Националният омбудсман Диана Ковачева

Омбудсманът иска спешно подпомагане на 5 групи граждани

Необходими са спешни държавни мерки за подпомагане на безработни, родители на малки деца, бременни жени, работодатели със сезонен бизнес и екскурзоводи. Тази препоръка изпрати омбудсманът Диана Ковачева до социалния министър Деница Сачева...

публикувано на 06.04.20 в 18:45
Георги Тошев

Георги Тошев: "Наум Шопов. Бележки от един живот" е наръчник за достойно оцеляване

"Тази книга е наръчник за достойно оцеляване. Тя е свидетелство за времето, за пътя на този забележителен човек, за много личните начини, по които всеки един от нас успява да оцелее. Не само физически, но и духовно",  каза в предаването "Нещо повече"..

публикувано на 06.04.20 в 18:39

Прокуратурата иска проверка на болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира, като поиска Окръжната прокуратура в Благоевград да разпореди извършването на проверка на Многопрофилната болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Това съобщават от пресцентъра на държавното..

обновено на 06.04.20 в 18:36

МОН: Затворените частни градини и ясли не трябва да събират такси

Частните детски градини, които са затворени заради извънредното положение в страната, не трябва да изискват заплащането на такса от родителите на децата, тъй като за този период услуга не се предоставя.  Това обясни пред „Хоризонт“ Наталия..

обновено на 06.04.20 в 18:24
Мирослав Марчек (в средата) на заседание на съд в Братислава на 13 януари 2020 г.

23 години затвор за убиеца на словашки разследващ журналист

Специализираният наказателен съд на Словакия осъди на 23 години затвор убиеца на разследващия журналист Ян Куциак и на годеницата му Мартина Кушнирова през февруари 2018-а, предаде Ройтерс. Осъденият е 37-годишен бивш войник - Мирослав Марчек...

публикувано на 06.04.20 в 18:18

ЕК разблокира 1 млрд. евро от фонд в помощ на малките и средните предприятия

Европейската комисия разблокира 1 милиард евро от фонда за стратегически инвестиции, за да помогне на малките и средните предприятия в Евросъюза да се справят с последиците от пандемията.   С днешното решение Европейската инвестиционна банка ще..

публикувано на 06.04.20 в 18:15
Ваня Григорова

КТ „Подкрепа“ предлага допълнителни 30 дни платен отпуск за определени групи работници

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ предлага да се въведе допълнителен платен годишен отпуск от 30 дни за определени групи работещи - например майки с деца до 12-годишна възраст, както и за хора с увреждания. Икономическият експерт на синдиката..

обновено на 06.04.20 в 18:11

Нова емисия държавни ценни книжа

Дълг от 200 милиона лева беше поет чрез петата емисия на държавни ценни книжа от началото на годината. Това е първата емисия в условията на извънредно положение, като тя е включена в настоящия лимит на новия държавен дълг от 2,2 милиарда лева...

обновено на 06.04.20 в 18:08
Махмуд Джибрил

Бившият либийски премиер Махмуд Джибрил почина от коронавирус

Мисията на Организацията на обединените нации в Либия (UNMISIL) съобщи, че бившият либийски премиер Махмуд Джабрил е починал след "борба с коронавирусната инфекция", предаде Си Ен Ен. „Махмуд Джибрил беше..

публикувано на 06.04.20 в 18:04

Екстрадиция на задържан в ЕС, заразен с Covid-19, след края на карантината

Министрите на правосъдието на Европейския съюз са постигнали съгласие за създаването на кризисна група за европейската заповед за арест, чиято задача ще бъде решаването на практическите проблеми, свързани с нейното прилагане в условията на..

публикувано на 06.04.20 в 17:58