Илиян Василев: Има системен проблем в управлението на обществените медии

"Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените медии. Той няма да се оправи с мандатността... Трябва да се мобилизира обществена енергия", коментира пред БНР дипломатът Илиян Василев, един от хората, подписали отворено писмо до..

публикувано на 29.10.20 в 14:31
Джелал Фаик

Джелал Фаик: Декларацията на мюфтийството не e за Ердоган, а за мюсюлманската общност

"Остро осъждаме жестокото терористично нападение в Ница. Отнемането на човешки живот е престъпление към човечеството и към Всевишния. Не можем да се примирим или да подминем с бездушие това чудовищно деяние, което се случва на фона на надигащата се..

публикувано на 29.10.20 в 14:21

Красимир Вълчев: Присъственото обучение е по-добро от електронното

Министърът на образованието Красимир Вълчев настоява училищата да не затварят първи, а в Covid-кризата да се действа локално заради последиците в дългосрочен план при пълно преминаване към онлайн обучение:  "Продължавам да защитавам тезата, че не..

обновено на 29.10.20 в 14:13

Спорните „златни паспорти“ остават възможни и след промените в закона

Спорните „златни паспорти“ остават възможни и след промените в Закона за българското гражданство, които бяха приети на първо четене. Поправките предвиждат единствено - българско гражданство да не се предоставя срещу краткотрайни инвестиции. Преди дни..

публикувано на 29.10.20 в 14:10

Разходът на вода от "Студена" е намалял с над 170 л/сек.

Разходът на вода от язовир „Студена ”е намалял с над 170 л/сек. в сравнение с месец юни, съобщи управителят на ВиК- Перник Борислав Иванов. По думите му това се дължи на намаляване на загубите на вода след извършващата се подмяна на част от..

публикувано на 29.10.20 в 14:00

"Бритиш телеком" ще купува 5G оборудване от "Ериксон"

Водещата британска компания за телекомуникационни услуги "Бритиш телеком" (British Telecom) сключи сделка с шведската "Ериксон" (Ericsson) за доставка на оборудване за високоскоростни мобилни мрежи пето поколение в замяна на оборудването на китайската..

публикувано на 29.10.20 в 13:47

Шведите почти са се отказали от парите в брой

Шведите почти са се отказали от парите в брой като разплащателно средство и само 9 процента са използвали банкноти и монети при последните си покупки. Вместо това те предпочитат картите и дигиталното разплащане, сочи представено днес проучване на..

публикувано на 29.10.20 в 13:36

Нападение с нож срещу френското консулство в Джеда, Саудитска Арабия

Мъж бе арестуван в Джеда, Саудитска Арабия, след като намушка охраната на френското консулство, съобщават държавните медии. Според „Скай Нюз Арабия“, охранителят е ранен с остър предмет. Той е хоспитализиран..

публикувано на 29.10.20 в 13:33

Предупредителни протести на МВР в Благоевградско

След медиците и служителите в МВР предупредиха, че ако ситуацията с коронавируса продължи да се задълбочава, ще има недостиг на полицаи в борбата с пандемията. В Благоевградска област се провеждат поредните предупредителни протести с искане за..

обновено на 29.10.20 в 13:33
Михаил Христов (вдясно) и Драгомир Стойнев

Михаил Христов: Решенията в групата на БСП се вземат еднолично

" Решенията в групата на БСП се вземат еднолично или в много малък кръг от хора, които са приближени на лидера Корнелия Нинова. Те я хвалят, а не я критикуват, един лидер има нужда повече от критика", каза пред БНР Михаил Христов, депутат от..

публикувано на 29.10.20 в 13:31