Новият пакт на ЕС за миграцията и убежището е неприемлив за Вишеградската четворка

Новият пакт за миграцията и убежището е неприемлив за Вишеградската четворка, заяви чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от Ройтерс. Той бе в Брюксел заедно с колегите си Виктор Орбан от Унгария и Матеуш Моравецки от Полша, където тримата..

публикувано на 24.09.20 в 16:46

Борисов: "Сготвиха" ме по най-елементарен начин

Премиерът Борисов коментира отношенията си с президента Радев. Той направи това по време на инспекцията на строителството на магистрала „Хемус". Министър-председателят каза, че Радев също вече е политически играч, не е наравно отдалечен и не е..

публикувано на 24.09.20 в 16:41
Община Болярово

Протестна подписка срещу златодобив в община Болярово

Протестна подписка срещу проучванията за добив на злато организираха жители на крайграничната община Болярово. Министерски съвет е дал разрешение българо-чешко дружество да извършва сондажи в землищата на 10 села в общините Елхово и Болярово,..

публикувано на 24.09.20 в 16:40

Атанас Атанасов: Колкото повече Борисов говори, толкова губи

„ Колкото повече Борисов говори, толкова губи … След дълго мълчание и умуване реши, че трябва да признае, че снимките са направени в неговата спалня . Въпросът е защо компетентните институции не започнат разследване на снимките, на записите?“...

публикувано на 24.09.20 в 16:37

Нарастват трудовата заетост във Велико Търново в края на лятото

Увеличават се безработните, които са започнали работа в края на лятото, отчетоха от Бюрото по труда във Велико Търново.   348 безработни от Велико Търново са започнали работа през август и техният брой е с 52-а повече от хората, които са се..

публикувано на 24.09.20 в 16:36
Община Каварна

Общински съветник от Каварна на съд за неспазване на карантина

Районната прокуратура в Каварна предаде на съд общински съветник за нарушаване на наложената му карантина във връзка с разпространението на Covid-19. Красимир Кръстев е оспорил издаденото му предписание за наложена 14-дневна карантина при влизането..

публикувано на 24.09.20 в 16:30

НС одобри промени в Закона за административните нарушения и наказания

Мнозинството в Народното събрание удължи на първо четене сроковете за възражение срещу съставен акт и за оспорване на наказателни постановления, съответно от три на седем дни и от седем на четиринадесет дни. С приетите изменения в Закона за..

публикувано на 24.09.20 в 16:15

23 души са арестувани във Варна при полицейска акция

23-ма са задържаните при специализирана полицейска операция лица , провела се на територията на община Аксаково и община Варна, под наблюдението на прокуратурата-съобщиха от полицията .Четирима са известни на органите на реда във връзка с джебчийски кражби...

публикувано на 24.09.20 в 16:14

Нови три случая на Covid-19 са регистрирани в област Сливен

Нови три случая на Covid-19 са регистрирани в област Сливен през последното денонощие. Тримата новозаразени са възрастни хора, жители на Нова Загора. Между случаите няма връзка, съобщават от Областния кризисен щаб. Към момента няма нови..

публикувано на 24.09.20 в 16:02

Намерено е детето, изчезнало от дома си в Якоруда

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и планински..

обновено на 24.09.20 в 16:01