Районното полицейско управление в Горна Оряховица

Полицай простреля буйстващ охранител в Горна Оряховица

Полицай е прострелял със стоп патрон 45-годишен частен охранител в Горна Оряховица. Мъжът оказал агресия срещу медици от Центъра за спешна помощ в града, а полицаите са оказали помощ на лекарите. Бащата на охранителя извикал линейка, защото синът..

публикувано на 21.02.20 в 15:12

Румънско застрахователно дружество с отнет лиценз има пазарен дял у нас от 0,3%

Финансовият надзор на Румъния отне лиценза за извършване на застрахователна дейност на „Чертасиг - Застрахователно и Презастрахователно Дружество“ АД. Клонът, чрез който румънският застраховател извършва дейност в България има минимален..

обновено на 21.02.20 в 14:59
Юлиан Ангелов от

Патриотите обвиняват ГЕРБ за тайни договорки с ДПС

Мнозинството в Народното събрание подкрепи кандидата на ГЕРБ Кристина Хитрова за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и "Воля"..

обновено на 21.02.20 в 14:48
Премиерът е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки на ЕС.

Нито имам къща в Барселона, нито съм ходил, хванал съм бас за няколко рубли

Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел информацията, че е разследван от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари. Той отрече да има имоти и да е свързан с фирмите, визирани в публикацията ...

обновено на 21.02.20 в 14:43

Прокуратурата обвини трима руснаци за опита за убийство на Емилиян Гебрев

Софийската градска прокуратурата обвини задочно трима руски граждани за опита за убийство на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, сина му Христо Гебрев и на директора на „Производствена дейност“ в ЕМКО Валентин Тахчиев. В прессъобщението от..

публикувано на 21.02.20 в 14:42

„Обединени патриоти“ поискаха от парламента 1/3 българска музика в ефира

Да има квоти за българска музика предлага парламентарната група на „Обединени патриоти“. Тя внесе законопроект за въвеждане на изискването една трета от дневното музикално съдържание в ефира да е предназначено за българска музика, а една втора от..

публикувано на 21.02.20 в 14:25

Клинични тестове на ваксина срещу коронавируса ще има най-рано в края на април

Китайските учени ще могат да подготвят ваксина срещу коронавируса за клинични тестове не по-рано от края на април, съобщи зам.-министърът на науката и техниката Сюй Нанпин. "Що се отнася до създаването на ваксина, според комплексните изследвания и..

обновено на 21.02.20 в 14:18
Депутатът Ерол Мехмед

ДПС отбеляза в декларация днешния Международен ден на майчиния език

ДПС отбеляза в декларация днешния Международен ден на майчиния език.  Депутатът Ерол Мехмед поздрави всички учители по майчин език и обвини управляващите в продължаващата забрана за употребата на майчин език по време на предизборна кампания...

публикувано на 21.02.20 в 14:18

Москва: България е епицентър на кампания срещу Русия

Американските спецслужби са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, а неин епицентър е България. Това заяви пред ТАСС говорителят на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Иванов. Според..

обновено на 21.02.20 в 14:06
Илюстративна снимка

Община Пазарджик пак пише на АПИ за отмяна на винетките в три участъка

Община Пазарджик изпрати повторно искане до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да ѝ бъде предоставена поддръжката за собствена сметка на участъци от републиканските пътища и по този начин хората, които ползват тези маршрути да бъдат освободени от..

публикувано на 21.02.20 в 14:05