Румен Гечев говори от трибуната на Народното събрание

ГЕРБ към БСП: Манипулации са твърденията за манипулиране на статистиката

В декларации БСП и ГЕРБ взаимно се обвиниха в опити за манипулация на българското общество. Депутатът от БСП Румен Гечев  настоя освен за оставката на премиера Борисов и за оставка на министъра на финансите Владислав Горанов заради данните за..

публикувано на 26.02.20 в 11:08
Деца от разградско училище отбелязват деня на розовата фланелка. Февруари, 2016 г.

Как битка във виртуалното пространство поражда агресия наяве

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Денят за борба с тормоза в училище, популярен още като Ден на розовата фланелка.  На този ден всички съпричастните с проблема тормоз в училище се обличат в  розово, за да изразят своята позиция..

публикувано на 26.02.20 в 10:41

Полицейска акция срещу битовата престъпност в Пловдивска област

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в момента в няколко населени места на Пловдивска област. Главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев пристигнаха в село Йоаким..

публикувано на 26.02.20 в 10:37
Печатница, кантон Гларус

Военноисторическият музей представя швейцарската следа в българската история

Вицепрезидентът Илияна Йотова открива днес изложбата „Швейцарската следа в българската история“ . За първи път в изложбата ще бъдат представени швейцарски щамповани текстили с български исторически сюжети, направени от различни печатници в..

обновено на 26.02.20 в 10:35

Блокираните българи в Тенерифе не знаят докога ще е карантината

Консулът на България в Мадрид е обещал пълно съдействие на българското семейство, блокирано в хотел на остров Тенерифе заради заболели четирима души с коронавирус. Пред БНР Виктория Захариева съобщи, че тя, съпругът ѝ и дъщеря ѝ са в добро..

публикувано на 26.02.20 в 10:31
Американски и южнокорейски войници на съвместно учение в Южна Корея.

Американски войник е сред новите над 280 заразени с коронавируса в Южна Корея

Американски войник, базиран в Южна Корея, е бил диагностициран с коронавируса, а властите в страната съобщиха за още над 280 заразени и нов смъртен случай, предаде БТА. В комюнике на въоръжените сили на САЩ се посочва, че заразеният 23-годишен..

обновено на 26.02.20 в 10:25

Депутатите изслушват утре премиера Борисов и министър Аврамова за тол системата

Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат изслушани утре в Народното събрание за предстоящото от 1-ви март въвеждане на тол системата и за пътищата, за които ще се изискват..

публикувано на 26.02.20 в 10:22
Жителка на Пекин със защитна маска

Над 1500 задържани в Китай заради фалшиви медицински маски

Над 1500 души са задържани в Китай за производство и продажба на фалшиви медицински маски, съобщи днес заместник-министърът на обществената сигурност Ду Ханвей, предаде БТА. „Разкрихме общо 688 случая. Полицията конфискува над 13 милиона..

публикувано на 26.02.20 в 10:19

„Кинематограф“ организира дискусия за политическата сатира

Дискусия за политическата сатира ще се проведе тази вечер в столичното кино Влайкова. Организатор на събитието е платформата за късометражно кино „Кинематограф“, а специален гост е екипът на вестник „Прас-Прес“. Филмов акцент ще бъде..

публикувано на 26.02.20 в 10:10

Акценти от чуждестранния печат

Според последните данни заразените в Италия са 322-ма души. Смъртните случаи са 11 - 2 във Венето и 9 в Ломбардия. Най-младият от тези 11 души е на 62 години, а най-възрастният е на 91 години, уточнява всекидневникът "Кориере дела сера"...

публикувано на 26.02.20 в 10:08