Днес е Бабинден - Денят на родилната помощ

Отбелязваме Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден. На днешния ден се изразява почит и признателност към труда на акушерките и лекарите гинеколози и неонатолози.  По традиция в столичната болница "Майчин дом" на днешният..

обновено на 21.01.20 в 14:55
Люлка - везна

Люлка за деца със специални нужди вече има и в Плевен

В Плевен монтираха комбинирана люлка-везна за деца със специални нужди. Тя е втора по ред у нас като част от кампанията „Да играем заедно”. Инициатор на кампанията е пловдивчанката Анна Йончева. Финансова подкрепа за Плевен тя получава от..

обновено на 21.01.20 в 14:47
Гара Хитрино след взрива на 10 декември 2016 г.

Частните обвинители по делото „Хитрино“ поискаха 20 г. затвор за машинистите

Частните обвинители по делото за инцидента на гара Хитрино поискаха 20 години затвор за двамата обвиняеми машинисти. „Смятам, че машинистите трябва да понесат вината си за трагедията“, заяви в залата Шенай Ахмедова. Тя загуби съпруга и единия си..

публикувано на 21.01.20 в 14:36

Татяна Иванова: Регулаторната тежест върху частната охранителна дейност е огромна

„Административната и регулаторната тежест върху бизнеса на частната охранителна дейност е огромна... Законодателството оказва негативно въздействие върху операторите в сектора. Цената непрекъснато пада и качеството на услугата пада“. Това..

обновено на 21.01.20 в 14:26

Жители на Соколаре: Случилото се е заради тлеещото напрежение около изборите

Белослатинското село Соколаре остана без кмет, след като управникът му подаде оставка в края на миналата седмица. Сюжетът се заплете, след като при полицейска акция в дома му бяха намерени незаконни боеприпаси и цигари без бандерол ...

публикувано на 21.01.20 в 14:20
Доналд Тръмп на Световния икономически форум в Давос

Тръмп в Давос: Америка преуспява, както никога досега

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник на Световния икономически форум в Давос, че Америка е " в разгара на икономически бум, подобен на който светът никога не е виждал досега ".  "Америка преуспява. Америка процъфтява и да,..

публикувано на 21.01.20 в 14:11
БНР

В СЕМ продължават изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР

В Съвета за електронни медии продължават изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.  Програмите на Радиото и музикалните състави са приоритет за кандидата за генерален директор на БНР Митко Димитров..

обновено на 21.01.20 в 14:09

Пак салмонела в пилешко месо от Полша

Агенцията по храните е установила три пратки със замърсено със салмонела птиче месо, произведено в Полша. Цялото количество е над 50 тона, като 37 от тях са охладено цяло пиле, останалото - бутчета. Месото е поставено под забрана и не е..

публикувано на 21.01.20 в 13:49
Мирослав Попов

Мирослав Попов: Светът е изправен пред по-сериозни изпитания от опасенията на Тумберг

“Нашият свят е изправен пред много тежки изпитания. И те съвсем не се редуцират до това, което г-ца Тумберг говори, която ще бъде звезда в следващите 96 часа. Нашият свят е изправен пред едно глобално неравенство, което е заплаха за общата ни..

публикувано на 21.01.20 в 13:36

Борисов от Давос: Подкрепяме усилията на Западните Балкани за членство в ЕС

България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си в панела „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“, който се провежда в рамките на..

обновено на 21.01.20 в 13:22