Шествие против Луков марш се провежда в София

Втори час в София продължава шествие на противници на т. нар. "Луков марш", чието провеждане беше забранено от Столичната община. Участниците в демонстрацията се обявяват срещу прояви на неонацизъм в страната ни. Със скандирания "Фашизмът не е мнение,..

обновено на 22.02.20 в 15:33

Втори смъртен случай от коронавируса в Италия

Жертвите на коронавируса в Европа станаха три, след като почина още един италианец. Двата смъртни случая в Северна Италия са първите с европейски граждани, тъй като починалият преди това във Франция беше китайски турист. Медицинските власти..

обновено на 22.02.20 в 15:12

"Фич" потвърди кредитния рейтинг на България

Агенцията за кредитен рейтинг "Фич" потвърди рейтинга на страната ни три пъти Б (BBB) с положителна перспектива. Агенцията подчертава, че растежът на икономиката ни ще бъде 3.3% през тази и следващата година. Положителна промяна агенцията вижда в..

обновено на 22.02.20 в 14:47
Деница Сачева

Новият Закон за личната помощ няма да бъде отменян

Новият Закон за личната помощ няма да бъде отменян. До края на юни обаче трябва да бъде оценен ефектът от закона, за да се реши какви промени да бъдат предложени, обяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева: "Този закон би струвал над..

публикувано на 22.02.20 в 14:21
Неделчо Неделчев - кмет на село Мадара

Жители на Мадара на протест с искане за собствен бюджет

Жители на Мадара излязоха на протест с искане селото да има собствен бюджет. Протестиращите поискаха община Шумен да разреши на кмета им Неделчо Неделчев да се разпорежда с отделен бюджет от около 30 хил. лева годишно. С лозунги "Мадара е била община и..

публикувано на 22.02.20 в 14:02
Елена Николава е отличничката на випуска на Варненския медицински университет

54 фармацевти получиха дипломите си от Варненския университет

54-ма абсолвенти от випуск 2019 на факултета по фармация към Медицинския университет във Варна получиха диплромите си на тържествена церемония във Фестивалния и конгресен център.Първенецът на випуска Елена Николова коментира качествата,които са..

публикувано на 22.02.20 в 13:25

Тол камерите ще работят и за КАТ

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители,..

публикувано на 22.02.20 в 13:05

Божана Димитрова на 80

Една от легендите на „Хоризонт“ Божана Димитрова празнува 80-ия си рожден ден. Предаването ѝ „Разговор с вас“ остава в ефир близо четвърт век. „Златният глас“ на Българското национално радио е носител на наградата „Сирак Скитник“ за цялостен творчески..

публикувано на 22.02.20 в 12:36

Мобилна станция мери замърсяването на въздуха в Големо село

Мобилна станция е поставена в центъра на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ "Бобов дол". Тя трябва да замерва нивата на фини прахови частици и вредни емисии от работата на централата. Замерванията вероятно имат връзка с проверките за изгаране на..

публикувано на 22.02.20 в 12:01

В Сливен честват 102 години от рождението на Панайот Хитов

По повод 102 години от смъртта на войводата Панайот Хитов  в Сливен ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя и заупокойна молитва. Поклонението ще започне в 12.00 часа пред паметника на войводата в квартал „Ново село“. Организатори са община..

публикувано на 22.02.20 в 11:58