Интерактивната медицина - комуникацията между лекар и пациент е онлайн в реално време

Интерактивната медицина позволява комуникацията лекар – пациент онлайн в реално време.  Йосиф Дишлиев е основател на платформата Healee към сайта superdoc.bg.  В предаването „Преди всички“ той поясни, че през платформата пациентите могат да се..

публикувано на 02.04.20 в 11:32

Хашим Тачи няма да подава оставка като президент на Косово, дори да бъде призован от съда в Хага

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че досега не е получил покана да се яви пред Специалния съд за военни престъпления в Косово в качеството си на обвиняем. В интервю за телевизия Т7 той заяви, че не..

публикувано на 02.04.20 в 11:21

Пожар унищожи старата митрополия във Велико Търново

Пожар унищожи тази нощ старата митрополия във Велико Търново. Спасени са възрастни мъж и жена, които са живеели в нея. Четири противопожарни екипа от Велико Търново и Горна Оряховица цяла нощ са гасили пожара. Евакуирани са двама..

публикувано на 02.04.20 в 11:09

“Стомана“- Перник съкращава 301 работника

Съкращават 301 работници от металургичната фирма „Стомана Индъстри”. Уведомление за това е получено в Бюрото по труда в Перник на 23 март. Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от..

публикувано на 02.04.20 в 11:04

През март жилищата във Великобритания са поскъпнали с 3 %, сега цените са в застой

Жилищата във Великобритания през март са поскъпнали с най-силен темп от януари 2018 година, но пазарът вече изпада в застой, след като правителството блокира голяма част от икономиката. Това съобщи днес компанията за ипотечно кредитиране "Нейшънуайд"..

публикувано на 02.04.20 в 10:54

Китай съобщи за 6 нови смъртни случая от коронавирус и 35 заразени, "внесени" от чужбина

Китай съобщи днес за шестима починали от новия коронавирус, предаде "Ройтерс", като се позова на Националната здравна комисия. Броят на смъртните случаи в страната е същият като вчера. Китай съобщи днес за 35 регистрирани нови заразени. Всички..

публикувано на 02.04.20 в 10:46

При пълна изолация на хората заразността на коронавируса намалява с около 50%

„Около 50% се намалява заразността на вируса при пълна изолация и с пълната изолация са предпазени 59 000 души от смърт. Има доста повече заразени, отколкото сме тествали, защото тестването е недостатъчно, затова картината ни е непълна“. Това..

публикувано на 02.04.20 в 10:45

Чакат се указания на Европейския банков орган за мораториумите по кредитите

Очаква се Европейският банков орган да даде указания във връзка със законовите и частните мораториуми върху плащанията по банкови кредити в ситуацията с Covid-19. Управителният съвет на БНБ ще приеме решение по прилагането на указанието на..

публикувано на 02.04.20 в 10:33

Северна Македония ще участва за първи път пълноправно в среща на НАТО

Външният министър на Северна Македония Никола Димитров ще участва днес на среща на Северноатлантическия съвет във формат министри на външните работи, което ще бъде първото участие на страната в заседание на алианса като пълноправна членка, съобщава в...

публикувано на 02.04.20 в 10:24

Ниските цени на петрола поставят на изпитание компаниите за шистов добив

Американската компания „Whiting Petroleum“, специализирана в добива на шистов нефт, обяви начало на процедура по банкрут, съобщи „The Wall Street Journal“. Това е първата голяма фирма в тази област, която е предприела подобни мерки на фона на..

публикувано на 02.04.20 в 09:27