Изглед към Бъкингамския дворец в Лондон.

Бъкингам още мълчи за интервюто на принц Хари и Меган Маркъл

Все още няма реакция от Бъкингамския дворец по повод на интервюто на херцога и херцогинята на Съсекс , в което бяха отправени обвинения в расизъм към кралското семейство и липсата на пълна подкрепа. какво казаха принц Хари и съпругата му Меган..

публикувано на 09.03.21 в 13:03

Проф. Людмил Георгиев: Изборите да бъдат отложени през лятото

„ Нищо ново не се случва в рамките на българската колективна психика . Партията продължава да гарантира службата, оцеляването, благоденствието“. Това коментира пред БНР проф. Людмил Георгиев.  По думите му основният сблъсък на парламентарните избори..

публикувано на 09.03.21 в 12:59

Продажбата на лични вещи в интернет е освободена от облагане

Продажбата на лични вещи в интернет е освободена от облагане, съобщават от Националната агенция за приходите. Указанието е валидно само, ако става дума за вещи за лично ползване и такива, които не са купени с цел след това да бъдат препродадени,..

публикувано на 09.03.21 в 12:54

КЕВР обсъди лицензи за борсова търговия с газ за две компании

Искането на държавното дружество „Газов Хъб Балкан“ и на частната компания „Българска енергийна търговска платформа” да получат 35-годишни лицензи за борсова търговия с природен газ бе обсъдено в енергийния регулатор. В рамките на заседанието..

обновено на 09.03.21 в 12:48
В момента ваксината срещу Covid-19 “Спутник V” е регистрирана в 46 страни

Създателите на „Спутник V“ искат извинение от Eвропейската агенция по лекарствата

Създателите на първата руска ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“ поискаха извинение от ръководителката на Европейската агенция по лекарствата Криста Виртумер-Хохе. Тя сравни с „руска рулетка“ евентуалната ускорена регистрация на ваксината в Австрия...

обновено на 09.03.21 в 12:43
Проф. Коста Костов

Проф. Костов: Ако не вземем мерки, тази вълна ще се задържи по-дълго време

„ Всички параметри растат и ако не се вземат мерки, не виждам тенденция да стигнем до по-добър изход “. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов.  По думите му ефектът от сегашната ситуация - от нарастване на инфектираните и на..

публикувано на 09.03.21 в 12:42

Учители настояха за прекратяване на присъственото обучение

С позиция за мерките, въведени у нас заради коронавируса, излязоха днес от неформалното обединение „Учители за безопасно образование“. В отворено писмо до премиера, както и министрите на здравеопазването и образованието, те настояват за..

публикувано на 09.03.21 в 12:39
Имунизация в с. Ябълково.

Започна масово ваксиниране в малките населени места в Кюстендилско

Масово ваксиниране започна в малките населени места в община Кюстендил. Областта е с най-висока заболеваемост - 530 на 100 хиляди души и е в червената зона от месеци. Всеки от пристигналите в София екипи днес ще постави днес по 150 дози от ваксината..

публикувано на 09.03.21 в 12:34
Карлес Пучдемон

ЕП отне имунитета на каталунски евродепутати

С голямо мнозинство Европейският парламент гласува свалянето на имунитета  на каталунските евродепутати Карлес Пучдемон, Тони Комин и Клара Понсати. Вотът се проведе вчера, а резултатите бяха обявени днес. Докладчикът, който предложи..

обновено на 09.03.21 в 12:22
Сградата на община Невестино

Невестино рекултивира две закрити сметища и кара отпадъците си до депото в Самоков

Започна рекултивирането на закритите преди 3 години сметища на територията на община Невестино, казаха от общината. Финансирането за над 200 хиляди лева е по Оперативна програма „Околна среда“. Двете сметища - едното край общинския център..

публикувано на 09.03.21 в 11:06