Новинарски час

Снимка

В „Новинарски час“ всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня.

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.

Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома, „Новинарски час“ представя на слушателите главните събития от деня, като им дава възможност да чуят участниците в тях и да получат обективна представа за случващото се.

Естествено продължение на „Новинарски час“ е вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио, който започва в 19.00 часа.

Публикации

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома,..

обновено на 08.07.20 в 20:39

Германия се отказва от въгледобива до 2038 г.

Германия се отказва от въгледобива през 2038 година. Днешното решение на Бундестага в последния ден преди лятната ваканция предвижда постепенното спиране на въглищните електроцентрали и милиарди евро структурна помощ за засегнатите региони. „След..

публикувано на 03.07.20 в 19:06
Джамал Хашоги

Задочен процес за убийството на Джамал Хашоги в Истанбул

Днес в Истанбул започва задочният процес за убийството на саудитския опозиционен журналист Джамал Хашоги. Обвиняеми са 20 саудитски поданици – 18 души преки извършители и 2 подбудители, като  за всички тях прокуратурата поиска доживотни присъди при строг..

публикувано на 03.07.20 в 18:58

Спецакция срещу приближени на Васил Божков

При акция на МВР и Специализираната прокуратура от рано сутринта се претърсват адреси в София и Сандански. Задържани за разпити са приближени на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. По информация на БНР, сред тях е и началникът на..

обновено на 03.07.20 в 18:37
Външният министър на Хърватия предаде щафетата на германския си колега Хайко Маас (вдясно).

Германия пое ротационното председателство на ЕС

„Заедно за възстановяването на Европа“ - така звучи официалното мото на Германия за започналото днес председателство в Съвета на ЕС, което подсказва, че най-голямото изпитание пред Берлин е пандемията Covid-19 и икономическите ѝ последици...

обновено на 01.07.20 в 18:31

Последен ден от гласуването на конституционните промени в Русия

В Русия завършва едноседмичното общонационално гласуване на конституционните промени. Ако поправките в основния закон  получат подкрепата на избирателите, Владимир Путин ще може да се кандидатира за президент и след 2024 г., когато изтича..

обновено на 01.07.20 в 18:26
Владимир Путин с Александър Лукашенко

Путин призова гражданите да се включат в общонационалното гласуване

В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин призова гражданите да се включат в общонационалното гласуване на конституционните промени. Той беше категоричен, че поправките в основния закон ще влязат в сила само ако получат одобрението на..

публикувано на 30.06.20 в 18:38
Борис Джонсън в колежа Дъдли

Борис Джонсън с амбициозни планове за бъдещето

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че страната трябва да използва момента, за да реши проблемите, които изпъкнаха около кризата с коронавируса. Той обеща спешни мерки за насърчаване на инвестициите в инфраструктурата на фона на задаващата се..

публикувано на 30.06.20 в 18:27
Маркус Зьодер

Безплатни тестове за Covid-19 в Бавария

Всеки - бързо и безплатно, може да се тества за коронавирус - това реши германската провинция Бавария. Министър-председателят Маркус Зьодер обяви утрояване на капацитета на лабораториите в Бавария. По думите му тестването е своеобразна „система за..

публикувано на 30.06.20 в 18:21

Границите на ЕС остават затворени за САЩ, Русия и Турция

Границите на страните членки на ЕС остават затворени за Съединените щати, Русия и Турция, стана ясно от заседанието на Съвета. Препоръките за постепенно сваляне на временните ограничения бяха приети на писмена процедура. От утре страните..

обновено на 30.06.20 в 17:36