Още по-строги мерки в Гърция заради коронавируса

Гърция с още по-строги мерки за свободно движение на хора. Затварят и крайбрежните алеи. Пазаруване и ходене до работа е позволено само с декларация. До днес починалите са 43 души, а заразените - над 1000. Правителството увеличи спектъра на..

публикувано на 31.03.20 в 12:58
Проф. Венцислав Мутафчийски

Мутафчийски: Нямаме доказателства, че Covid-19 се държи като другите пандемии и познати вируси

“Вие сте забелязали, че ние не измисляме никакви неща, които не са следствие на добри практики, които са установени в света. Основните източници, които ползваме, за да налагаме или втвърдяваме мерки това са – Китай, Корея, Израел и големите държави..

обновено на 31.03.20 в 12:52
Младен Маринов

Маринов: Маските ще са препоръчителни

Новата заповед (за носене на предпазни маски) ще е препоръчителна, целта не е да принуждаваме хората, а да ги убедим, че това ще е важно за тях, каза министър Младен Маринов на брифинг в Министерски съвет. Преди това здравният министър Кирил..

публикувано на 31.03.20 в 12:50
Ловеч

Над 120 сигнала в Ловешко за нарушения на мерките за ограничаване на коронавируса

В община Ловеч за последните дни са подадени повече от 120 сигнала за нарушения на приетите мерки и препоръки във връзка с предотвратяването и ограничаването на разпространението на коронавирус. На двама от нарушителите са съставени и актове по..

публикувано на 31.03.20 в 12:47
Кирил Ананиев

Министър Ананиев отменя заповедта за задължителните маски

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че отменя заповедта си от вчера, с която задължително се носят предпазни маски на открити и закрити публични места. „Искам да ви уведомя, че току що подписах заповед, с която отменям точка 9 от моята заповед до..

публикувано на 31.03.20 в 12:36
Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин и българският министър-председател Бойко Борисов

Борисов e заявил интерес за купуване на 30 000 PCR теста месечно от Корея

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Република Корея Мун Дже-ин са обсъдили по телефона разпространението на Covid-19 и ефективните мерки за ограничаване на заболяването. Това съобщи правителствената пресслужба. Корейският..

публикувано на 31.03.20 в 12:36

КРИБ иска промени в закона за извънредното положение

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска от правната комисия в парламента да промени закона за извънредното положение в частта му за подкрепата от страна на държавата в съотношение 60/40. Такова писмо е публикувано на..

публикувано на 31.03.20 в 12:16
Финансовият министър Владислав Горанов

Горанов: Промените в бюджета имат предвид най-негативния сценарий

Финансовият министър Владислав Горанов заяви днес, че в  приетия снощи от правителството проект за промени в закона за бюджета , е приложен най-негативният сценарий за развитие на ситуацията с коронавируса.  Той каза, че няма да има увеличаване на..

обновено на 31.03.20 в 12:02

Агенцията по заетостта приема заявленията от бизнеса за държавната помощ

От днес Агенцията по заетостта приема заявленията от бизнеса за държавната помощ под формата на 60% от осигурителния доход на всеки работник, който запази работното си място през следващите 3 месеца. Заявлението и списъка, който се попълва за..

публикувано на 31.03.20 в 12:00

От Асоциацията на сестрите настояват да спре движението на медици между болниците

От Асоциацията   на българските медицински сестри настояват да се спре движението на медицински персонал между различни здравни заведения. Практика е лекари и здравни работници  да работят в две или три различни болници, което е начин за..

публикувано на 31.03.20 в 11:27