Александър Вучич

Криза в отношенията между Черна гора и Сърбия заради различна интерпретация на историята

Криза в отношенията между кандидатстващите за членство в Европейския съюз Черна гора и Сърбия - заради различна интерпретация на историята. Министерството на външните работи в Подгорица обяви в събота за персона нон грата посланика на Сърбия..

публикувано на 30.11.20 в 17:41

Със закани за отмъщение в Иран погребаха Мохсен Фахризаде

Със закани за отмъщение Иран днес погреба Мохсен Фахризаде - ученият, основал иранската ядрена програма. Той беше убит в петък, а Техеран обвинява Израел . Смъртта на Фахризаде засили напрежението между Иран и враговете на ислямската република в..

публикувано на 30.11.20 в 17:32

Дискусия по Плана за възстановяване на ЕС организира мисията на ЕК

Европейската комисия, Европейският парламент и лидерите на Европейския съюз постигнаха съгласие по плана за възстановяване , който трябва да проправи пътя за излизане от кризата и да положи основите на модерна и по-устойчива Европа...

обновено на 30.11.20 в 17:31

За осем банки БНБ определи ниво на буфер за рисковите кредитни експозиции

БНБ определи осем банки като „други системно значими институции” за финансовата система на страната. За тях е определено ниво на буфер за рисковите кредитни експозиции, което влиза в сила от 1 януари догодина. Това е надзорна мярка, която цели да..

публикувано на 30.11.20 в 17:10

Юлиян Войнов: В плана за възстановяване няма индикатори за очаквани резултати

„ Над 50% от средствата в Плана за възстановяване и развитие са заделени за строителство . Близо 30% са за покупка на различни дълготрайни материални активи. Много малка част обаче остава за развитие на умения, културни обмени, иновативно развитие. В..

публикувано на 30.11.20 в 17:03
Вземане на проба за Covid-19 в Глифада, южно от Атина

Намаляват заразените с Covid-19 в Гърция

Оптимистични резултати в Гърция - намалява броят на заразените от коронавирус след почти месец локдаун. Не се очаква обаче пълно премахване на мерките за празниците. След месец на строги мерки и карантина спада броят на заразените в Северна..

обновено на 30.11.20 в 16:59

Тихон Тивериополски: Колко малко се иска от хората, една маска да се носи

Молитва в подкрепа на боледуващите от Covid-19 и за лекарите отслужи Тивериополският епископ Тихон. По традиция всеки последен понеделник от месеца молитвата се прави в параклиса на Александровска болница в София. „Има хора, които отричат..

публикувано на 30.11.20 в 16:58

Отхвърлиха предложението за намалено работно време на градския транспорт в София

Софийският оперативен щаб не прие  предложението на Центъра за градска мобилност за намаляване работното време на градския транспорт до 21 декември, докато са в сила въведените нови противоепидемични мерки.  То предвиждаше последният курс на..

обновено на 30.11.20 в 16:56
Никола Стърджън

Ще се стигне ли до съда, ако Лондон блокира желанието на Шотландия за нов референдум

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън не изключи възможността за провеждане на нов референдум за независимост следващата година и за първи път спомена, че може да стигне до съд за разрешение на плебисцита, ако Лондон откаже да даде позволение...

публикувано на 30.11.20 в 16:45
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Обещанието на управляващите за ваксината иска да отпусне напрежението

Намаляване на ДДС върху лекарствата е добро решение в коронакризата , посочи пред БНР здравният експерт Аркади Шарков. Коментарът е по повод предложението на ГЕРБ за освобождаване на антиковид ваксините от ДДС . Според него, тъй като държавата е..

публикувано на 30.11.20 в 16:41