"Кориере дела сера": Опасен престъпник беше арестуван в Милано

Италиански карабинери задържаха при специална операция опасен български престъпник, издирван в България и в половин Европа за притежаване на оръжия и за опит за убийство, пише италианският вестник "Кориере дела сера". Българинът, чието име е..

публикувано на 04.02.10 в 07:01

Георги Първанов ще участва в дискусия на тема "Доблест 2010 - 4 февруари през погледа на младите"

В аулата на СУ „Св. Климент Охридски” студенти, журналисти, политолози и политици ще търсят отговор на въпросите – успяхме ли да се обединим като нация, може ли да има национални приоритети без лидери с визия и идеи. Дискусията е организирана от Фондация..

публикувано на 04.02.10 в 06:56
Главен комисар Николай Николов

Николай Николов: Повредена машина е предизвикала пожар и взрива в завода в Горни Лом

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/4.02 NIKOLAI NIKOLOV.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/4.02 KARADJOVA_VZRIV.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/4.02 VZRIV.mp3 Първоначалната причина за взривовете в завода в..

публикувано на 04.02.10 в 06:36

Хаитянските власти ще решават дали да заведат дело за отвличане и трафик на деца срещу американски мисионери

Хаитянските власти обявиха, че днес ще решат дали да заведат съдебно дело за отвличане и трафик на деца срещу американските мисионери, които бяха арестувани в петък при опит за преминаване в Доминиканската република с автобус с 33 деца на възраст от 2..

публикувано на 04.02.10 в 06:29

Барак Обама: Северна Корея няма да бъде включвана отново в американския черен списък

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Северна Корея няма да бъде включвана отново в американския черен списък на държавите, подкрепящи тероризма въпреки призивите на Конгреса. Северна Корея бе извадена от така наречения черен списък през 2008 г. заради..

публикувано на 04.02.10 в 06:26

Неформална среща на министрите на отбраната на държавите от НАТО в Инстанбул

Министрите на отбраната на 28-те страни-членки на НАТО ще заседават днес и утре в Истанбул. Проявата е от формата на неформалните срещи. В нея ще участва генералният секретар на НатоАндерс Фог Расмусен, министърът на отбраната на САЩ Роберт Гейтс. България..

публикувано на 04.02.10 в 06:17

Преглед на печата

Изслушването на българския кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева е отразено подробно във всички издания днес, като посочват, че е получила одобрението на евродепутатите за рекордно кратко време. НОВИНАР цитира председателката на водещата комисия..

публикувано на 04.02.10 в 06:02

СОС ще приеме бюджета на София за 2010 година

На извънредно заседание Столичният общински съвет се очаква да приеме бюджета на София за 2010 г. Тази година ръководството на общината ще разчита на средствата от европейските програми и на кредити, за да запази високото ниво на инвестиции. Парите по..

публикувано на 04.02.10 в 05:59

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в равнините са сухи, а по високите места са заснежени и със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават...

публикувано на 04.02.10 в 05:56

Митничарите от Гърция днес ще стачкуват; блокирани ще са всички гранични пунктове

Граничните ни пунктове с Гърция днес и утре ще са блокирани изцяло, тъй като започва двудневна стачка на митничарите. Те се обявяват против въведеното по-високо данъчно облагане на доходите им. Причина за стачката е увеличаването на данъците върху..

публикувано на 04.02.10 в 05:51