Пореден опит за старт на делото срещу Христо Ковачки

Състав на Софийския градски съд ще направи пореден опит да даде старт на процеса срещу Христо Ковачки. Бизнесменът е подсъдим за данъчни нарушения в размер на повече от 16 млн лв. Споровете около това дали Министерството на финансите и НАП са в правото на..

публикувано на 26.01.10 в 05:13

Процедурата за избор на инвеститори за АЕЦ "Белене" ще започне до края на годината

Министърът на икономиката Трайчо Трайков уточни в Берлин, че процедурата за избор на инвеститори за АЕЦ "Белене" ще започне до края на годината. Освен германската фирма RWE, която вече бе кандидат за инвеститор в атомната електроцентрала, но..

публикувано на 26.01.10 в 05:09

Военният министър отхвърли твърдението, че атаката в Кандахар е насочена срещу него

Министърът на отбраната Николай Младенов отхвърли възможността да е бил цел на ракетната атака в Кандахар. Той коментира атаката пред журналисти след завръщането си късно снощи от Афганистан. Веднага след като стъпи на българска земя Младенов беше..

публикувано на 26.01.10 в 05:07

Министър Найденов договори отваряне на пункта "Промахон - Кулата"

Блокадата на гръцките фермери на ГКПП "Промахон - Кулата" е вдигната от 2 ч снощи, след като земеделският министър Мирослав Найденов разговаря с областния управител на Серес Стефанос Фотиaдис. Найденов посочи, че условията при чакащите на..

публикувано на 26.01.10 в 04:59

Преглед на печата

Точковата система за пенсиониране отпада, четем в 24 часа . Според социалния министър Тотю Младенов, населението застарява драстично и се налагат нови условия за достъп до пенсии, които да гарантират финансовата стабилност. Експерти предлагат два варианта..

публикувано на 26.01.10 в 04:49

БНР връчи наградите "Сирак Скитник" на тържествен концерт в Народния театър

Българското национално радио отбеляза своята 75-та годишнина с тържествен концерт - спектакъл в Народния театър „Иван Вазов”. На церемонията бяха връчени традиционните годишни награди на името на първия директор на Радиото „Сирак Скитник”.   С юбилейната..

публикувано на 25.01.10 в 19:18

Югоизточна Европа е скована от ледената вълна

Над 40 души станаха жертва на ледената вълна, която обхвана Източна и Югоизточна Европа. Полша е скована от изключително ниски температури, достигащи -35 градуса по Целзий. Над 200 души са станали жертва на студовете от ноември насам, като 11 от тях са..

публикувано на 25.01.10 в 15:46

Прогноза за времето

През нощта над страната времето ще бъде ясно, тихо и много студено. В сутрешните часове ще бъде мразовито в Северна и Източна България с температури между минус 20° и минус 15° , а на места и до минус 25° - минус 28° . В западната част от..

публикувано на 25.01.10 в 15:19

Донесоха мъртви агнета на земеделския министър

Седем мъртви агнета донесе във Велико Търново 82-годишният Кольо Иванов от сливенското село Сборище. Той бе сред животновъдите, поискали спешна среща с министъра на земеделието Мирослав Найденов, който бе на посещение в града. Животновъдите се оплакаха, че..

публикувано на 25.01.10 в 15:05

Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на БНР

Президентът Георги Първанов връчи на БНР почетния знак на държавния глава по случай 75-годишнината от създаването на медията. Георги Първанов : 75 години наистина са много за една медия, за да може да се оцени нейната роля, нейното място в..

публикувано на 25.01.10 в 14:43