Над 50 млн. лева е бюджетът на община Ловеч

Община Ловеч ще управлява над 50милиона лева тази година, с 1,7 милиона лева повече в сравнение с миналата година. Той беше приет днес от общинския съвет, въпреки че от опозицията гласуваха „въздържал се“ и на практика не го подкрепиха. В бюджета..

публикувано на 25.02.21 в 22:39

4 млн. лв. нов дълг поема Община Велико Търново тази година

Четири милиона лева нов дълг ще поеме Община Велико Търново през тази година за инфраструктурни проекти. Общинският съвет прие бюджета, в който са увеличени разходите за социални дейности, здравеопазване и образование, както и за благоустройство..

публикувано на 25.02.21 в 22:21
Ангела Меркел

Меркел: Трябва да въведем дигитален имунизационен паспорт в ЕС

"Обединихме се около мнението, че трябва да въведем дигитален имунизационен паспорт", съобщи германският канцлер Ангела Меркел след видеоконферентната среща на върха на Евросъюза. До 3 месеца Европейската комисия ще е готова с техническите условия за..

обновено на 25.02.21 в 22:15

Евролидерите: Ограниченията в пътуванията трябва да останат на този етап

"Ограниченията в маловажните пътувания трябва да останат на този етап" - тази констатация се съдържа в общото изявление на европейските лидери след проведената видеоконференция днес. Лидерите приветстват приемането на препоръките на Съвета за..

публикувано на 25.02.21 в 22:11

Израелската програма за даряване на ваксини в чужбина е замразена

Израелската програма за даряване на ваксини в чужбина е замразена заради съмнения в законността й, изказани от главния прокурор на страната. За това съобщи обществената израелска телевизия, а информацията беше потвърдена и от министъра на..

публикувано на 25.02.21 в 21:59

Pfizer/BioNTech проверяват дали трета доза неутрализира новите щамове

Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech SE обявиха в четвъртък, че ще започнат изпитвания, за да определят дали трета доза от тяхната ваксина срещу Covid-19 неутрализира новите варианти на коронавируса, съобщава телевизия CNBC. Компаниите..

обновено на 25.02.21 в 21:19

Борисов: Производителите на ваксини трябва да спазват договорите

"Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки", заяви премиерът Бойко Борисов след днешната видеоконференция на лидерите на страните членки на Евросъюза. „Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите..

публикувано на 25.02.21 в 21:13
Александър Лукашенко

ЕС удължи санкциите срещу Лукашенко и още 87 души от режима в Беларус

Съветът на ЕС удължи до 28 февруари 2022 г. санкциите срещу президента Александър Лукашенко и още 87 висши представители на режима в Беларус, както и на 7 образувания в страната. Мотивите - репресии и заплахи срещу участниците в протестите срещу..

публикувано на 25.02.21 в 20:52

Повечето евролидери подкрепят цифров ваксинационен паспорт

Повечето европейски лидери са изразили подкрепа за цифров ваксинационен паспорт, който да отговаря на общи критерии за достъп до страните-членки и да служи за отваряне на общностите, съобщи дипломатически източник от ЕС.  Над 20 от тях, които вече са..

публикувано на 25.02.21 в 20:10

ЕМА с насоки към производителите как да подобрят Covid ваксините

Европейската агенция по лекарствата даде насоки, в които очертава изискванията към производителите на ваксини срещу Covid-19, за да действат срещу неговите мутации. Комисията по хуманна медицина на агенцията  издаде документ, в който подробно се..

публикувано на 25.02.21 в 20:08