Главна дирекция "Гранична полиция" чества своя професионален празник

Главната дирекция "Гранична полиция" чества днес своя професионален празник, съобщиха от пресцентъра на МВР. Церемонията ще започне в 11.00 часа пред Паметника на незнайния воин. На 22 декември се навършват 122 години от създаването на..

публикувано на 22.12.09 в 05:38

Река Тунджа преля, наводнявайки Одрин

Река Тунджа преля, наводнявайки пограничния регион Одрин. Повишен е дебитът на реките Марица и Арда. Наводнени са много жилища, магазини, работни места, рибарските пристани.З алят е спортният комплекс край Одрин, където се провеждат традиционните народни..

публикувано на 22.12.09 в 05:26

Сърбия ще внесе днес молбата си за членство в ЕС

Очаква се днес Сърбия да внесе молбата си за членство в ЕС, обяви шведското председателство. Президентът на Сърбия Борис Тадич определи внасянето на кандидатурата на страната му като "историческа" и откриваща нов етап в отношенията с Евросъюза.

публикувано на 22.12.09 в 05:23

Обстановката в страната се нормализира

Нормализира се обстановката в страната, съобщи за "Хоризонт" дежурният в Гражданската защита. Тази нощ аварийните екипи са се отзовавали на сигнали за закъсали автомобили в Шумен, Търговище, Силистра. Общо 55 са сигналите получени в Гражданска..

публикувано на 22.12.09 в 05:20

Продължават преговорите между протестиращите тютюнопроизводители и министър Найденов

Днес в столицата продължават преговорите между протестиращите тютюнопроизводители и министъра на земеделието Мирослав Найденов . Това съобщи Найденов след като разговаря с протестиращите, които бяха блокирали автомагистрала "Тракия." " Те..

публикувано на 22.12.09 в 05:17

Парламентът заседава извънредно

На днешното извънредно заседание депутатите ще обсъждат 4 точки, сред които първо четене на законопроекта за електронните съобщения. С предлаганите в него промени се предвижда Дирекцията за оперативни технически операции в МВР да има пряк достъп до..

публикувано на 22.12.09 в 05:07

Простреляха служител на "баретите" при провеждане на спецакцията "Наглите 2"

Специализирана полицейска операция "Наглите 2" се провежда на територията на София. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Открита е още една къща, където са били държани отвличаните. Полицията е попаднала и на гаражна..

публикувано на 22.12.09 в 05:02

Преглед на печата

Възрастта за пенсиониране през следващите години плавно ще се покачва. Това съобщил за 24 часа социалният министър Тотю Младенов. Най-вероятно от 2011 година ще бъде въведен 10 годишен график, така че отдалече всеки да знае кога ще се оттегли в заслужен..

публикувано на 22.12.09 в 04:56

Прогноза за времето

През следващото денонощие от юг-югозапад ще започне пренос на топъл въздух и повишение на температурите. През нощта от запад облачността ще се увеличава. Над по-голямата част от страната ще бъде тихо и студено с минимални температури – в Северна България..

публикувано на 21.12.09 в 18:36

Образованието на безработни е сред основните антикризисни мерки на социалното министерство

Една от основните антикризисни мерки на Министерството на труда и социалната политика през 2010 година ще бъде образованието, квалификацията и преквалификацията на безработни. Това съобщи във Видин министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ...

публикувано на 21.12.09 в 18:26