Отломки на разрушена сграда в Газа.

Газа: Неделя е бил най-смъртоносният ден от началото на конфликта

Взаимният обстрел между Израел и ивицата Газа навлезе във втората си седмица. Неделният ден е бил най-смъртоносният от подновяването на военния конфликт. Израел твърди, че през нощта и рано тази сутрин е покосил „десетки терористични цели“ на..

обновено на 17.05.21 в 18:13

Зелени коридори в осем ДКЦ в София

От днес в 8 общински поликлиники в София работят зелени коридори за ваксинация срещу коронавируса. С добра организация без струпване на хора премина първият ден на ваксинация срещу Covid-19 в 8-те поликлиники в София, където бяха открити зелени..

обновено на 17.05.21 в 18:12

ЕС и САЩ договориха временна отмяна на митата, наложени по спора за стоманата

ЕС и САЩ договориха временно да отменят митата, наложени по спора за стоманата. Европейската комисия, която контролира търговската политика на ЕС, заяви, че ще спре планираното повишаване на ответните тарифи за срок до шест месеца. На 1-ви юни..

публикувано на 17.05.21 в 18:08

Министерство на туризма: Без нарушение при изграждането на временни обекти на плаж "Смокините-Север"

Няма нарушение при изграждането на временни обекти на плаж "Смокините-Север".  Това констатираха при проверка двама експерти от Министерството на туризма . Същите констатации са направили от регионалната дирекция за национален строителен..

обновено на 17.05.21 в 17:38

НСИ: 204 000 безработни

Месечната инфлация през април е 0,7 на сто спрямо март, сочат данните на Националния статистически институт.  Поскъпване има при хранителните продукти, напитките, алкохола, облеклото и обувките, както и при горивата. По данни на НСИ безработицата в..

публикувано на 17.05.21 в 17:35
Владимир Чуков

Владимир Чуков: Въпросът е чий е Йерусалим

" Генезисът на сегашния израело-палестински конфликт е различен от предишните. Сега се спори за Йерусалим, много ясно е поставен въпросът чий е той ".  Това каза пред БНР арабистът проф. Владимир Чуков и добави, че битката е за суверенитет върху една..

публикувано на 17.05.21 в 17:30
Карлос Пучдемон

Карлос Пучдемон и Пере Арагонес се споразумяха за коалиционно правителство в Каталуния

„Републиканската лява партия на Каталуния” на Пере Арагонес и „Заедно за Каталуния” на Карлос Пучдемон постигнаха през уикенда споразумение за съставяне на коалиционно правителство. Това се случва 3 месеца след предсрочните парламентарни избори в..

публикувано на 17.05.21 в 17:24

Евроинтеграцията на Западните Балкани обсъдиха Радев и Еди Рама

Европейската интеграция за страните от Западните Балкани и укрепването на стабилността в региона бяха обсъдени в телефонен разговор между президента Румен Радев и албанския премиер Еди Рама. Държавният глава е оценил високо европейския..

публикувано на 17.05.21 в 17:09
доц. Петър Чолаков

Петър Чолаков: ГЕРБ усещат, че обществото има нетърпимост към модела ГЕРБ-ДПС

Очевидно служебното правителство има воля за решаване на задачите пред него - изборите и осветляване на нередностите на управлението на ГЕРБ . Това коментира пред БНР политологът Петър Чолаков. Според него не могат да бъдат определяни като..

публикувано на 17.05.21 в 16:33
Стойчо Кацаров

Министърът на здравеопазването: Приоритет във ваксинациите за хората над 60 години

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че планът за ваксинация се изменя и приоритет се дава на възрастните над 60 години, за да се намали смъртността от вируса. Само 2 процента от починалите от инфекцията в страната са на..

обновено на 17.05.21 в 15:58