Тримата българи, задържани в Москва, остават в ареста още 72 часа

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/Moscow - centre.mp3 Московски районен съд остави в ареста за още 72 часа тримата български бизнесмени, задържани след обиска в Българския промишлен център. Те са разследвани за организиране на производство и разпространение..

публикувано на 08.11.09 в 08:59

10 души бяха убити при самоубийствен атентат в Пакистан

10 души бяха убити днес при самоубийствен атентат в Северозападен Пакистан. По първоначални данни атентатор-самоубиец се е самовзривил в кола, пълна с експлозиви, пред дома на представител на местната администрация в северозападния град.

публикувано на 08.11.09 в 08:50

Долната камара на американския Конгрес одобри законопроекта за здравна реформа

Долната камара на американския Конгрес одобри плана на президента Барак Обама за здравна реформа, като по този начин подкрепи най-големите промени в здравната политика през последните 40 години. Планът предвижда да включи в здравното осигуряване почти..

публикувано на 08.11.09 в 08:48

Страните от Г 20 продължават да изпълняват програмите в подкрепа на икономиките

Финансовите министри от Г 20 решиха на срещата си в Шотландия да продължат да изпълняват програмите от спешни мерки в подкрепа на икономиките, докато не се гарантира глобалното икономическо възстановяване.   На срещата бе подчертано, че възстановяването е..

публикувано на 08.11.09 в 08:41

Словакия остави отворен само един ГКПП на границата с Украйна

Словашките власти решиха да оставят отворен само един контролно-пропускателен пункт на границата с Украйна, където има значително разпространение на новия грипен вирус. В началото на месеца Словакия ограничи трансграничния трафик с Украйна, където над 871..

публикувано на 08.11.09 в 08:36

От утре КАТ налагат глоби за шофиране без включени къси светлини през деня

От утре органите на "Пътна полиция" започват да налагат глоби на тези шофьори, които не управляват автомобилите си с включени къси светлини и през деня. Шофирането с включени къси светлини от 1 ноември до 1 март беше въведено, за да се увеличи..

публикувано на 08.11.09 в 08:30

Днес е Архангеловден

Архангеловден е. Православната църква почита днес Св. Архангел Михаил – военноначалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели. Това е вторият по значение есенен празник след Димитровден. Във всички храмове на страната днес ще бъдат отслужени..

публикувано на 08.11.09 в 08:20
Заместник-външният министър Марин Райков

Марин Райков: Ще преговаряме за промишления център в Москва

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/08.11.Marin_Raykov.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/08.11.Petar_Dimitrov.mp3 "Ще преговаряме за промишления център в Москва. Когато предстои да се преговаря по една тема, не се..

публикувано на 08.11.09 в 08:05

Българските полицаи отбелязват професионалния си празник

130 години от основаването си отбелязва днес българската полиция. По този повод пред Паметника на незнайния воин в столицата ще се проведе тържествена церемония. В навечерието на празника генералният секретар на ведомството Калин Георгиев припомни на..

публикувано на 08.11.09 в 08:02

Преглед на печата

24 часа се позовава на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, който на среща с бизнесмени във Варна съобщил, че правителството обмисля възможността общините да прилагат мерки за събиране на местните данъци и такси като данъчните. Който не си..

публикувано на 08.11.09 в 07:56