Променят условията за безплатно паркиране с инвалиден стикер във Велико Търново

В община Велико Търново се променят условията за безплатно паркиране на автомобилите с инвалиден стикер. От общинската фирма „Паркинги и гаражи“ предлагат на обществено обсъждане хората с увреждания да имат право на тричасов безплатен паркинг в..

публикувано на 28.11.21 в 20:29

"Фронтекс" се включва в охраната на Ламанша

Европейската гранична агенция "Фронтекс" се включва в охраната на Ламанша от 1 декември, стана ясно след среща на отговорните за миграцията министри от няколко европейски държави. Съвещанието в Кале на министрите от Франция, Германия, Нидерландия и Белгия..

публикувано на 28.11.21 в 20:22
Урсула фон дер Лайен

Урсула фон дер Лайен: ЕС да ускори ваксинацията срещу Covid-19 и поставянето на бустeрни дози

Европейският съюз трябва да ускори ваксинацията срещу Covid-19 и поставянето на бустeрни дози, за да спечели време срещу новия вариант на вируса, наречен "Омикрон", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.Урсула фон дер Лайен...

публикувано на 28.11.21 в 20:17

Испания обмисля намаляване на валидността на шофьорските книжки за възрастни водачи

Испания обмисля намаляване на валидността на шофьорските книжки от 10 на 5 години след навършване на 65 години на водача на превозното средство и от 5 на 2 години след навършване на 70-години. Целта е да се избегнат пътнотранспортните произшествия,..

публикувано на 28.11.21 в 20:09
Велислав Минеков

Министерството на културата иска 250 млн. лева повече за следващата година

250 милиона лева повече са поискали за следващата година служебният министър на културата и неговият екип при обсъждането на новия бюджет. "Години наред средствата, които културното ведомство получава, са мизерни", заяви пред журналисти в Пловдив..

публикувано на 28.11.21 в 19:58

Хиляди протестираха в Прага срещу Covid ограниченията

Хиляди протестираха в Прага срещу ограниченията, въведени от чешките власти срещу разпространението на Covid-19, съобщи агенция Ройтерс. Кореспондентът на агенцията цитира един от плакатите на демонстрантите: "Да се ваксинирам? Само през вашите трупове",..

публикувано на 28.11.21 в 19:49

В болницата в Елхово ще бъде открита лаборатория за PCR тестове

В общинската многопрофилна болница "Св. Иван Рилски" в Елхово ще бъде открита лаборатория за извършването на PCR тестове. От общинския бюджет са отпуснати 44 000 лева, предстои купуването на необходимото оборудване. При поредната Covid вълна тестването..

публикувано на 28.11.21 в 19:40

Атаките срещу хора с различна сексуална ориентация да бъдат в списъка на престъпленията от омраза

Атаките срещу хора с различна сексуална ориентация да бъдат записани в списъка на престъпленията от омраза в Наказателния кодекс. Това поиска общността на онлайн семинар. ЛГБТ общността смята, че по този начин те ще бъдат по-добре защитени. Ивелина..

публикувано на 28.11.21 в 19:33

Омикрон: Редица страни ограничават пътувания и полети от и до Южна Африка

Новият вариант на коронавируса Омикрон продължава да се разпространява в Европа, а правителствата по цял свят прилагат мерки за възпиране на новия вариант. 13 случая на заразени с Омикрон са установени в Нидерландия. Заразените са пристигнали от Южна..

обновено на 28.11.21 в 19:24

Десетки руски дипломати трябва да напуснат Съединените щати

Русия намалява дипломатическото си представителство в Съединените щати по настояване на американците. В края на януари 27 руски дипломати ще трябва да напуснат Съединените щати със семействата си. Това потвърди посланикът на Русия във Вашингтон..

обновено на 28.11.21 в 18:55