Над 45 млн. с Covid-19 в глобален мащаб

Броят на потвърдените случаи на Ковид-19 по света надхвърли днес 45 милиона души, сочат данни, публикувани на сайта на американския университет „Джонс Хопкинс“, който прави изчисления на базата на информация на международни организации, федерални и..

обновено на 30.10.20 в 10:42

ЕС осъди „провокациите и реториката“ на Турция

Лидерите на ЕС осъдиха „абсолютно неприемливите“ провокации и реторика на Турция, но няма да вземат никакви конкретни мерки преди срещата им на върха през декември. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от АФП. Франция..

обновено на 30.10.20 в 10:33

Промяна в закона за управление и контрол на публичните предприятия

С 16 месеца беше удължен срокът за привеждане в съответствие на съставите на органите за управление и контрол на публичните предприятия. Промяната в закона беше приета на второ четене.  БСП предложиха срокът да бъде двугодишен. Депутатът Христо..

публикувано на 30.10.20 в 10:27

Пускат от понеделник парното в Пловдив

От понеделник започва пускането на парното в Пловдив, съобщиха от EVN Топлофикация. Това ще става поетапно като най-напред отопление ще има за детските и здравните заведения, училищата, за обществените и стопанските сгради. След това ще бъде пуснато парното..

публикувано на 30.10.20 в 10:16

Air France-KLM с чиста загуба от 1,6 млрд. евро за третото тримесечие

"Ер Франс-Ка Ел Ем" (Air France-KLM) отчете днес чиста загуба от 1,6 милиарда евро за третото тримесечие с трафик едва около 40 процента от миналогодишния и очаква още по-мрачен край на годината, предаде "Франс прес". Групата, на която бяха..

публикувано на 30.10.20 в 09:57

Проф. Асен Гудев: Тежките форми на Covid-19 са вид съдово възпаление

„Преди всичко искам да подкрепя призива на моите колеги, директорите на големи болници и Българския лекарски съюз за помощ на медиците, които се борят на първа линия с новия коронавирус “, каза в „Преди всички“ проф. Асен Гудев - началник на..

публикувано на 30.10.20 в 09:50

Мария Шаркова: Не е късно да се въведат бързите антигенни тестове в училищата

„Периодът, в който се обясняваше, че локдаунът е с цел да се пригодят всички системи, така че когато вълната е по-тежка и ни удари да може да реагират адекватно, виждаме, че не е използван рационално. Нито образователната система беше пригодена..

публикувано на 30.10.20 в 09:44

Младеж е убит от руската полиция, след като ранил полицай в Татарстан

Полицията в Русия е ликвидирала 16-годишен младеж в населения предимно с мюсюлмани Татарстан, след като той се опитал да подпали полицейски участък и намушкал служител на органите на реда, предаде Ройтерс. Руският Следствен комитет обяви, че..

публикувано на 30.10.20 в 09:43

Петролът леко поскъпна, но е под 38 долара за барел

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската електронна търговия, но са напът да отчетат втори пореден месец на понижение в края на октомври заради нарастващите опасения, че увеличението на случаите на заразени с Covid-19 в Европа и САЩ ще свие..

публикувано на 30.10.20 в 09:08

Карантина в северни гръцки области

Карантина е въведена в гръцки области в близост до границата с България - Серес, Солун и Родопи. През граничния пункт „Кулата-Промахон“ трафикът е без ограничения с изключение на вечерния час. Днес премиерът Кириакос Мицотакис ще обяви общи..

публикувано на 30.10.20 в 08:36