Нина Ламбова: Няма забрана за отглеждане на тютюн

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/18.01.Tyutyun.mp3 След като Генерална дирекция "Земеделие” на Европейската комисия разреши страната ни да изплати 116 млн. лв. държавна помощ на тютюнопроизводителите за реколта 2009 , от сдружението на..

публикувано на 18.01.10 в 07:05

Мехмет Али Агджа ще бъде освободен от затвора

Очаква се днес Мехмет Али Агджа , който през 1981 година се опита да убие папа Йоан Павел Втори , да бъде освободен от затвора. Веднага след това 52-годишният Агджа ще бъде прегледан от военни лекари, които трябва да установят дали е годен за военна..

публикувано на 18.01.10 в 06:24

Виктор Янукович и Юлия Тимошенко отиват на балотаж за президентския пост в Украйна

Новият президент на Украйна ще бъде избран на балотаж на 7-ми февруари, след като никой от 18-те кандидати не получи мнозинство на вчерашните избори. При преброени една четвърт от гласовете води лидерът на Партията на регионите и бивш премиер Виктор..

публикувано на 18.01.10 в 06:18

Страните от ЕС ще обявят финансови ангажименти за възстановяването на Хаити

Върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън ще председателства среща в Брюксел, на която страните от общността ще обявят първите си финансови ангажименти в помощ на възстановяването на Хаити. До момента общата обсъждана сума за..

публикувано на 18.01.10 в 06:13

Вече могат да се купят винетки за новата година

От днес новите винетни стикери са пуснати за продажба във всички търговски обекти и бензиностанциите в страната.  От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че пълният списък на пунктовете за разпространение  и контактите за връзка с тях могат да се..

публикувано на 18.01.10 в 05:59
Димчо Михалевски, депутат от БСП и бивш заместник-министър на регионалното развитие

Димчо Михалевски: Местните данъци няма да се увеличават

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/18.01.Mihalevski.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/18.01.Ginka_obshtini.mp3 В БСП са изчислили, че близо 30% от населението ще бъде засегнато от оптимизирането на болничната мрежа , каза в..

публикувано на 18.01.10 в 05:51

Стачкуващите гръцки фермери ще блокират границата с България

Граничните пунктове между България и Гърция ще бъдат блокирани от стачкуващи гръцки фермери. Протестът е безсрочен.  Пропускателният режим на „Кулата”, „Илинден” и „Кап. Петко Войвода” засега е с неуточнена схема на прекъсване на движението. Сигурно е, че..

публикувано на 18.01.10 в 05:47

Изслушванията на кандидатите за комисари - тема на първата пленарна сесия на ЕП за годината

Кандидат-комисарските изслушвания ще останат централна тема по време на започващата днес в Страсбург първа пленарна сесия на Европейския парламент за 2010-а година. До края на деня правната комисия на Европарламента трябва да излезе със становище дали..

публикувано на 18.01.10 в 05:35

Преглед на печата

Тази сутрин Красимир Маринов и свитатата му охранители може би ще се настанят в някой луксозен СПА комплекс, пише  ДНЕВНИК и уточнява причината - от неделя вечерта Големия Маргин отново е на свобода, след като второ обвинение в рамките на четири дни се..

публикувано на 18.01.10 в 05:21

Ниска избирателна активност в Украйна

При ниска избирателна активност в Украйна днес се провеждат президентски избори. Според проучванията, с най-големи шансове е лидерът на проруската Партия на регионите Виктор Янукович , следван от сегашния премиер Юлия Тимошенко . Експертите обаче са..

публикувано на 17.01.10 в 15:06