ГЕРБ иска системните партии да могат да сверяват машинния протокол и разписките

ГЕРБ ще настоява Централната избирателна комисия да допусне възможността представителите на всички системни партии в секционните избирателни комисии да имат правото да сверяват машинния протокол и броя на разписките в деня на вота. За това призова..

публикувано на 07.05.21 в 15:55

Очакване за повишаване на инфлацията и намаляване на доходите у нас

Българите очакват инфлацията да се повиши, а доходите да намаляват. Това показва априлското наблюдение на потребителите, извършено от Националния статистически институт. Въпреки това, общият показател на доверие на потребителите се покачва с 2,7..

публикувано на 07.05.21 в 15:40
Ул. „Цар Шишман“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“.

Без топла вода на столичната ул. "Цар Иван Шишман" заради ремонт

От следващата седмица жителите на столичната улица "Цар Иван Шишман" ще бъдат без топла вода заради основен ремонт на пътното платно. До септември там ще работят екипи на "Софийска вода" и на "Топлофикация", а ремонтът на улицата ще продължи една..

публикувано на 07.05.21 в 15:35
Камелия Нейкова е новият председател на Централната избирателна комисия.

По предложение на ИТН Камелия Нейкова ще е новият председател на ЦИК

Президентът Румен Радев проведе консултации с парламентарно представените партии, за да бъде предложена кандидатура за председател на Централната избирателна комисия.  До тях се стигна, след като единствената кандидатура за председател на..

обновено на 07.05.21 в 15:31

ЕМА започна цялостна оценка на sotrovimab за лечение на Covid-19

Комисията по лекарствените продукти за хуманна употреба към Европейската агенция по лекарствата започна цялостна оценка на sotrovimab (сотровимаб) за лечение на Covid-19. Решението се основава на предварителните резултати от продължаващите..

публикувано на 07.05.21 в 15:23

Как новата ЦИК ще се справи с новите правила за гласуването с машини

В президентството се проведе изслушването на предложените за нов състав на Централната избирателна комисия 15 души . Определената за председател на новата ЦИК  Камелия Нейкова увери, че предстоящите през юли предсрочни парламентарни избори ще бъдат..

обновено на 07.05.21 в 15:20
Сградата на община Дупница

Отлагат събора "Умни петък" в Дупница

За втора година в Дупница се отлага съборът "Умни петък". Традиционният събор се организира от десетилетия в петъка на Светлата седмица след Великден. Решението е на кмета на града инж. Методи Чимев.  Съборът е получил името си от местните хора..

публикувано на 07.05.21 в 15:17

Европейската прокуратура отхвърли още двама кандидати от България, назначи един

Колегията на Европейската прокуратура отхвърли още двама кандидати от България за делегирани прокурори, съобщават оттам.  От прокуратурата уточняват, че това е станало след задълбочена оценка, която е показала, че те не отговарят на необходимите..

обновено на 07.05.21 в 15:05

В Златарица протестираха в защита на служебното разпределение на земите

Земеделски производители от община Златарица изкараха на пътя тежка техника и протестираха срещу определение на Великотърновския административен съд, с което е спряна заповедта на Областната земеделска дирекция за служебно разпределение на земеделските..

публикувано на 07.05.21 в 15:04
Премиерът в оставка Бойко Борисов

Борисов: Не актуализираме бюджета, даваме от парите на данъкоплатците толкова, колкото изкарваме

735 милиона лева ще бъде бюджетният излишък за април, а за първите 4 месеца на годината общо излишъкът в хазната е 115,4 милиона лева . Това обяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на съвещание с министрите. Финансовият..

обновено на 07.05.21 в 15:04