Караджич се яви на процеса срещу него

Бившият босненски сръбски лидер Радован Караджич се яви на днешното заседание по делото срещу него в Международния трибунал за военни престъпления в Хага. Заседанието бе административно и Караджич, който се защитава сам, поиска от съда още време да се..

публикувано на 03.11.09 в 13:29

Станишев потвърди, че е готов да даде имунитета си

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1103 stanishev.mp3 Лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди своята готовност да даде имунитета си като депутат във връзка с разследването на изтеклия доклад на ДАНС. " Моята позиция е огласена още преди една..

публикувано на 03.11.09 в 13:11

СГС подготвя искане за сваляне на имунитета на С. Станишев

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1103 kokinov.mp3 Софийската градска прокуратура подготвя искане до главния прокурор за сваляне на имунитета на бившия министър-председател Сергей Станишев. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов , но без да назове..

публикувано на 03.11.09 в 12:59

Разбита е престъпна група за трафик на хероин от Турция за България

Неутрализирана е организирана престъпна група, която е осъществявала трафик на хероин от Турция за България. При акцията са иззети 5 кг дрога. Организираната престъпна група е пренасяла хероин от Турция към страната ни по т. нар. Балкански път. Тя е..

публикувано на 03.11.09 в 12:40

Триумф на български ученици на международно състезание по математика

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3.11 MATEMATIKA.mp3 1 златен и един сребърен отборни медали, два златни индивидуални, три сребърни и два бронзови медали. Това е равносметката от българското участие в авторитетното Международно състезание по..

публикувано на 03.11.09 в 12:37

Бил Клинтън се извини за глобалната финансова криза, тръгнала от САЩ

42-ят американски президент Бил Клинтън се извини за негативните последствия от глобалната финансова криза, която започна в Америка и за кратко време се разпространи в целия свят. Клинтън участва заедно с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер и други..

публикувано на 03.11.09 в 12:28

Няма да има специален закон за отвличанията

Специален закон за отвличанията няма да има, стана ясно от предложенията за промени в Наказателния кодекс, огласени от Министерството на правосъдието. При проява на особена жестокост или при искане на откуп, наказанието може да бъде доживотен затвор без..

публикувано на 03.11.09 в 12:22

Въвеждат се ограничения в движението заради снега

Обилните снеговалежи вече наложиха нови ограничения за движението. През смолянските проходи Рожен, Пампорово и Превала , както и по пътя Батак-Доспат всички автомобили трябва да бъдат с вериги, а движението на товарни автомобили с ремаркета и..

публикувано на 03.11.09 в 12:16

Европейската икономика започва да излиза от кризата

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1103 chepisheva.mp3 Европейската икономика вече започва да излиза от рецесията, смята Европейската комисия. Българската икономика обаче ще продължи да отбелязва спад и през следващата година, гласи есенната прогноза на..

публикувано на 03.11.09 в 12:06

Едвин Сугарев: Опозицията в БСП търси варианти за нова формация

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3.11 EDVIN SUGAREV.mp3 "Потенциалът на БСП до голяма степен e изчерпан и явно някои фигури в средите на тази партия търсят възможност да променят нейния външен облик, нейната фасада и да оцелеят..

публикувано на 03.11.09 в 11:53