Депутатите определиха задачите на възстановената ГДБОП

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" ще бъде национална специализирана оперативно-издирвателна структура на МВР за предотвратяване, пресичане и разкриване на организирана престъпна дейност, на местни и транснационални престъпни..

публикувано на 11.11.09 в 09:04

Ваньо Танов обеща структурна реформа в Агенция "Митници" до месец

Структурната реформа в Агенция „Митници” ще бъде извършена до месец, увери пред БНР директорът на агенцията Ваньо Танов . Според него мерките, които се предприемат, дават резултати. Само за последните дни при проверки са открити 12 000 фалшиви бандероли,..

публикувано на 11.11.09 в 08:48

Български мафиоти и албанец подготвяли убийство на босненски журналист

Българската мафия, заедно с един от най-изявените членове на албанския престъпен клан в Сараево, готви атентат срещу редактора и водещ на политическото предаване "60 минути" Бакир Хаджиомерович, съобщи на сайта си   босненската телевизия РТВФБХ...

публикувано на 11.11.09 в 08:36

ЕК настоява за твърдо спазване на 3% бюджетен дефицит

Европейската комисия оказва натиск върху Франция, Германия, Испания и още няколко страни от Евросъюза да намалят бюджетния си дефицит до изискваните от Пакта за стабилност 3 процента от брутния вътрешен продукт. Дефицитът във френския бюджет е вече 8,5..

публикувано на 11.11.09 в 08:30

Генерал Ваньо Танов: Събираемостта на митниците се увеличава

През изтеклия ден бе отчетено досегашното сътрудничество на Агенция "Митници" с английската фирма "Краун ейджънтс". Предстои и окончателната равносметка за изтичащата година. Според генерал Танов мерките, които се предприемат, дват..

публикувано на 11.11.09 в 08:19

Три пъти по-малко ваксини срещу свински грип са пуснати в САЩ

Дозите за ваксинация срещу вируса H1N1 в Съединените щати, разпределени или достъпни на пазара, са над 41 милиона - с три пъти по-малко от предвиденото. Това заяви доктор Ан Шукат от Центъра за контрол и превенция на заболяванията пред комисия на..

публикувано на 11.11.09 в 08:15

Преглед на световния печат

Вчерашният опит на парламента в Молдова да избере нов президент завърши с неуспех. Комунистите отказаха да участват в гласуването, напуснаха пленарната зала и така осуетиха процедурата, пише московското издание " Время новостей ". Всекидневниците..

публикувано на 11.11.09 в 08:12

Италиански заместник министър бе обвинен във връзки с мафията

Италианската прокуратура обвини заместник-министъра на икономиката Никола Козентино във връзки с мафията. Прокурорът на Неапол Рафаеле Пичирило внесе за разглеждане в долната камара на италианския парламент - Камарата на депутатите, искане за арест на..

публикувано на 11.11.09 в 08:09

Марин Райков представи приоритетите на България като председател на ЧИС

На срещата на Комитета на старшите служители на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и ръководителите на дипломатическите мисии на страните членки в постоянния секретариат на организацията в Истанбул заместник министърът на външните..

публикувано на 11.11.09 в 07:43

В шест населени места ще се проведат частични избори на 15 ноември

На 15 ноември ще се проведат частични избори в шест населени места. Предстоящото частично гласуване за местна власт е доста сложно, обясни говорителят на ЦИК Александър Александров и изтъкна, че всичките над 1400 секции в София са вече готови...

публикувано на 11.11.09 в 07:26