Подкрепа на САЩ за българското домакинство на "Три морета“

Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор със заместник-помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс. Матю Бойс изрази подкрепата на САЩ за българското домакинство на президентската инициатива „Три морета“ през 2021 г., която има за..

публикувано на 28.10.20 в 18:41
Вицепремиерът Екатерина Захариева

Към момента България не може да подкрепи преговорната рамка на Северна Македония за ЕС

Към момента България не може да подкрепи преговорната рамка за Република Северна Македония в този вид, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Очаква се на 10 ноември на Съвет „Общи въпроси“ да се вземе решение  дали да..

обновено на 28.10.20 в 18:35

Cъюзът нa cъдиитe призова ВСС да реагира на изявлeниe нa Baлepи Cимeoнoв

Cъюзът нa cъдиитe призова Съдийската колегия на Bисшия съдебен съвет да реагира на изявлeниeто нa зaместник - пpeдceдaтeля нa пapлaмeнтa Baлepи Cимeoнoв, в което той нарече въpxoвни мaгиcтpaти, цитирам, “eĸзeĸyтopи”. Това изказване лидерът на..

публикувано на 28.10.20 в 18:33

С призив "Не на коронавируса" премина националния празник в Гърция

Национален празник днес в Гърция  без манифестации и под призива "   Не на коронавируса". Под карантина влизат област Серес и Янина, а Солун е на границата пред локдаун. За първи път Гърция отбелязва националния празник без манифестации и..

обновено на 28.10.20 в 18:29
Премиерът Бойко Борисов

Борисов: Ако ГЕРБ спечели изборите, ще продължим с добавките за пенсионери

Напусналият директор на столичното РЗИ Данчо Пенчев си е тръгнал заради свалената карантина на президента Румен Радев. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на днешното дистанционно правителствено заседание.  От..

обновено на 28.10.20 в 18:19

Експерт: Дистанционно обучение се отразява зле на образованието

" Дистанционно обучение се отразява зле на образованието като цяло на всички деца ", каза в предаването "Нещо повече" Румян Русинов, политолог и експерт по въпросите на малцинствата и ромското образование. Той посочи, че затварянето на училищата в..

публикувано на 28.10.20 в 18:16

Граждани сигнализират за липса в аптеките на някои препарати с витамин Д

Граждани сигнализираха, че в аптеките липсват някой препарати с витамин Д. Един от дефицитните препарати са капките Витамин Д с търговско наименование Вигантол. По данни на Аптечната камара този препарат е дерегистриран и няма да се продава у..

публикувано на 28.10.20 в 18:11

Наред с останалите симптоми 20% от заразените с Covid-19 имат кожен обрив

20 процента от заразените с коронавирус, наред с останалите симптоми, проявяват кожен обрив, показват наблюденията на медиците от Клиниката по клинична алергология към Александровска болница. Много рядко симптомът се проявява като начален - при..

публикувано на 28.10.20 в 18:05
Румен Радев и Бойко Борисов

Радев отхвърли твърденията на Борсов относно оставката на шефа на РЗИ-София

От прессекретариата на държавния глава отхвърлиха твърденията на премиера Бойко Борисов, че директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев е напуснал заради свалената карантина на президента Румен Радев. В позиция от "Дондуков"2 посочват, че..

публикувано на 28.10.20 в 17:54
Министър Деница Сачева

Сачева: Ще обсъдим как с евросредства да помогнем на спрените заради Covid бизнеси

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева коментира пред журналисти искането на собственици на нощни заведения да се поемат 80 процента от възнагражденията на служителите им , които няма да ходят на работа заради въведените Covid..

публикувано на 28.10.20 в 17:43