"Надзор на пазара" проверява стоки под мотото “Безопасно лято - 2020“

Инспектори от Главна дирекция "Надзор на пазара" към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започват поредната сезонна кампания за проверки на предлаганите на пазара стоки под мотото "Безопасно лято - 2020". Кампанията започна..

публикувано на 04.06.20 в 10:51
Народно събрание

Обсъждат промените в Закона за ДДС, БСП настоява за диференцирана ставка за стоки и услуги

Бюджетната комисия в парламента ще обсъди на второ четене промените в Закона за ДДС, с които ставката за ресторантите и за книгите се намалява от 20 на девет на сто. Въпреки че първоначалното предложение бе и за увеличаване на осигурителния праг за..

обновено на 04.06.20 в 10:44

Виртуална панорама на средното образование в Перник

Виртуална панорама на средното образование се провежда в Перник. Целта е кандидат-гимназистите и техните родители да направят своя информиран избор на образование, съобразен с тенденциите на пазара на труда. Презентациите и видеата са качени..

публикувано на 04.06.20 в 10:43

Акценти от чуждестранния печат

Днешните американски и британски вестници информират за възникналите сериозни търкания в лагера на президента Доналд Тръмп относно начина за справяне с масовите протести, обхванали американските градове след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при..

публикувано на 04.06.20 в 10:08

Пациентски организации с поздравления към НОЩ за навременните мерки

Пациентски организации „Заедно с теб“ изказват поздравления на Националния оперативен щаб за навременно предприетите мерки за защита на общественото здраве по повод навършването на 100 дни от началото на дейността на щаба. От „Заедно с теб“..

публикувано на 04.06.20 в 09:57
Д-р Стойчо Кацаров

Д-р Стойчо Кацаров: Повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни

"Самохвалството в този случай е неуместно, защото повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни". Това каза пред БНР д-р Стойчо Кацаров - председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, бивш зам.-министър на здравеопазването...

публикувано на 04.06.20 в 09:47
Ангел Кунчев

Кунчев: Който не се чувства добре, да носи маска навсякъде

Тъй като маските се очертаха като много тежък проблем , спомнете си, че от самото начало ние казвахме, че маската има най-голямо значение за хора, които са с клиника и това остава в сила. Който не се чувства добре, който киха кашля, има каквато и..

публикувано на 04.06.20 в 09:32

Министрите на правосъдието на ЕС ще обсъдят ситуацията с Covid-19

Министрите на правосъдието на ЕС ще обсъдят на видеоконференция въздействието на пандемията от Covid-19 в областта на правосъдието.  Хърватското председателство ще информира за резултатите от видеоконференцията на министрите на правосъдието и..

публикувано на 04.06.20 в 09:29

Борисов: Благодаря на всички българи за дисциплината, край на брифингите на щаба

Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за създаване на Националния оперативен щаб и пак ще благодаря на всички българи, на дисциплината на хората, на усилията на всички лекари, сестри, лаборанти, РЗИ, полицаи, социални работници. Благодаря..

обновено на 04.06.20 в 08:27
Проф. Венцислав Мутафчийски

Новите случаи на Covid-19 у нас са 25, излекуваните са 116

Новите случаи на Covid-19 за последното денонощие у нас са 25, от тях в болница са седем, изследвани са 1174 души, каза ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Активните области са осем. Общо 2585 са..

публикувано на 04.06.20 в 08:25