Детска учителка от Пловдив и семейство преподаватели в Хисар с Covid-19

Детска учителка от Пловдив и семейство преподаватели в училище в Хисар са сред новите случаи на заразени с коронавирус в областта. Учителката на 3-та група в ДГ „Марица“ е поставена под карантина след като вчера е дала позитивен резултат за Covid-19. 22..

публикувано на 25.09.20 в 14:46
Председателката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова (в средата) и президентът на КНСБ по време на дискусията

КНСБ предлага 15% ДДС и 15% данък върху доходите

Въвеждане на необлагаем минимум колкото е минималната работна заплата и данъчна ставка от 15 процента за ДДС и за доходите на физическите и юридическите лица. Това предложи КНСБ на организирана от синдиката дискусия за данъчна реформа. Целта..

обновено на 25.09.20 в 14:41
Полина Цанкова

"Воля" обвини БСП, че гледа само партийния си интерес

От "Воля" обвиниха БСП, че се водят единствено от тяснопартийни интереси. Повод за критиките към социалистите бяха предложенията на "Воля" за промени в Закона за здравето, които забраняват купуването и продажбата на енергийни напитки на лица до..

публикувано на 25.09.20 в 13:41

Пътна полиция засилва контрола около училищата

Пътната полиция започва нова операция в цялата страна. Засилва се контролът около училищата и детските градини. Ще се следи и дали се дава предимство на пешеходци и велосипедисти, обяви Мария Ботева от МВР. "Голяма част от децата, а и техните родители..

публикувано на 25.09.20 в 13:37
Андрей Новаков

Андрей Новаков за партията на Цветанов: Не виждам причина да напускам ГЕРБ

Българският евродепутат Андрей Новаков заяви, че е още по-отдаден на партия ГЕРБ и няма намерение и причини да променя убежденията си. Според него в регистрацията на още една партия няма драма и хората ще направят своя избор. Новаков коментира..

публикувано на 25.09.20 в 13:32
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова

Общинският съвет в Ловеч за пореден път не прие отчета за бюджета

Общинските съветници в Ловеч за пореден път не приеха отчета на бюджета на Община Ловеч за миналата година. Не беше одобрена и бюджетна прогноза на общината за местните дейности за периода 2021-2023 г. Минчо Казанджиев от групата на БСП поясни..

публикувано на 25.09.20 в 13:22

ЕК ще обжалва решението на Общия съд да отмени глобата на "Епъл" от 13 млрд. евро

Европейската комисия ще обжалва пред Съда на ЕС решението на Общия съд да отмени глобата от 13 милиарда евро, която Брюксел наложи на технологичния гигант „Епъл“. Това съобщи в изявление изпълнителният заместник-председател на Комисията Маргрете Вестагер,..

публикувано на 25.09.20 в 13:18

Пулмолози: Изкаралите Covid-19 да направят безплатен преглед на белите дробове

Граждани, преболедували Covid-19, да се подложат на безплатни прегледи на белите дробове - за това призоваха на днешния Световен ден на белия дроб водещи български пулмолози. Целта им е да изследват дали инфекцията от коронавирус нанася трайни поражения..

публикувано на 25.09.20 в 13:10

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази тревога от ситуацията с коронавируса в страната

Вицепрезидентът Илияна Йотова изразява тревога от влошаването на ситуацията с коронавируса в страната и посочва, че вече е факт разрушеното доверие на хората и в най-добрите мерки. В публикация в профила си във Фейсбук, вицепрезидентът настоява..

публикувано на 25.09.20 в 12:45

БСП и ГЕРБ в спор за Закона за здравето

Изпълнителните директори на болници ще могат и да преподават. Това реши парламентът с окончателно приетите промени в Закона за лечебните заведения. Поправките регламентират и Съвета на директорите на държавните и общинските лечебни заведения за..

обновено на 25.09.20 в 12:44