Корабът „Фатих“ на път за Черно море.

Турски кораб започва сондажи за нефт в Черно море

Турският сондажен кораб „Фатих“ ще започне проучвания за нефт в Черно море на 15 юни, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез. Това ще бъде първото дълбоководно проучване за „черно злато“ на кораба в Черно море...

публикувано на 04.06.20 в 17:11
Проф. Ивайло Дичев

Проф. Дичев: Боязливостта на Борисов помогна в справянето с Covid-кризата

„ Националният оперативен щаб се справи прекрасно и спаси живота на много хора . С т.нар. плашене от страна на Щаба се получи парадоксът, известен като Парадокса на Хитлер – какво би станало, ако някой се върне във времето и убие Хитлер като..

публикувано на 04.06.20 в 17:07

Единият от заразените медици в Сливен е хоспитализиран

Масово тестване за Covid-19 на медиците от частна МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен ще се направи утре. Това съобщи заместник-управителят на болницата д-р Христо Режев. Единият от обявените заразени в Сливен днес е лекар от тази болница, който..

публикувано на 04.06.20 в 17:03
Лиляна Деянова и брат ѝ Александър Деянов (вдясно) преди делото в София.

Спецсъдът пусна певицата ЛиЛана под домашен арест

Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест певицата Лиляна Деянова. Заедно с брат си Александър Деянов и бизнезпартньора си Мартин Димитрова, тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства...

обновено на 04.06.20 в 16:58
Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на заседанието ѝ.

Бюджетната комисия: 9% ДДС за бебешките храни и санитарни материали

Данъкът върху добавената стойност за бебешките храни и санитарни материали ще бъде 9%, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента. Това е предложение на ДПС, което е в добавка на намалената ставка за ресторантьорите и кетъринг услугите...

обновено на 04.06.20 в 16:55

47 задържани при спецоперация във Варненска област

При специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност във Варненска област са проверени 857 души, от които са задържани 47, съобщи старши комисар Даниел Пашов - директорът на областната дирекция на МВР. Той уточни, че в хода на операцията..

публикувано на 04.06.20 в 16:50
Дидие Рейндерс

Кандидатите и бюджетът - предизвикателствата пред Европрокуратурата

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс съобщи, че Европейската прокуратура е изправена пред две  предизвикателства , за да се гарантира, че тя ще заработи от ноември , както е предвидено. Рейндерс заяви, че не всички 27 страни-членки са..

публикувано на 04.06.20 в 16:41
Славчо Нейков

Славчо Нейков: За цената на парното беше лошо обяснено, намаление ще има

„Все още няма решение на регулатора и може би беше лошо обяснено това, което ще стане с цената на парното. Дори не се сравняваха ябълки с круши, а ябълки с цървули . Вместо да се сравнява цената, която сме плащали в предходния есенно-зимен..

публикувано на 04.06.20 в 16:39
Кметът на София Йорданка Фандъкова и на район Витоша Теодор Петков.

Фандъкова чака районните кметове да посочат терени за детски градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква от районните кметове да посочат терени за изграждане на нови детски градини. Който е готов с терен срещу обезщетение, може да получи финансиране, за да се ускори строителството. Правителството отпусна вчера..

публикувано на 04.06.20 в 16:25
Мая Илиева

Медицинската сестра Мая Илиева отново с прекратен договор

Председателката на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева отново с прекратен договор - този път от Белодробната болница „Света София“. Според Илиева причината за това е  че синдикатът извоювал смяна на статута на болницата в..

публикувано на 04.06.20 в 16:14