РЗС ще поиска НС да наложи мораториум върху сечта в т.нар. царски земи

РЗС ще поиска Народното събрание да наложи мораториум върху сечта в т.нар. царски земи и върху продажбата на недвижими имоти в тях. Според партията по този начин ще бъде защитен държавният интерес. Решението на Народното събрание е със силата на закон,..

публикувано на 12.11.09 в 12:56

Министър Найденов внесе в прокуратурата доклад за заменки на земи, предоставени за опитни полета

Министърът на земеделието Мирослав Найденов внесе до главния прокурор доклад за извършени замени на земеделски земи от Държавния поземлен фонд, предоставени за ползване от земеделските гимназии. Докладът се отнася до 10 сделки, при които са констатирани..

публикувано на 12.11.09 в 12:46

Иван Станчов: Вярвам, че отзоваването на посланик по вътрешни причини не е проблем на двустранните отношения

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/13.11 Ivan Stanchov.mp3 Иван Станчов е известен наш дипломат. Бил е посланик на България във Великобритания, както и министър на външните работи. Какво означава една страна да отзове посланика си и това няма ли..

публикувано на 12.11.09 в 12:44

Министерството на културата отчита значителни нарушения в инвестирането на капиталови разходи

През първите 100 дни Министерството на културата отчита значителни нарушения в инвестирането на капиталови разходи в театри, музеи и галерии, извършени от предишното ръководство. Архитект Борислав Абаджиев е освободен от длъжност заради констатираните..

публикувано на 12.11.09 в 12:36

Румяна Желева изтъкна успехите в първите сто дни мандат на правителството

Отблокирането на част от европейските средства по програмите ФАР, САПАРД и ИСПА беше определено като успех на новото българско правителство от министъра на външните работи Румяна Желева . Тя направи отчет за първите 100 дни от мандата. За периода от 30..

публикувано на 12.11.09 в 12:27

Първанов: Тайната коалиция излезе наяве покрай дебата за свалянето ми от поста

Президентът Георги Първанов коментира, че Конституцията дава право на държавния глава да използва трибуната на парламента по въпроси, по които той прецени. Така той отвърна на нападките на партия „Атака”, че не се явява в парламента. "Тайната..

публикувано на 12.11.09 в 12:07

Барак Обама е най-влиятелният човек в света според "Форбс"

Американският президент Барак Обама е най-влиятелният човек в света, според класацията на списание Форбс. След него се нареждат китайският лидер Ху Цзинтао и руският министър-председател Владимир Путин . Чeтвърти по влияние в светoвен мащаб е..

публикувано на 12.11.09 в 11:56

Ливанският президент Мишел Слейман е на посещение в Дамаск

Ливанският президент Мишел Слейман е на посещение в Дамаск. Визитата става само ден след като новото ливанско правителство на националното единство се събра на първото си заседание. Това, че посещението ще бъде точно в сирийската столица, беше очаквано...

публикувано на 12.11.09 в 11:28

Първа жертва на грипа в Шуменска област

Грипният вирус A H1N1 взе първата си жертва в Шуменска област. Резултатите от изследванията на 33-годишна жена, от село Радко Димитриево, която почина миналата седмица от двустранна бронхопневмония, показват, че тя е била заразена. Това съобщи д-р Виктор..

публикувано на 12.11.09 в 11:19

Обстановката в община Кюстендил се нормализира

Обстановката в село Гърляно и селищата в община Кюстендил се нормализира, съобщи Гражданската защита. Нивото на река Бистрица, която нанесе поражения при проливните дъждове преди два дни в района на Гърляно, спада. Oтводнени са къщи и терени в селото...

публикувано на 12.11.09 в 11:15