САЩ обещават "решителна помощ" за възстановяването на Хаити

Американският президент Барак Обама обеща "решителна помощ" за възстановяването на Хаити след опустошителното земетресение с магнитуд 7-а степен по скалата на Рихтер, разтърсило карибската държава. Пред репортери Обама заяви, че е разпоредил..

публикувано на 13.01.10 в 16:11

Гръцките фермери се готвят отново за протести

Ефективните стачни действия на земеделските производители ще блокират пътища и гранични пунктове поне 5 дни. Днес се провеждат последни заседания на фермерските сдружения за уточняване на схемата за блокиране на централната пътна мрежа и граничните..

публикувано на 13.01.10 в 15:50

Започна събирането на пръстови данни от депутатите

В парламента започна събирането на данни от пръстите на депутатите, за да бъде въведена новата система за гласуване. По думите на председателя Цецка Цачева това ще сложи край на гласуването с чужди карти. Депутатите от ГЕРБ дадоха първи пръстови данни...

публикувано на 13.01.10 в 15:46

420 души могат да останат без работа, заради спор между предприятия

420 души могат да останат без работа, а други 500 да бъдат пуснати в неплатен отпуск, заради неуредени отношения между химическите предприятия „Солвей соди” и „Агрополихим” в Девня. Причината е, че двете предприятия не могат да се разберат за сумата, която..

публикувано на 13.01.10 в 15:42

Москва и Анкара ще си сътрудничат в изграждането на първата турска АЕЦ

Москва и Анкара ще си взаимодействат при строителството на първата в Турция АЕЦ, се казва в съвместното заявление, подписано в присъствието на двамата премиери. Очаква се изпълнителят да бъде определен чрез търг до средата на годината. В предишния конкурс,..

публикувано на 13.01.10 в 15:37

Общините, ползващи едно депо за отпадъци, да плащат еднаква цена

Общините, които ползват едно регионално депо за отпадъци ще плащат еднаква цена за третиране на сметта. Към тези разходи ще се начислява и такса за депониране на отпадъците, която ще бъде въведена с акт на Министерския съвет. Тази такса е нова и с нея..

публикувано на 13.01.10 в 15:29

ЕНП отвърна на удара по Румяна Желева

Европейската народна партия отвърна на удара по Румяна Желева . Партията обяви, че номинираният от Словакия Марош Шефчович от Партията на европейските социалисти не може да стане заместник-председател на Европейската комисия. От Европейската народна..

публикувано на 13.01.10 в 15:14

Владимир Уручев:Омерзен съм от това, което се случи с Румяна Желева

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/13.01 VLADIMIR URUCHEV.mp3 Донякъде се чувствам омерзен от това, което се случи около изслушването на Румяна Желева в комисията по развитие в Европейския парламент/ЕП/. Това каза в предаването "Нещо..

публикувано на 13.01.10 в 15:01

Бан Ки-Мун: Хиляди вероятно са жертвите от земетресението в Хаити

Хиляди вероятно са жертвите на опустошителното земересение, разтърсило Хаити тази нощ, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун . Той потвърди, че е срутена сградата на организацията в страната, както и че в неизвестност в момента се намират шефът на..

публикувано на 13.01.10 в 14:30

Прогноза за времето

През нощта над страната ще бъде облачно, на отделни места със слаби превалявания - предимно от сняг. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. Минимални температури, в повечето райони, между минус 3° и 2°, в София около минус 1°. Утре..

публикувано на 13.01.10 в 14:07