Слаба реколта от царевица и слънчоглед отчитат във Великотърновско

Много слаба реколта от царевица и слънчоглед отчитат земеделските производители във Великотърновско. Заради засушаването зърнопроизводителите имат трудности и при сеитбата на пшеницата и ечемика.  Въпреки много ниските добиви качеството на..

публикувано на 20.09.20 в 10:22

Училищата няма да се превърнат в центрове на боледуване от Covid-19

„ В училищата заразяването с коронавируса не е проблем, проблем е разпространението на вируса . Училищата няма да се превърнат в центрове на боледуване или в центрове на тежки проблеми за здравната система. Те ще станат още един канал за..

публикувано на 20.09.20 в 10:12
Тиери Бретон

ЕС търси новини начини да наказва технологичните гиганти

Европейският съюз иска да се „въоръжи“ с нови правомощия да наказва големите технологични компании, пише днес „Файненшъл таймс“, цитиран от Ройтерс. Предложеният план включва принуждаване на технологичните гиганти да разделят или да продават част..

публикувано на 20.09.20 в 10:10

"Цвете за Гошо" в Южен парк II

Фестивалът за български блус и рок "Цвете за Гошо", посветен на Георги Минчев, продължава и днес на открита сцена в Южен парк II зад музея "Земята и хората" в София. Днес е ред на ГМО (Георги Минчев Оркестра), "Тангра" и Милена и още няколко групи...

обновено на 20.09.20 в 09:26
Доналд Тръмп

Тръмп ще номинира жена за съдия във Върховния съд на мястото на Рут Гинсбърг

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще номинира жена за овакантеното от кончината на Рут Гинсбърг място във Върховния съд, предадоха световните агенции. Той заяви това по време на предизборната проява в щата Северна Каролина. Президентът..

публикувано на 20.09.20 в 08:58

Финал на кампанията „Най-добър млад шофьор на България 2020“

Финалът на кампанията на Съюза на българските автомобилисти „Най-добър млад шофьор на България 2020“ ще се проведе днес в столицата. Инициативата се провежда под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ със съдействието на..

публикувано на 20.09.20 в 08:49

Продължава Фестивалът на сливата в Троян

С улица на занаятите в Троян, демонстрации на местни майстори и традиционни ястия в Националното изложение на занаятите в село Орешак днес продължава Българският фестивал на сливата. Фестивалът представя местните традиции занаяти и..

публикувано на 20.09.20 в 08:43
Пловдивският митрополит Николай

Пловдивският митрополит Николай ще освети нов храм край Смолян

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще освети новия храм „Света Блажена Ксения“ в епархийския манастир над Смолян „Св. Пантелеймон“. Новият храм – трети в манастира, ще носи името на Ксения Петербургска, канонизирана от..

публикувано на 20.09.20 в 08:35

На пазар в Златоград преди 100 години

В Стария град на Златоград жители и гости ще се върнат назад във времето с възстановка на един пазарен ден от преди 100 години. Различни персонажи отпреди век ще оживеят на чаршията в града. По калдъръмените сокаци днес ще могат да се..

публикувано на 20.09.20 в 08:20

В Италия гласуват на референдум за намаляване броя на депутатите

Днес и утре в Италия се провеждат местни избори и национален  референдум за намаляване броя на депутатите в парламента от 945 на 600  души. В над 60 000 избирателни  секции са в сила мерките срещу разпространението на Covid-19. За кметове се..

публикувано на 20.09.20 в 08:12