Швейцария отменя карантината за българи, Норвегия въвежда десетдневна

Швейцария отменя от 8-и август изискването за карантина на пристигащи от България. Облекчението важи и за Румъния, Хърватия, Ирландия и Кипър, съобщава Ройтерс. Норвегия обаче въвежда, също от събота, задължителна десетдневна карантина за..

публикувано на 06.08.20 в 17:50
Илюстративна снимка

Около 300 декара суха растителност горят в Ямболско

Сухи треви и храсти горят в близост до няколко ямболски села. Няма опасност огънят да навлезе в населените места, но гасенето се затруднява заради силния вятър . Около 300 декара суха растителност, както и две изоставени стопански постройки горят..

публикувано на 06.08.20 в 17:46

Много добра събираемост на бюджета в Дупница и при Covid кризата

Около 52% е изпълнението на бюджета за местните приходи за община Дупница към края на юли, обявиха от администрацията. И при Covid кризата събираемостта на местните данъци и такси е много добра , каза зам.-кметът по финансите на общината Олга Китанова...

публикувано на 06.08.20 в 17:35

Пътна полиция организира обходни маршрути при блокади на пътища

При блокади на пътища от протестиращи ще бъде създавана организация за обходни маршрути. Това увери инспектор Петър Соколов от пътната полиция: " Пътна полиция" има готовност навсякъде да реагира и там, където позволява пътната мрежа . Там, където..

публикувано на 06.08.20 в 17:15

ВАС прекрати делото за продажбата на ЧЕЗ на „Инерком България“

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на „Инерком България“ ЕАД във връзка със сделката за покупка на „ЧЕЗ“ а. с. в България и прекрати производството по делото, съобщават от ВАС. Предмет на административното дело беше..

публикувано на 06.08.20 в 16:54

Горят стотици декари гора и земеделски площи в Хасковско

Горят стотици декари смесена гора и земеделски площи между хасковските села Криво поле и Елена . Шест екипа от пожарникари и служители на горското стопанство гасят огъня. Няма опасност за населението, съобщиха от Областната противопожарна..

обновено на 06.08.20 в 16:43
Александър Лукашенко

Лукашенко покани на среща главните прокурори на Русия и Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко покани на среща главните прокурори на Русия и Украйна, с които да реши въпроса със задържаните край Минск 33-ма предполагаеми руски наемници. По-рано Лукашенко обсъди с украинския си колега Володимир..

публикувано на 06.08.20 в 16:32
Плевен

Безвъзмездна подкрепа за справяне с Covid кризата за 103 фирми в Плевенско

103 фирми в Плевенска област получават безвъзмездна подкрепа за справяне с епидемията от Covid-19. Помощта е от близо 860 хиляди лева по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" . Подпомогнати са микро и малки предприятия, каза..

публикувано на 06.08.20 в 16:24
Община Сливен

Четири нови случая на Covid-19 в Сливенско за денонощието

Четири нови случая на Covid-19 са регистрирани през последното денонощие в община Сливен , съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от заболелите са жители на града, един – на малко населено място. Възрастта им варира от 25 до 79 години. От..

публикувано на 06.08.20 в 16:09
Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна в Бейрут

Макрон е първият световен лидер, посетил Бейрут след взрива

Френският президент Еманюел Макрон стана първият световен лидер, посетил Бейрут след опустошителния взрив от вторник. Към момента потвърдените загинали са 137, десетки са в неизвестност, а 5000 са ранените . Очаква се броят на жертвите да расте,..

публикувано на 06.08.20 в 15:55