Меркел има достатъчно подкрепа за коалиция с Партията на свободните демократи

\n Александър Велев - кор. на БНР в Берлин \n \n 10 дни преди парламентарните избори в Германия социологическо проучване сочи, че германският канцлер Ангела Меркел има достатъчно подкрепа, за да формира нова дясноцентристка коалиция с Партията на..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Печална е равносметката на нападението в германското училище

\n \n \n Александър Велев - кор. на БНР в Берлин \n \n Печалната равносметка на днешното нападение на 18-годишен младеж над гимназия в баварския град Ансбах е 3-ма тежко и 7 леко ранени. Сред тежко ранените е и нападателят, който е..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Българското посолство изрази становище за т.нар. "Македонска енциклопедия"

Мартин Минков – кор. на БНР в Скопие Българското посолство в Република Македония днес разпространи Съобщение за медиите в Скопие, предоставено и на дипломатическите мисии, по повод публикуването на така наречената "Македонска енциклопедия"...

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Саркози защити обвинения в педофилия министър на културата Фредерик Митеран

\n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж \n \n Френският министър на културата Фредерик Митеран бе защитен от обкръжението на президента Никола Саркози, във връзка с обвиненията в педофилия. Тези дни Митеран бе остро нападнат заради признанията в..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Божидар Димитров и Вартоломей І-и ще разменят свети мощи

© 'Снимка:   Нихал Йозерган' Среща в Екзархията с представители от българската общност и ръководството на църковното ни настоятелство \n Нихал Йозерган - кор. на БНР в Истанбул Министърът без портфейл Божидар Димитров и негово светейшество..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Конференция в Одрин по туристическото сътрудничество между България и Турция

\n Нахиде Дениз – за БНР от Истанбул Конференцията се организира от Търговско-промишлените палати на пограничните градове Одрин и Хасково. Тя бе посветена на обсъждането и разработването на нова визия за развитието на сътрудничеството в туризма между..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Германия отбелязва днес 19 – годишнината от своето обединение

Александър Велев - кореспондент на БНР в Берлин Преди 19 години на този ден Федерална република Германия се обединява с Германската демократична република, която престава да съществува като самостоятелна държава. Днес този ден се отбелязва от германците..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Издирват френски пилот след катастрофата на два изтребителя Рафал

\n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж \n \n Усилени издирвания се провеждат в средиземноморската зона, където снощи се разбиха два изтребителя Рафал на френските военоморски сили. Единият от пилотите е в неизвестност. Френският министър на отбраната..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

"Илинден" остава под засилена полицейска охрана

\n Георги Софронов - спец. пратеник на БНР в Охрид \n Корабът „Илинден”, който беше изваден от Охридското езеро, остава под засилена полицейска охрана. Очаква се в Охрид в близките няколко дни да продължи разпитът на свидетели. Специалистите от..

публикувано на 16.10.09 в 15:06

Подновено е търсенето на работниците, затрупани под сграда в Прага

\n \n \n Евгения Йотова - кореспондент на БНР в Прага \n Подновено е търсенето на строителните работници, затрупани под срутилата се вчера следобед сграда на ул. "Соукеницка" 25 в центъра на Прага. Все още не се съобщава колко..

публикувано на 16.10.09 в 15:06