Минимални заплати във ВУЗ: 1300 лева за асистент, 1600 - за професор

66 милиона лева допълнително ще получат висшите училища през следващата година за увеличаване на заплатите на университетските преподаватели, като на места това увеличение може да достигне 60 %. Срещу това, висшите училища поемат ангажимента..

обновено на 25.11.20 в 18:35

Финална фаза на проекта за Бюджет 2021 в Народното събрание

Вече шести час в пленарната зала продължават дебатите по окончателните параметри на бюджета за следващата година. В него депутатите заложиха дефицит от повече от 5 милиарда 480 милиона лева. Повече пари спрямо тазгодишната финансова рамка има за..

обновено на 25.11.20 в 18:34

Танцов ансамбъл „Пламъче“ ще представи България на Световната Фолклориада

Танцов ансамбъл „Пламъче“ ще представи България на шестото издание на Световната Фолклориада на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към ЮНЕСКО. Тя ще се проведе следващата година в Русия...

публикувано на 25.11.20 в 18:27
Ангела Меркел и кметът на Берлин Михаел Мюлер в началото на видеоконферентната връзка с премиерите на провинциите.

Германия обсъжда удължаване на карантината

От началото на ноември Германия е в карантина, но броят на заразените и починалите не спада. В момента канцлерът Ангела Меркел и министър-председателите на 16-те федерални провинции обсъждат продължаването на карантината до 20 декември. Целта е..

публикувано на 25.11.20 в 18:27

Почитаме паметта на Свети Климент Охридски

Българската православна църква почита паметта на българския просветител Свети Климент Охридски. Архиепископът е сред учениците на светите братя Кирил и Методий, които разгърнали своята проповедническа и книжовна дейност из пределите на България...

обновено на 25.11.20 в 18:20

Президентът Радев наложи вето на промените в Закона за ДДС

Президентът Румен Радев наложи вето върху разпоредба от Закона за ДДС. Тя въвежда нови положения в Закона за потребителския кредит, които държавният глава определя като "недопустими" и "правно нетърпими". С одобрените текстове депутатите приеха, че..

обновено на 25.11.20 в 18:12
Риши Сунак напуска Даунинг стрийт, за да представи бюджета в парламента.

Британският финансов министър представи бюджета за 2021 г.

Британският министър на финансите Риши Сунак представи в Камарата на общините отчет за разходите през 2020 година и бюджетния разходен план за следващата година изключително фокусиран върху справяне с последиците от Covid-19. Свиване на..

публикувано на 25.11.20 в 18:11
Джо Байдън представи екипа си в областта на външната политика и сигурността.

Джо Байдън представи външнополитическия си екип

Новоизбраният президент Джо Байдън представи на света външнополитическия си екип за новата администрация и обяви, че Съединените щати са готови да са лидер в света, а не да се изолират. В първото си интервю след вота Байдън прогнозира мирно..

публикувано на 25.11.20 в 17:55

ЕК ще предложи правна инициатива срещу насилието над жените догодина

Европейската комисия ще предложи правна инициатива за предотвратяване и борба срещу насилието над жените догодина, за да се постигнат целите, заложени в Истанбулската конвенция, каза пред евродепутатите еврокомисарят за равнопоставеността Хелена..

публикувано на 25.11.20 в 17:37
Лекари на първа линия в лечението на Covid-19

Лекари: Няма излишни мерки, но да се спазват

" Няма излишни мерки . В такъв етап на пандемията сме, че каквато и мярка да се предприеме, ще има някакъв ефект", каза пред БНР  д-р Цветелина Спиридонова , лекар на първа линия и изпълнителен директор на частна болница в Пазарджик, в която има и..

публикувано на 25.11.20 в 17:31