МОН е подало на главния прокурор над 10 сигнала за нарушения в университети

Просвeтното министерство е подало в края на миналата година до главния прокурор над 10 сигнала за различни нарушения в университети. По думите на министър Сергей Игнатов, най-фрапиращият случай е свързан с български студенти, учили няколко години в чужбина...

публикувано на 01.03.10 в 12:37

СРС даде ход на делото за клевета срещу германския журналист Юрген Рот

В Софийския районен съд започна делото, което бившият вътрешен министър Румен Петков води среще гурманския разследващ журналист Юрген Рот. По делото ще свидетелстват бившият директор на ГДБОП и настоящ директор на "Митниците" Ваньо Танов, бившият..

публикувано на 01.03.10 в 12:29

Инициативен комитет иска създаването на нова партия с името ОТОМАН

Юзеир Юзеиров, срещу когото има повдигното обвинение за създаването на Мюсюлмандемократическия съюз, е в инициативния комитет за учредяването на нова политическа партия в България. Конгресът трябва да се проведе в края на март в Търговище като партията ще..

публикувано на 01.03.10 в 12:20

Симеон Дянков: Трудно ще бъде да има допълнително увеличение на заплати тази година

Много трудно ще бъде да има допълнително увеличение на заплати тази година, заяви финансовият министър Симеон Дянков . За подобна възможност, според него, може да се мисли едва в средата на годината, ако българската икономика върви добре и има повече..

публикувано на 01.03.10 в 12:18

Президентът подписа указ за обнародване на промените в Закона за електронните съобщения

Президентът Георги Първанов подписа указ за обнародване на промените в Закона за електронните съобщения. Според държавния глава благодарение на обществената дискусия проследяването на трафичните данни е било ограничено и така то ще се прилага за..

публикувано на 01.03.10 в 12:15

МВФ съветва българското правителство да внимава с разходите

Международният валутен фонд съветва българското правителство да внимава с разходите. Според ръководителя на мисията на фонда за България Бас Бакер постигането на дефицит около 0,5% ще бъде сериозно предизвикателство. Сметките на фонда показват, че разходите..

публикувано на 01.03.10 в 12:13

Бойко Борисов: По времето, когато бях главен секретар на МВР, хора от престъпния свят не са били вербувани за службите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че по времето, когато е бил главен секретар на МВР, хора от престъпния свят не са били вербувани за службите. Министър-председателят откри иновационен форум. Има сериозен интерес от едни от най-големите компании в света да..

публикувано на 01.03.10 в 12:07

Янукович се ангажира с гарантирани енергийни доставки за ЕС

Новоизбраният украински президент Виктор Янукович се ангажира пред ЕС с борба с корупцията и сериозна реформа на съдебната система в Украйна. На среща с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой в Брюксел Янукович подчерта, че основните..

публикувано на 01.03.10 в 11:58

Река Дунав може всеки момент да прелее при Брегово

Нивото на река Дунав продължава да се покачва. В Брегово остава в сила бедственото положение заради високите води, съобщи кметът Милчо Въков . " Ситуацията е критична. Защитната дига вече на някои места започва да прелива. Денонощно работят..

публикувано на 01.03.10 в 11:57

Медведев иска оставки след слабото представяне на Русия на Олимпиадата

Руският президент Дмитрий Медведев поиска оставката на лицата, отговарящи за подготовката на руския отбор за Зимните олимпийски игри във Ванкувър. На среща с ръководството на партията "Единна Русия" Медведев заяви, че лицата, които носят..

публикувано на 01.03.10 в 11:48