Covid Европа: Протести, ваксини и мерки

В редица страни в Европа продължават протестите заради въведените Covid ограничeния и мерки.  В германските градове Мюнхен и Нюрнберг шофьори демонстрираха в автоколони и задръстиха пътищата. Шведската полиция разпръсна протест в столицата..

обновено на 07.03.21 в 21:46

Павлин Белчев е новият кмет на община Баните

Според паралелното преброяване избраният кмет на община Баните е Павлин Белчев, който събра подкрепата на 1775 избиратели, а опонентът му Ферад Емин е подкрепен от 783 избиратели. Минути след като гласува днес в секцията в село Оряховец, Павлин Белчев..

публикувано на 07.03.21 в 21:40

Цвете за бебе - национална инициатива за ин витро зачеване

11 български града днес се включиха в младежката благотворителна инициатива за набиране на средства, с които да бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми. Във Велико Търново десетки граждани направиха дарения и получиха цветя. Кампанията „С..

публикувано на 07.03.21 в 20:25

Дамско рали за 8 март в Добрич

За 17-а поредна година в Добрич се проведе Осмомартенско рали. В надпреварата се включиха 16 жени. Състезанието се състоя в градския парк „Свети Георги“ и се организира от Съюза на бъблгарските автомобилисти, автомобилния клуб „Мотоспорт" и община Добрич...

публикувано на 07.03.21 в 19:29

Музеят в Горна Оряховица подреди детски кът

Историческият музей в Горна Оряховица създаде детски музеен кът, в който по нетрадиционен и увлекателен начин представя на най-малките си посетители своето археологическо наследство. Детският кът е в залата по археология в Историческия музей в Горна..

публикувано на 07.03.21 в 17:18
Назанин Загари-Ратклиф със съпруга си Ричард и дъщеря им

Британска гражданка беше освободена след 5-годишна присъда в Иран, но ѝ предстои ново дело

Британската гражданка от ирански произход Назанин Загари-Ратклиф бе освободена в Техеран след излежаване на 5-годишна присъда по обвинения в шпионаж, но следващата неделя срещу нея ще бъде заведено ново дело. Съпругът на Назанин Ричард Ратклиф съобщи,..

публикувано на 07.03.21 в 16:47

На 31 март гръцките ресторантьори ще връчат ключовете от заведенията на премиера

Собствениците на ресторанти в Гърция искат изплащане на пълни заплати от държавата при затваряне на заведенията по нареждане на правителството. Започват съдебни дела за възстановяване на щетите от пандемията. Съюзът на собствениците на ресторанти и..

публикувано на 07.03.21 в 16:11
Димитър Димитров

ЦИК отхвърли единствената досега жалба за изборни нарушения

За първите три дни от официалното начало на предизборната кампания, в Централната избирателна комисия е получена само една жалба за нарушение. Жалбата е от партия срещу отразяването на началото на кампанията на друга политическа села в новинарска емисия на..

публикувано на 07.03.21 в 16:05

Душана Здравкова: Българската прокуратура не разбира мисията на Европейската

" Българската прокуратура не разбира мисията, целите и задачите на Европейската прокуратура ".  Това мнение изрази пред БНР Душана Здравкова, бивш съдия, подала оставката си от системата в знак на протест срещу кадрово назначение през 2011 година. Тя..

обновено на 07.03.21 в 15:46
Къща „Хиндлиян“

Градски туристически обиколки под тепетата представят етническите общности

Представители на различните етноси в Пловдив ще представят свои обичаи в поредица от градски туристически обиколки. Първият тур, под наслов "Пловдив по арменски", е планиран за 20 март. От векове Пловдив е населен от българи, турци, арменци, роми,..

публикувано на 07.03.21 в 15:36