4-годишно дете от врачанско село малтретирано от втория си баща

4-годишно момче от врачанското село Мало Пещене е настанено временно в социалния дом в село Борован, защото е малтретирано от втория си баща. Сигналът е полицията е подаден от кметския наместник на селото Цеца Христова . То излязло навън и казало, че не..

публикувано на 05.03.10 в 14:01

В Никопол се опасяват от актизивизиране на свлачищата

С покачването нивото на подпочвените води в Никопол се засилва тревогата, че 30-те свлачища в общинския център ще се активизират. Седем къщи са застрашени от пропадане, като само за укрепването на една от тях са необходими 80 хил. лв.  1,4 млн. ще са..

публикувано на 05.03.10 в 13:48

Полицаи разбиха група за трафик на наркотици, техни колеги хванаха крадци по време на обир

Разбита беше група за трафик на наркотици. Босът на групата е Огнян Атанасов от благоевградското село Тополница, който има дълго криминално досие, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов . При обиск в жилището на Огнянов в Благоевград..

публикувано на 05.03.10 в 13:37

Ремонтират основно бюра по труда в страната

40 от общо 105 бюрa по труда в страната ще бъдат ремонтирани основно. Парите са от Европейския фонд за регионално развитие, a предсидената сума е 5.5 млн. лева.  В помещенията ще се подменят дограмата и стъклата и ще се изгради достъпна среда за хората с..

публикувано на 05.03.10 в 13:21

Констатин Тренчев: Някои от фирмите, с които държавата трябва да се разплати, са неизрядни

Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев предупреди, че някои от фирмите, с които правителството обеща да се разплати наполовина до края на този месец, са не изрядни и трябва да бъдат разследвани. Според него правилното поведение на държавата е..

публикувано на 05.03.10 в 13:13

Жозе Мануел Барозу: преговорите за еврочленството на Хърватия може да приключат бързо

Възможно е бързо приключване на преговорите за членство на Хърватия в Европейския съюз, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу след срещата си с хърватския президент Иво Йосипович . Загреб постигна забележителен прогрес през..

публикувано на 05.03.10 в 13:04

Премиерът обеща на лекарите и стоматолозите, че ще получат парите си

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/0503 Lekari.mp3 Съсловните съюзи на лекарите и зъболекарите протестират срещу ненормалното финансиране, по-точно недофинансиране на здравната система. Докъде стигнаха нещата днес? Като че ли съсловните..

публикувано на 05.03.10 в 12:57

Лекари и зъболекари ще получат парите си до края на другата седмица

До края на следващата седмица ще бъдат извършени всички плащания в пълен размер към изпълнителите на медицинска помощ. Такова обещание е било дадено от премиера Бойко Борисов на среща с лекарския и зъболекарския съюз.   По думите на лекарите, според..

публикувано на 05.03.10 в 12:49

Бойко Борисов: Няма да има увеличения на депутатски заплати, след като другите хора не получават повече

Премиерът Бойко Борисов смята, че е морално и правилно министрите и депутатите да не получат увеличение на заплатите, след като възнагражданията не могат да се вдигнат общо.  Борисов каза, че застава зад идеята да се промени формулата, по която се..

публикувано на 05.03.10 в 12:41

Русия и Украйна ще работят за подобряване на отношенията помежду си

Президентът на Украйна Виктор Янукович пристигна на официално посещение в руската столица Москва. При срещата си със своя руски колега Дмитрий Медведев известният с проруските си настроения Янукович обеща да работи за подобряване на обтегнатите през..

публикувано на 05.03.10 в 11:23