Зеленогорски: Необходима е нова актуализация на бюджета по отношение на общините

„ Необходима е нова актуализация на бюджета по отношение на общините . Те са изправени пред много сериозен проблем, особено с местните приходи. По план тези приходи трябва да са за всички общини от порядъка на 1 млрд. лева, само че изпълнението на..

публикувано на 07.04.20 в 15:30
Министерски съвет

Готвачи и ресторантьори на протест пред МС

Около 20 души готвачи, ресторантьори, бармани, сервитьори, се събраха на импровизиран протест пред Министерския съвет, организиран в социалните мрежи. Протестът беше мълчалив, като някои от сервитьорите бяха облечени в униформите от заведенията..

публикувано на 07.04.20 в 15:25

Президентът: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха

Президентът Румен Радев призова днес депутатите да дарят и заплатите си за март за борба с коронавируса, а след негови думи във връзка с мерките по време на извънредното положение предизвикаха реакцията на представители на правителството ...

обновено на 07.04.20 в 15:20

Таксиметрови шофьори искат по 1000 лв. държавна помощ

Таксиметрови шофьори се събраха на протест в центъра на София. Те искат държавна помощ в размер на 1000 лева, замразяване на лизингите, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси и да получават..

публикувано на 07.04.20 в 15:20
Ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга в Министерски съвет

Проф. Мутафчийски: Обществото е мобилизирано да се справи със ситуацията

„Извърши се огромна дейност от държавата, за да могат болниците да останат жизнеспособни, за да могат да поемат удар от евентуално по-големи размери на епидемията“. Това каза днес шефът на Националния оперативен щаб (НОЩ) проф. Венцислав Мутафчийски..

публикувано на 07.04.20 в 15:06

Нова платформа свързва нуждаещи се с доброволци

Нова платформа за взаимопомощ свързва нуждаещи се възрастни или трудно подвижни хора и доброволци. Всеки самоизолирал се, който има нужда от набавянето на хранителни и други продукти, може да се обърне за помощ към платформата, за да получи..

публикувано на 07.04.20 в 15:00

Проф. Слатински: Ако профукаме извънредните мерки сега, после няма да смеем да идем до аптеката

„Ако профукаме извънредните мерки сега, след месец няма да имаме нужда от тях, защото ще се скрием в къщите си и няма да смеем да идем дори до аптеката... Сега настъпват важни дни – ще удържим ли на спазването на извънредните мерки ? Намираме се в..

публикувано на 07.04.20 в 14:50

Борисов обсъди с посланика на САЩ Херо Мустафа борбата с Covid-19

Премиерът Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, съобщиха от пресслужбата на МС. В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент на срещата бяха..

публикувано на 07.04.20 в 14:45

Съветът на ЕС прие на писмена процедура промените в пакет "Мобилност"

Съветът на ЕС прие на писмена процедура спорните промени в пакета "Мобилност“.  За да влезе в сила, той трябва да бъде одобрен от Европейския парламент на второ четене. С промените се предвижда камионите да се връщат в страната, в която е..

публикувано на 07.04.20 в 14:41

Томислав Дончев: Не искаме да дадем ответен огън на нападките на президента

„За съжаление в последно време влизаме устойчиво в режим да се използва военна терминология за описание на различни социални, икономически или политически процеси, което е лошо, защото те няма как да бъдат обяснени с военна терминология. Целта ни..

обновено на 07.04.20 в 14:39