Директорът на СДВР - старши комисар Георги Хаджиев.

Полицията в София ще предупреждава за маски в гратисния период

Полицията в София засега ще предупреждава хората да слагат предпазни маски в гратисния период до събота, обясни директорът на СДВР - старши комисар Георги Хаджиев. До момента в столицата има издадени 102 акта за нарушения на хора за събиране и..

публикувано на 31.03.20 в 11:15

16 акта за разходки в Плевен

Полицията в област Плевен състави над 16 акта за разходки по паркове и градини и струпване на хора. Засилват се проверките за спазване противоепидемичните мерки, увеличен е броят на КПП-тата. В екипите, които следят за прилагането на..

публикувано на 31.03.20 в 11:05

Горанов увери, че банките ще осигурят временни отсрочки на клиентите си

Банките в България ще осигурят временно отсрочване на задълженията на своите клиенти, които изпитват трудности заради ситуацията около Covid-19, потвърди финансовият министър Владислав Горанов. Утре БНБ и търговските банки се очаква да представят..

публикувано на 31.03.20 в 11:04

Ще има ли агнешко на Великденската ни трапеза

„Искам да приветствам всяка мярка в ситуацията на такава криза, защото малко или много тя ще допринесе до някакви позитиви за производителите. Искрено се надявам тази мярка да се даде ефект върху поощрението на кланиците да не внасят агнета,..

публикувано на 31.03.20 в 10:43

Airbnb ще плати на наемодателите $250 млн. заради отменени резервации

Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb обяви, че ще отпусне 250 милиона долара на наемодателите, използващи нейната платформа, за да смекчи ефекта от отменените резервации заради коронавируса, предаде "Франс прес". Преди няколко..

публикувано на 31.03.20 в 10:36
Илюстративна снимка

Такситата в Ямбол масово спират работа заради липса на клиенти

Таксиметрови шофьори от Ямбол масово прекратяват работа, заради липса на клиенти. Над 30% от такситата в Ямбол са преустановили работа през последната седмица, поради липса на клиенти. От 200 таксита, 50-60 са спрели работа. “Чакаме..

публикувано на 31.03.20 в 10:22
Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

Болницата в Горна Оряховица купува респиратор с пари от дарения

Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица събра от дарения средства и поръча апарат за белодробна вентилация за отделението по реанимация, където ще се лекуват тежките случаи Covid-19. Местна фирма от хранително-вкусовата..

публикувано на 31.03.20 в 10:11

Акценти от чуждестранния печат

Румънските вестници съобщават, че Сучава е първият румънски град, поставен под пълна карантина.  Всички входни артерии към североизточния град се контролират от армията и полицията, а други осем села от окръга също са изолирани, допълва „Адевърул“ ...

публикувано на 31.03.20 в 10:06
Пътници в трамвай в Букурещ.

Румъния наложи карантина на 100-хиляден град

Румънското правителство наложи карантина на източния град Сучава и 8 съседни села, за да ограничи разпространението на коронавируса, след като се оказа, че една четвърт от заразените в страната са в района, предаде Ройтерс. В Румъния, която е в..

публикувано на 31.03.20 в 09:55

Цената на петрола се покачи до 23,19 долара

Във вторник петролните фючърси поскъпват с между 3% и 5%, след като ден по-рано те достигнаха 18-годишни дъна на фона на пандемията от коронавирус, която намалява рязко потреблението на черното злато и увеличеното предлагане в резултат на ценовата война..

публикувано на 31.03.20 в 09:14