В Бургаско са подадени 560 заявления за еднократна помощ за семейства с деца

Близо 560 заявления за еднократна помощ на семейства с деца до 14 години са подадени в Бургаска област. Мярката  е насочена към безработни родители или излезли в неплатен отпуск заради кризата. Интересът значително се е повишил, след..

публикувано на 04.06.20 в 13:02

Намаля движението на граждани на Северна Македония през ГКПП "Гюешево"

Движението на македонци през ГКПП "Гюешево" почти спря, след като властите в Скопие възстановиха полицейския час заради многото нови случаи на коронавирус в Северна Македония, казаха служители на пункта. От днес е ограничено движението на..

публикувано на 04.06.20 в 12:48

Леки понижения по европейските борси преди заседанието на ЕЦБ

Европейските борси отвориха с леки понижения в очакване на заседанието на Европейската централна банка, на което се очаква Франкфурт да разшири програмата си за изкупуване на активи с 500 милиарда евро. Според повечето анализатори вече е настъпил..

публикувано на 04.06.20 в 12:38
Мартин Димитров

Мартин Димитров: Изпълнителната власт не трябва да се меси в работата на КЕВР

"Изпълнителната власт не би трябвало да се меси в работата на независимия регулатор КЕВР".  Това каза пред БНР икономистът Мартин Димитров, бивш депутат, във връзка с коментара на премиера Бойко Борисов , че още днес ще обсъди с КЕВР планираното..

публикувано на 04.06.20 в 12:30

Оранжерия за канабис разкриха в дупнишкото село Крайници

Добре оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е открита при спецоперация на полицията в дупнишкото село Крайници.  Задържан е 43-годишният собственик на имота, образувано е досъдебно производство. Оперативни действия провели криминалисти в..

публикувано на 04.06.20 в 12:17

Откриха новия обходен път на Габрово

Без церемония, каквато не бе предвидена, премиерът Бойко Борисов откри обходния път на Габрово с дължина 23 км, 12 от които новоизграден участък. Обходът е отвеждащ към бъдещия тунел под Шипка. По думите на Борисов до месец в Агенция „Пътна..

обновено на 04.06.20 в 12:13

Борисов поиска смяна на КЕВР заради поскъпването на парното

Премиерът Бойко Борисов коментира в Габрово, че още днес ще обсъди с КЕВР планираното поскъпване на парното. Освен това, Борисов подчерта, че мандатът на ръководството на регулатора е изтекъл. Борисов поиска смяна на КЕВР и добави, че ще го обсъди..

обновено на 04.06.20 в 12:08

НС прие промени в Закона за лечебните заведения

Парламентът регламентира възможността за учредяване на нов вид лечебно заведение от лекарски асистенти, медицински сестри, акушерки или рехабилитатори, в което те да осъществяват самостоятелно медицински и здравни грижи и манипулации. Това..

публикувано на 04.06.20 в 11:58
Мемориал по повод годишнината от протестите на Тянанмън в Тайпе, 4 юни 2020 г.

Тайван призова Пекин да признае истината за Тянанмън

Тайван призова Пекин да се изправи пред миналото си и да признае истината за репресиите на площад Тянанмън преди 31 години, предаде АФП, цитирана от БТА. Островът отбелязва днес годишнината от кръвопролитието при студентските протести в нощта на 3..

публикувано на 04.06.20 в 11:55

Ръст на икономиката с 2,4% през първото тримесечие

Икономиката ни е отбелязала ръст от 2,4 на сто през първото тримесечие на годината, спрямо същия период на 2019-а. Това сочат сезонно изгладените данни на Националния статистически институт. Спрямо последните три месеца на предходната година..

публикувано на 04.06.20 в 11:49