Реджеп Ердоган

Ердоган е на посещение в Албания

Турският президент Реджеп Ердоган започна посещение в Албания, което е първата му визита в чужбина за тази година, след като миналата година в Covid-условията той направи 14 посещения в чужбина, предаде излизащият на английски вестник Daily Sabah...

публикувано на 16.01.22 в 22:05

New York Times: Руския намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“

По време на преговорите за сигурност с представители на Съединените щати и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции..

публикувано на 16.01.22 в 22:04

Нови европравила за зелените сертификати от 1 февруари

След две седмици - от първи февруари, в Европейския съюз влизат в сила нови правила за валидността на Covid сертификатите за ваксинация.  Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване в рамките на съюза. Европейската..

публикувано на 16.01.22 в 21:51
Христо Проданов

Христо Проданов: Ще мислим начин на туристическия бранш на регионално ниво

Нови мерки на регионално ниво за туристическия бранш предлага министърът на туризма Христо Проданов.  "Аз не мога да упрекна хората, че стачкуват. Много е важно каква е гледната точка. Хиляди хора там изкарват прехраната си, за тях е важно и не може..

публикувано на 16.01.22 в 21:49
Александър Николов

Николов предлага компенсациите да обхванат и декември, и януари

Енергийният министър Александър Николов ще направи предложение към МС компенсациите за битовите потребители да обхванат и декември, и януари 2022 г. заради високите цени на газа.  "Размерът на компенсациите за декември месец ще бъдат..

публикувано на 16.01.22 в 21:42

Ниска избирателна активност на референдума в Сърбия

Едва 25 на сто бе избирателната активност в Сърбия два часа до приключването на референдума за промяна в конституцията на страната. Вучич упрекна Косово, че "малтретира" сърбите, на които отказа участие в референдума В допитването, което трябва да..

публикувано на 16.01.22 в 21:16

Ледена пързалка заработи в градския парк „Рила” в Дупница

Стотици дупничани, както и от София и съседните области - Софийска, Перник, Благоевград, напълниха и в неделния ден градския парк "Рила". За пръв път тази зима е изградена и ледена пързалка, която веднага стана една от атракциите на комплекса...

публикувано на 16.01.22 в 21:11

Община Дупница даде срок на собствениците на павилиони да ги премахнат от пл. "Свобода"

Община Дупница обяви срок за премахване на преместваеми обекти в центъра на града До 31 януари е срокът за премахване на десетина преместваеми обекти в центъра на града, поставени там преди години без правно основание, обявиха от..

публикувано на 16.01.22 в 21:07
 Биньо Иванов

Фотодокументална изложба за 83-годишнината от рождението на поета Биньо Иванов

Фотодокументална изложба беше открита във фоайето на централнато градско читалоите "Брастство 1869" по повод 83-годишнината от рождението на Биньо Иванов – поета, свързал трайно съдбата си с града, станал известен и с двете си гладни стачки в първите..

публикувано на 16.01.22 в 21:04

Австрия е на път да въведе задължително Covid ваксиниране

Австрия е на път да стане първата държава от Европейския съюз, която въвежда задължително ваксиниране срещу Covid-19. Днес правителство обяви, че кампанията започва от първи февруари и ще важи за жители над 18-годишна възраст - на фона на редовни..

публикувано на 16.01.22 в 20:37
Подкасти от БНР