Фермери от Стара Загора ще получат 400 договори за създаване на стопанства

\n \n Венелина Попова - кореспондент на БНР в Стара Загора \n \n Млади фермери от Стара Загора ще получат от премиера Бойко Борисов и от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов договори за създаване на стопанства по Програмата за..

публикувано на 16.10.09 в 13:12

Над хиляда души са предвидени за уволнение в Русе

\n Наташа Димитрова - кор. на БНР В Русе \n \n Две фирми са подали уведомления в бюрото по труда в Русе, че предвиждат масови уволнения на общо 97 души до края на октомври. Едната е за производство на бельо, а другата на чорапи. С тях през тази година..

публикувано на 16.10.09 в 13:12

Сектор за инвазивна кардиология се открива в габровската болница „Д-р Тота Венкова”

Снимка: www.veda.bg \n Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово \n \n В габровската многопрофилна болница „Д-р Тота Венкова” ще бъде открит сектор за инвазивна кардиология. В него с помощта на високотехнологична апаратура ще се осъществяват..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

Близо 2000 фирми участват в Международния технически панаир

\n \n Кремена Данева - кореспондент на БНР в Пловдив \n \n Близо две хиляди фирми от 44 страни участват в 65-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив. В областите машиностроене, строителство, електроника и електротехника,..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

Известният хирург-ортопед д -р Д. Дежур извърши уникална операция във Варна

\n \n Даниела Стойнова - кореспондент на БНР във Варна \n \n Известният френски хирург-ортопед доктор Давид Дежур заедно със специалисти от университетската болница "Света Марина" във Варна извърши уникална операция за възстановяване..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

5-годишно дете е прието в Ямболската болница с диагноза "Свински грип"

Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол 5-годишно дете с диагноза „Свински грип” е настанено в инфекциозното отделение на Ямболската болница, съобщи д-р Наташа Капсъзова от РИОКОЗ- Ямбол. Състоянието на детето е добро, очаква се до няколко дни да бъде..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

Протестиращите железничари изпратиха декларация до НС, кабинета и синдикатите

Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново Участниците в протестния митинг на железничарите от Североизточна България в Горна Оряховица изпратиха декларация до парламента, правителството и синдикататите. В нея те настояват да бъдат спрени..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

Обвиненият за убийството на Радостина Евтимова Георги Цветанов припадна в съдебната зала

\n Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна \n \n Георги Цветанов, който е обвиняем в убийството на студентката Радостина Ефтимова, припадна по време на процеса във Варненския окръжен съд. Екип на Бърза помощ му оказа медицинска помощ, след което..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

Нов център в Плевен ще помага на жертвите на насилие

\n Цецка Николова - кореспондент на БНР в Плевен \n Новият Център за социална рехабилитация и интеграция на жени и деца, преживели насилие, беше открит днес в Плевен. Центърът ще оказва специализирана подкрепа на жертвите на физическо, психологическо и..

публикувано на 16.10.09 в 13:11

В Добричко ще бъдат хвърляни ваксини-примамки против бяс по лисиците

\n Гинка Димитрова - кореспондент на БНР в Добрич \n \n От днес до 23 октомври в Добричка област със самолет от въздуха ще бъдат хвърляни ваксини-примамки против бяс по лисиците. Ветеринарите предупреждават примамките да не се докосват, а при..

публикувано на 16.10.09 в 13:11