В проявите на агресия в училищата по-често участват момичета

В проявите на агресия в училищата най-често участват момичета. Тази тенденция очертаха от врачанската дирекция на МВР и обясниха, че конфликтите между ученичките възникват заради момчета. Защо ли девойките са по-агресивни от младежите и защо използват..

публикувано на 20.02.20 в 15:16
В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от Спецпрокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Елена Динева.

Прокуратурата иска арест и за жената на Васил Божков

Прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група и на жената на Васил Божков - Елена Динева. Това стана ясно от прессъобщение на Специализирания наказателен съд, от който спецобвинението иска тя да бъде оставена за..

обновено на 20.02.20 в 15:06

Гешев за бланката на Божков: Оригинален документ, прибран в касата като артефакт

Откритият документ за криминална регистрация в една от касите на Васил Божков доказва, че той се е сдобил с него, за да заличи свои  престъпни деяния . Това каза в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, който заедно с главния секретар на МВР..

публикувано на 20.02.20 в 15:01

Мартеници в помощ на психичното здраве

Наближава 1-ви март, в който си подаряваме мартеници. Инициативата “Мартеница за здраве“ е на Клиниката по психиатрия към “Александровска болница“. Инициативата се провежда съвместно с организацията на евреите в България “Шалом“. “Ние имаме..

публикувано на 20.02.20 в 14:54

Група SoulBmoll ще свири в Първо студио на БНР

В Първо студио на БНР от 19.30 часа тази вечер е поредната сесия от поредицата "Биг бенд джаз академия" с група SoulBmoll. Групата издаде наскоро първия си диск. Гост диригент ще бъде Велислав Стоянов. "Всъщност аз съм делегирал всички..

публикувано на 20.02.20 в 14:46

Повече ли са две пенсии от една

На финалната права са промените в Кодекса за социално осигуряване, които да дадат отговор на въпроса, който вълнува бъдещите пенсионери -  две пенсии дали са повече, или по-малко от една? В момента са на етап „оценка на въздействието“. До горещата..

публикувано на 20.02.20 в 14:41

Спасителните служби ще разполагат и с две „въздушни линейки“

България е спечелила проект, с който ще придобие два хеликоптера - линейки , стана ясно след брифинг в Народното събрание. Средствата, в размер на 20 милиона лева, са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“. България е единствената..

публикувано на 20.02.20 в 14:25

Иновативните училища в България вече са 395

През последните 3 години броят на иновативните училища в България, които използват модерни начини на преподаване, се е увеличил почти двойно. През 2017-а година те са били 184, а към днешна дата са 395.  Това стана ясно по време на пресконференция в..

публикувано на 20.02.20 в 14:10
Ивайло Иванов

Има задържан за опита за грабеж в офис на компания за разплащания

Студент по право е задържан за опита за грабеж преди дни в офиса на компания, занимаваща се разплащания в София, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. „Беше задържан. Няма извършен грабеж. Това е опит. Лице беше влязло в..

публикувано на 20.02.20 в 14:08

Ксенофобия водила нападателя, убил 9 души в два наргиле бара в Германия

Вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт заяви, че заподозреният за нападенията в германския град Ханау е бил воден от ксенофобия. При атаките в барове за наргиле бяха убити 9 души. По-късно 43-годишният нападател беше открит..

обновено на 20.02.20 в 13:59