Евгени Диков

Почина Евгени Диков

Починал е Евгени Диков - член на Прокурорската колегия на Висшият съдебен съвет и магистрат от кариерата, съобщиха от съдебната институция. Отиде си един доказан професионалист, добър и всеотдаен човек, отзивчив колега и искрен приятел. Евгени Диков..

публикувано на 25.11.20 в 17:29
Диана Ковачева

Омбудсманът настоява законопроектът срещу домашното насилие да бъде приет

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до правосъдния министър Десислава Ахладова, в която настоява изготвеният законопроект срещу домашното насилие да бъде придвижен до Министерски съвет и внесен за обсъждане, гласуване и приемане в Народното..

публикувано на 25.11.20 в 17:26

Ангел Кунчев: Очакваме сезонният грип да закъснее и да е с по-ниска интензивност

Има очакване, че през тази година сезонният грип ще закъснее и ще е с по-ниска интензивност. Това коментира държавният здравен инспектор Ангел Кунчев като се позова на наблюденията до момента: "Вече започнахме да изследваме допълнително серуми от..

публикувано на 25.11.20 в 17:21
Йорданка Фандъкова

Две детски градини за децата на работещите на първа линия в софийските болници

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че две детски градини - 117-а и 124-та ще се грижат за децата на работещите на първа линия в борбата с коронавируса в софийските болници, докато траят по-строгите противоепидемични мерки до 21 декември. До..

публикувано на 25.11.20 в 17:14
Доц. д-р Албена Танева

Албена Танева: Има дефицит на комуникация, конспиративните теории избуяват в кризи

" Има хроничен дефицит на комуникация , на обяснение за стъпките и посоката на стратегията", коментира пред БНР доц. Албена Танева - политолог и университетски преподавател. По думите ѝ конспиративните теории винаги избуяват в криза.  "Мненията..

публикувано на 25.11.20 в 16:57

Скандал в Скопие: Интернет страница на министерство - само на албански

Първият вицепремиер на Република Северна Македония Артан Груби е заплашен от глоба от 1200 евро, тъй като интернет страницата на ръководеното от него министерство за политическата система е едноезична, водена само на албански език, съобщава..

публикувано на 25.11.20 в 16:53
Павел Шопов

Павел Шопов продължава да пречи на работата на депутатите

Поведението на депутата Павел Шопов, който отказва да си сложи предпазна маска, продължава да пречи на работата на депутатите, които гласуват на второ четене държавния бюджет за догодина. След като преди почивката на народните представители..

обновено на 25.11.20 в 16:44

Превозвачите от Смолян се присъединиха към националния протест

Автобусите, извършващи обществен превоз по междуселищните линии в Смолянска област, днес останаха в гаража, а автогарата в Смолян опустя. Така превозвачите се присъединиха към националния протест с настояване да се приемат текстовете, инкриминиращи..

публикувано на 25.11.20 в 16:39

Над 20 гръцки депутати-лекари, не са в парламента, а в болниците

Над 20 гръцки лекари, избрани в парламента, са напуснали досега депутатските си кресла, за да работят в болници и да поемат част от тежестта на пандемията от коронавирус, предаде ДПА. Първият от тях бе пулмологът Йоргос Лампрулис,..

публикувано на 25.11.20 в 16:38
МБАЛ

Жена почина в болницата в Сливен, след като четири дни чака линейка

Пациентка на 67 години почина в областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, след като четири дни е чакала да дойде да я вземе линейка. За случая съобщиха роднини на починалата, които са я закарали до болницата с частен автомобил...

публикувано на 25.11.20 в 16:31