Стърджън смята, че посещението на Джонсън в Шотландия не е наложително

Британският премиер Борис Джонсън има планирано за днес посещение в Шотландия, но първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че в условията на пандемията тази визита не е наложителна. Стърджън каза, че „не е въодушевена“ от..

публикувано на 28.01.21 в 01:00

Почти пълната забрана на абортите в Полша влиза в сила от днес

Почти пълната забрана на абортите в Полша влиза в сила от днес с публикуване на решението на Конституционния съд, обяви правителството на страната, цитирано от Франс прес. Миналия октомври съдът отсъди, че отстраняването на увреден зародиш..

публикувано на 27.01.21 в 23:17

Министър Захариева: Секторът на високите технологии отбеляза ръст от 10% ръст през 2020 г.

Секторът на високите технологии отбеляза ръст от 10% през 2020 година, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева по време на онлайн конференция за дигиталното бъдеще на България, организирана от Дипломатическия институт към Министерството на..

публикувано на 27.01.21 в 23:14
Федерален Резерв

Федералният резерв остави без промяна рекордно ниските си лихви

Федералният резерв остави без промяна рекордно ниските водещи лихви. Също така централната банка на Съединените щати остави без промяна обема на покупките на книжа от 120 милиарда долара месечно. Гуверньорът Джером Пауъл заяви, че..

публикувано на 27.01.21 в 22:33
Сняг блокира 180 спортисти във високопланинската база „Белмекен“

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен. Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена.   Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му...

публикувано на 27.01.21 в 22:28

Европейската агенция за гранична и брегова охрана прекрати дейността си в Унгария

Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс прекрати дейността си в Унгария. Говорител на Фронтекс обяви решението след сериозните критики, на които Европейският съд подложи унгарската система за предоставяне на убежище. В..

публикувано на 27.01.21 в 22:16

Израел затвори сухопътните си граници с Йордания и Египет

Израел затвори сухопътните си граници с Йордания и Египет, за да не допусне внасяне на новите щамове от чужбина. Разпореждането засяга и палестинците, живеещи на Западния бряг на река Йордан. То идва само ден след като израелските власти..

публикувано на 27.01.21 в 22:12

Община Благоевград започва укрепване на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци

До седмица община Благоевград започва укрепването на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци, където след обилните валежи   скални отломъци  паднаха  върху една от постройките.  Местната власт очаква  Министерският съвет  да отпусне..

публикувано на 27.01.21 в 22:03

По-бързо възстановяване на емигрантските парични потоци към близки в родината им

По-бързо възстановяване на паричните потоци от емигранти към близките в родината им, прогнозират експертите от Oxford Economics. Прогнозата е в противовес с тази на Световната банка, според която и през 2021-ва паричните трансфери от мигранти ще..

публикувано на 27.01.21 в 19:57

Правителствена стратегия за подпомагане на обновяването на сградния фонд до 2050 г.

Правителството прие национална стратегия за подпомагане обновяването на сградния фонд до 2050 година. Проектът е разработен с подкрепата на Европейската банка за възстановяване и развитие. Стратегията предвижда в следващите 30 години да бъде..

публикувано на 27.01.21 в 19:51