми дом

Над 60 или 70 са ролите, които за близо 27 години актьорът Пламен Манасиев е изиграл на професионална сцена. От началото на своя актьорски път той е в Театър „София”. В момента можете да го видите в спектаклите: „Парижката света Богородица”,..

публикувано на 20.10.16 в 21:31
Добринка Станкова

Актрисата Добринка Станкова: Благодарение на професията си съм имала хиляди живота

За актрисата от Народния театър Добринка Станкова актьорството е мистична професия, защото актьорът с всяка роля създава едно ново същество. Изгражда го от очите, косата, тялото до характера. Творецът на сцената не живее един живот, а преживява много..

публикувано на 30.09.16 в 16:55
Мария Статулова

Актрисата Мария Статулова: Оприличавам хората на цветя и животни

Учител на Мария Статулова във ВИТИЗ е проф. Боян Дановски. Той я е научил да наблюдава хората: как се обличат, как се движат, как се чувстват, какво преживяват... А тя започнала да ги оприличава на цветя и животни. И иска повечето да приличат на..

публикувано на 12.08.16 в 17:05
Васил Димитров

Актьорът Васил Димитров: Живият театър ще оцелее, на сцената няма да играят роботи

Театърът като че ли сам избира Васил Димитров за професията „актьор”. Още на 8-9 години той излиза случайно на сцената и казва едно стихотворение. Публиката го приема възторжено. След това идва театралният кръжок в училище през гимназиалните години...

публикувано на 29.06.16 в 15:57