Чехия започва да се притеснява за ратификацията на Договора от Лисабон

\n Евгения Йотова - кор. на БНР в Прага \n \n Правителството на Чехия е призовало противниците на Договора от Лисабон в страната да побързат, ако смятат да оспорват документа в Конституционния съд. Прага е притеснена, че закъснението в процеса на..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Ден за размисъл в Гърция преди парламентарните избори

\n \n \n Катя Пеева - кореспондент на БНР в Гърция \n \n В Гърция е ден за размисъл преди утрешните предсрочни парламентарни избори. Очаква се опозиционната социалистическата партия ПАСОК да победи управляващата Нова демокрация и да..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Дъждовно и облачно е времето в почти цяла Турция

\n Нахиде Дениз – специално за БНР от Истанбул Дъждовно и облачно е времето в почти цяла Турция. В Истанбул, в Одринския регион, има наводнения от вчера. Река Марица е преляля край Текирдаг, смерч се е разразил в морския курорт Алания, където бяха..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Без победител завърши първият тур на гласуването за генерален директор на ЮНЕСКО

\n \n \n \n \n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж \n Изборът за нов Генерален директор на ЮНЕСКО продължава, никой от деветимата кандидати за поста не получи необходимото мнозинство от гласове на вчерашното първо гласуване от Изпълнителния..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Френската полиция залови лицето, заплашвало с атентати президента Никола Саркози

\n \n \n \n \n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж След продължително издирване френските органи на реда успяха да открият автора на мистериозните заплашителни писма, отправяни до видни френски политици, сред които президента Никола Саркози...

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Обама ще се срещне с Бениамин Нетаняху и Махмуд Абас

\n Хени Берлер – кор. на БНР в Тел Авив \n Американският президент Барак Обама ще се срещне с премиера на Израел Бениамин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас. Заявлението за тристранната среща бе направено неочаквано, като се има предвид,..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

278 имигранти задържа френската полиция в "Джунглата " край Кале

© 'Снимка:   http://news.bbc.co.uk' Операция на френската полиция по разтуряне на имиграционния лагер "Джунглата" край Кале \n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж Разтурването на бежанския лагер край Кале беше обявено преди седмица от..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Атентат срещу казарма на карабинери в Милано

\n \n Елена Шаханова - кореспондент на БНР в Италия \n \n \n \n По предварителна и все още не потвърдена от властите информация, атентаторът е от либийски произход. Той държал желязна кутия, която избухнала в ръката му. В следствие на това, той..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Йежи Бузек: Ирландското "да" ще направи ЕС по-ефективен

\n \n Диана Чепишева - кореспондент на БНР в Брюксел \n Вотът на ирландските гласоподаватели ще направи Европейския съюз по-ползотворен и по-ефективен, смята председателят на Европейския парламент Йежи Бузек . Той направи изявление, след като..

публикувано на 16.10.09 в 15:04

Франция е залята от национална протестна акция срещу икономическата политика на правитеството

\n Юлия Талева – кор. на БНР в Париж \n За шести път тази година във Франция е организирана национална протестна акция срещу икономическата политика на правитеството. Не всички синдикати обаче се присъединиха към протестите. Седем френски синдиката..

публикувано на 16.10.09 в 15:04