Всички учебни заведения в Каварна и Силистра са в грипна ваканция

Всички учебни заведения в Каварна и училището в тервелското село Нова Камена са в грипна ваканция. Регионалният пандемичен комитет разпредели 3400 дози противогрипни препарати в областта. Във всички училища и детски градини е въведен т.нар. ежедневен филтър..

публикувано на 03.11.09 в 08:57

В търговската мрежа ще се разпространява прясно мляко със знака на БЧК

От днес в търговската мрежа ще се разпространява прясно мляко със знака на БЧК. От продажбата ще бъдат отчислявани средства за осигуряване на топъл обяд и чаша мляко за деца от социално слаби семейства и от институции. Това съобщи София Стоименова ,..

публикувано на 03.11.09 в 08:34

Доларът и йената паднаха за сметка на по-рисковите активи

Щатският долар и японската йена поевтиняха в понеделник, след като бяха оповестени данните от производителния, строителния и жилищния сектор на САЩ. Информацията бе възприета като благоприятна от инвеститорите за засилване на глобалното икономическото..

публикувано на 03.11.09 в 08:29

Преглед на чуждестранния печат

Първата от пет години насам визита на британски министър в Русия не доведе до отстраняване на противоречията в отношенията между Москва и Лондон, пише руският Коммерсант . Духът на Александър Литвиненко хвърли голяма сянка върху преговорите между външните..

публикувано на 03.11.09 в 08:28

29 са досъдебните производства срещу служители на Министерството на отбраната

29 досъдебни производства срещу бивши и настоящи служители в Министерството на отбраната има във Военноокръжните прокуратури в страната. Това съобщиха за "Хоризонт" от военноапелативната прокуратура. Най – много са досъдебните производства във..

публикувано на 03.11.09 в 08:19

Караджич ще присъства на днешното заседание на Международния трибунал в Хага

Бившият босненски сръбски лидер Радован Караджич ще присъства на днешното заседание на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия, на което ще бъде обсъдено как да продължи процесът, заявиха двама от юридическите му съветници. Марко..

публикувано на 03.11.09 в 08:11

През 2010-та година ще се подменят над 2 милиона лични карти

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3.11.Kostadinova.mp3 Мария Костадинова, началник на дирекция "Документи за самоличност" в МВР заяви пред "Хоризонт", че през следващата година предстои да бъдат подменени рекордно количество..

публикувано на 03.11.09 в 07:10

Двама полицаи от столичното четвърто РПУ са арестувани

Двама полицаи на 26 и 28 години от столичното четвърто районно управление са арестувани снощи при акция на полицията на булевард "Витоша". При обиска от тях са били иззети 6 мобилни апарата и седем сим-карти. Полицейския автомобил на..

публикувано на 03.11.09 в 06:51

Малките деца са най- уязвими от новия грипен вирус A H1N1

Опасността от зарази от новия грипен вирус A H1N1 е най-голяма при малките деца. Това каза в интервю за предаването на "Хоризонт" "Преди всички" д-р Атанас Мангъров от Детската инфекциозна болница в София. " Най-ниската, имаме..

публикувано на 03.11.09 в 06:28

Мохамед ел Барадей: Иран да престане на протаква решението за ядрената си програма

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Мохамед ел Барадей призова Иран да престане на протаква отговора си по предложението да изпраща наличното си ядрено гориво за обогатяване в чужбина. Барадей припомни, че вече са минали шест..

публикувано на 03.11.09 в 05:37