България е отделила 1,93% от БВП за отбрана

България е отделила 1,93 на сто от брутния вътрешен продукт за отбрана тази година по разчети, представени от НАТО. Данните сочат, че през миналата година средствата за целта са били 3,18 на сто от БВП. През 2014 г. лидерите на страните от Пакта..

публикувано на 21.10.20 в 14:24

Личен лекар: Младите викат: "Маски долу", а учителите започнаха да измират

„ Шокиран съм от това, което става в нашето общество, от големия брой на хората, подкрепящи конспиративната теория, че 10 властелини на света са създали цялата тази конспирация, че вируса го няма, но трябва да се ограничат човешките права и да..

публикувано на 21.10.20 в 14:17
Минчо Коралски

Минчо Коралски: Трябва да сме информирани за частните пенсионни дружества

Пенсионната система е стабилна , посочи в предаването "12+3" Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания и бивш министър на труда и социалната политика . Той определи „всички подмятания и съмнения, че може да гръмне..

публикувано на 21.10.20 в 14:17
Чавдар Велинов

Още един депутат напуска парламентарната група на БСП

Още един депутат - Чавдар Велинов, напуска парламентарната група на "БСП за България". Той е народен представител от Плевен. В началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прочете заявление от Велинов за..

обновено на 21.10.20 в 13:55

Нов закон за виното и спиртните напитки е приет на първо четене

Депутатите приеха на първо четене нов закон за виното и спиртните напитки, който урежда условията, реда и търговията на грозде, предназначено за производство на вино и лозаро-винарски продукти. Новият нормативен акт беше приет със 105 гласа "за", 62..

публикувано на 21.10.20 в 13:53
Десислава Ахладова

Ахладова увери германския посланик, че се работи за изпълнение на препоръките в евродоклада

На работна среща  с посланика на Федерална република Германия Кристоф Айххорн, министърът на правосъдието Десислава Ахладова е заявила, че институциите в България вече работят по изпълнение на препоръките в европейския доклад за върховенството на правото...

публикувано на 21.10.20 в 13:50

Талибаните са убили над 30 полицаи в афганистанската провинция Тахар

Най-малко 34 души от афганистанските сили за сигурност, включително висш полицейски служител, бяха убити при нападения на талибаните в североизточната провинция Тахар, заявиха днес представители на властите, цитирани от ДПА. Други осем човека..

публикувано на 21.10.20 в 13:18
Лондон, 23 април 2020 г.

Южен Йоркшър влиза в най-високата степен на местна карантина от събота

Във Великобритания още един голям район ще бъде поставен в най-високата степен на местна карантина. От полунощ в петък срещу събота мярката влиза в сила в Южен Йоркшър. Това става на фона на продължаващия спор между правителството и кмета на Манчестър..

публикувано на 21.10.20 в 13:15

Над 70 експоната са залети с маслена течност в Музейния остров в Берлин

Неизвестни лица са извършили вандалски актове в известни берлински музеи, които се намират в тъй-наречения Музеен остров в центъра на германската столица, предаде ТАСС. Агенцията цитира информация на в."Цайт". Най-малко 70 обекта са били..

публикувано на 21.10.20 в 13:09

Пет нови Covid случая в дом за възрастни в новозагорското с. Баня

Пет нови случая на Covid-19 са установени в Дома за стари хора в новозагорското село Баня, съобщават от РЗИ. Всички заразени са от персонала. Една медицинска сестра, двама санитари, работник в кухня и общ работник са заразените от персонала в село..

публикувано на 21.10.20 в 13:04