Работодателите: Вече не могат да се затварят бизнеси без мерки за подкрепа

Четирите национално представени работодателски организации поискаха нови мерки за ограничаване въздействието на Covid кризата върху работата на предприятията и ефектите за икономиката. Асоциацията на индустриалния капитал, Българската..

публикувано на 24.11.20 в 17:04

"Живот за царския орел" – филм разказва за усилията за спасяването му

Филм разказва как възстановяването на пасищата подпомага увеличаването на популацията на царския орел, съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Обширните пасища, приютили стада от домашни животни, са дом и на..

публикувано на 24.11.20 в 17:01

Директори са "за" затваряне на училищата, а родители - "против"

Директори на училища и учители се обявиха "за", а родители - "против" предложението на здравния министър за затваряне на училищата от петък до Коледа като мярка срещу разпространението на коронавируса. Предложението за цялостно преминаване към..

публикувано на 24.11.20 в 16:58

100 нови легла разкриват до края на седмицата болниците в Пловдив

В Covid болницата в Пловдив „Свети Мина“ започват работа две студентки от специалността „медицинска сестра“. В здравното заведение, където бяха разкрити над 130 легла, има сериозен недостиг на медици. За да се попълнят графиците на дежурствата, се..

публикувано на 24.11.20 в 16:46

Мъжът, държащ 6 деца като заложници в апартамент в Санкт Петербург, се предаде

Жител на град Колпино в Санктпетербургска област , който взе шест деца като заложници, се предаде след разговор с районния прокурор. Сега той е в полицейското управление, каза източник от силите за сигурност пред РИА "Новости"...

обновено на 24.11.20 в 16:31
Димитър Аврамов

Димитър Аврамов: Управляващите ни дължат прогнозируемост

" Проблемът е свързан с културата на поведение на нацията, която обаче е свързана с един фактор, който се нарича политическо лидерство", коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов и подчерта, че трябва да си даваме сметка, че наистина има сериозен..

публикувано на 24.11.20 в 16:23

3,7 кг контрабандно злато откриха в бельото на петима пътници в автобус

3,7 кг контрабандно пренасяни златни изделия на стойност близо 300 000 лева са конфискувани на граничния пункт "Капитан Андреево". Накитите са намерени в бельото на петима пътници - три жени и двама мъже. Те пътували с микробус от Турция през..

публикувано на 24.11.20 в 16:20

От февруари досега: Над 340 хил. нови безработни

Повече от 340 000 са новорегистрираните безработни от началото на февруари досега . Това сочат най-новите данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За същия период постъпилите на работа чрез Бюрата по труда са малко над 220..

публикувано на 24.11.20 в 16:13
През пролетта Китай дари на Италия милиони маски за защита срещу коронавируса. На снимката - дистрибутор в Падуа показва защитна маска

Китай обвинява Италия, че е скрила данни за първата поява на коронавируса

Китай използва ново проучване за ранно, скрито разпространение на коронавируса в Италия, за да оспори обоснованото предположение, че азиатската държава е родното място на пандемията. Длъжностни лица в..

публикувано на 24.11.20 в 16:02
Временен медицински пункт във военна болница в Солун, Северна Гърция

Глоби за над 4 млн. евро са наложени в Гърция за нарушения на мерките срещу коронавируса

Гръцките власти са издали хиляди глоби, с които ще се съберат над 4 милиона евро за нарушения на свързаните с коронавируса ограничения от началото на националното блокиране на 7 ноември, показват официални данни, цитирани от в. „Катимерини”...

публикувано на 24.11.20 в 15:53