Тоби Филипс: Силните икономики чакат повече, преди да приложат стриктни мерки срещу Covid-19

Учени от Оксфорд създадоха първата база данни за правителствените мерки за борба срещу разпространението на коронавируса . Описват се предприетите действия от 73 държави. Учените правят анализ за взаимовръзката между действията на властите и..

публикувано на 31.03.20 в 17:50

Масови фалити на фирми очакват в транспортния бизнес

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици, заради липсата на пътници в условията на извънредното положение. За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър..

публикувано на 31.03.20 в 17:47

130 хил. лева са събрани осем дни след старта на кампанията „За героите в бяло"

130 хиляди лева са набрани осем дни след старта на Националната кампания на Българския лекарски съюз (БЛС) „За героите в бяло" за осигуряване на предпазни средства и облекла за медиците, съобщават от лекарския съюз. Освен средствата, в централата на БЛС..

публикувано на 31.03.20 в 17:27

Адриана Стоименова: Изпълняващите социални услуги са снабдени с предпазни материали

Работещите в домове за възрастни хора и изпълняващите различни социални услуги са снабдени с препарати за дезинфекция и с предпазни материали. В това увери пред БНР заместник социалният министър Адриана Стоименова. „ Извънредната ситуация..

публикувано на 31.03.20 в 17:25

КПКОНПИ: Отнетото имущество за миналата година е за над 8 млн. лева

По искане на Комисията за противодействие на ĸopyпциятa и зa oтнeмaнe нa нeзaĸoннo пpидoбитoтo имyщecтвo (КПКОНПИ)  Coфийcĸият гpaдcĸи cъд e зaпopиpaл aĸции, яxтa и бaнĸoви cмeтĸи нa бизнесмена Ивo Πpoĸoпиeв .  Зaпopът e нaлoжeн зapaди „знaчитeлнo..

обновено на 31.03.20 в 17:16

Мигрантка от Камерун с положителна проба за Covid-19 в Гърция

Мигрантка от Камерун е с положителна проба в Гърция. Властите поставиха под карантина 3 хиляди бежанци, които живеят в същия лагер. Жената е родила преди два дни в болница в Атина и клиничните тестове са показали,че е носител на коронавируса,..

публикувано на 31.03.20 в 17:16

Проф. Иванка Мавродиева: Политическото говорене се променя в кризата

„ Политическото говорене се променя в кризата . В началото се тръгна с представяне на информацията, после се изведе говоренето на експертно ниво. Този тип кратко говорене с термини и статистка, данни, позоваване на авторитети остана. Хората,..

публикувано на 31.03.20 в 17:15
Инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Нова проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда и водите в 15-дневен срок лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ и да представи обобщен доклад за това, обявиха от обвинението...

публикувано на 31.03.20 в 17:11
Електронно микроскопско изображение на частиците (вириони) на коронавируса, причинител на Covid-19 на фона на инфектирана клетка, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Доказаните случаи на Covid-19 у нас вече са 399

Потвърдените случаи на Covid-19 у нас вече са 399, сочат данните на Националния оперативен щаб, оповестени от Министерството на здравеопазването. Новите лабораторно доказани случаи са 20, като 19 от тях са в София , а един в Перник ...

публикувано на 31.03.20 в 17:11
Язовир

Автокъщите край Дупница готвят протест заради спряната вода от яз. "Дяково"

Собственици на автокъщи, на складове и търговци от т. нар. "индустриална зона" на изхода на Дупница при главния път Е-79 заплашват с протести заради спряната им от повече от 3 месеца вода за битови нужди от язовир „Дяково" - това каза председателят на..

публикувано на 31.03.20 в 16:58