Проф. Слатински: Ако профукаме извънредните мерки сега, после няма да смеем да идем до аптеката

„Ако профукаме извънредните мерки сега, след месец няма да имаме нужда от тях, защото ще се скрием в къщите си и няма да смеем да идем дори до аптеката... Сега настъпват важни дни – ще удържим ли на спазването на извънредните мерки ? Намираме се в..

публикувано на 07.04.20 в 14:50

Борисов обсъди с посланика на САЩ Херо Мустафа борбата с Covid-19

Премиерът Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, съобщиха от пресслужбата на МС. В хода на разговора бяха обсъдени усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Друг акцент на срещата бяха..

публикувано на 07.04.20 в 14:45

Съветът на ЕС прие на писмена процедура промените в пакет "Мобилност"

Съветът на ЕС прие на писмена процедура спорните промени в пакета "Мобилност“.  За да влезе в сила, той трябва да бъде одобрен от Европейския парламент на второ четене. С промените се предвижда камионите да се връщат в страната, в която е..

публикувано на 07.04.20 в 14:41

Томислав Дончев: Не искаме да дадем ответен огън на нападките на президента

„За съжаление в последно време влизаме устойчиво в режим да се използва военна терминология за описание на различни социални, икономически или политически процеси, което е лошо, защото те няма как да бъдат обяснени с военна терминология. Целта ни..

обновено на 07.04.20 в 14:39
Венцислав Мутафчийски

565 са заразените с коронавирус в България, повечето са мъже

Общият брой на заразените с коронавирус в момента е 565, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски. Това е нарастване с 4,4 % спрямо предходния ден. Заболелите мъже са 320, 57 %, жените са 245, 43 %. 24 са..

обновено на 07.04.20 в 14:27

Болница "Св. Екатерина" направи демонстрационни филми за работа при Covid-19

Университетската болница „Св. Екатерина” засне два учебни филма.  Единият съдържа съвети към пациентите, които постъпват по спешност със съмнения за Covid-19, а вторият включва алгоритми на действие за медицинския персонал при работа с пациенти,..

публикувано на 07.04.20 в 14:18

Бързите кредити са изключени от мораториума върху вноските по заемите

Бързите кредити са изключени от мораториума върху вноските по заемите заради Covid-19, предупредиха от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Оттам подчертават, че този вид кредитен продукт, който не се предлага от търговските банки, е..

публикувано на 07.04.20 в 14:01

Приложение ни помага да поръчваме онлайн предварително приготвени менюта

Швейцарската компания Olanga AG подпомага ресторантьорския бизнес и местата за хранене у нас с възможност за онлайн заявка на предварително приготвени менюта. Новаторска технология на стартъпа адресира нуждата на заведенията да се ориентират към работа..

публикувано на 07.04.20 в 13:58

БСК: Мярката 60:40 остава неработеща за бизнеса

Мярката 60:40 остава неработеща за бизнеса и след промените в законодателството. Готовността на държавата да поеме част от осигуровките на персонала в засегнатите фирми ще разшири кръга на подпомогнатите, но няма да постигне търсения ефект върху..

публикувано на 07.04.20 в 13:57
Радан Кънев и Петър Витанов

Радан Кънев и Петър Витанов в коментар за солидарността в ЕС

Сферата на здравеопазването е изключително от компетенциите на членките на Европейския съюз , а не на европейските институции. Около това мнение се обединиха в коментар пред БНР евродепутатите Радан Кънев от Демократична България и ЕНП и Петър..

публикувано на 07.04.20 в 13:55