Държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта

Държавен вестник (ДВ) обнародва промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии, предаде БТА. Измененията, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов, бяха приети на 7 февруари. От днес лицензите за организиране на..

обновено на 18.02.20 в 18:19

Проф. Ивайло Христов: Предателство има и в основата му стои поп Кръстю

"Предателство има и в основата му стои поп Кръстю. Опитите това да бъде оспорено са несериозни". Това каза пред БНР  проф. Ивайло Христов - автор на книгата " Публичният образ на Васил Левски. Медийни полемики и обществени дебати". Той добави, че..

публикувано на 18.02.20 в 18:15
Къщата на Христо Цонев - Латинеца

Къщата на един от най-близките съратници на Левски в Ловеч е изоставена и се руши

Къщата на един от най-близките съратници на Васил Левски в Ловеч – Христо Цонев – Латинеца е в окаяно състояние от години и се руши, но никой не предприема действия за укрепването и  консервирането ѝ. До 1995 г. в къщата на Латинеца, където..

обновено на 18.02.20 в 18:11
Народно събрание

Машинният вот забуксува в работната група в НС

Ремонтът на Изборния кодекс забуксува. Работната група за промяна на изборните правила не постигна съгласие по нито един въпрос, свързан с машинния вот още на прага на дейността си. Това съобщиха представители на групата, които заседаваха повече от три..

публикувано на 18.02.20 в 18:10

Възстановено е водоподаването за дупнишкото с. Палатово

Дупнишкото село Палатово отново има вода след внезапното посещение там в понеделник вечерта на екоминистъра Емил Димитров, каза кметът на селото Христо Костадинов. Питейна вода за село Палатово се подава чрез помпена и пречиствателна станция на..

публикувано на 18.02.20 в 18:05

Нов протест срещу ратификацията на СЕТА

Граждани ще протестират срещу гласуването на второ четене на ратификацията на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС, известно с абревиатурата СЕТА, съобщи на пресконференция Христо Лафчиев от национална група "Не..

публикувано на 18.02.20 в 17:50

Медицински специалисти с безсрочен протест от 1-ви март

Методиката на Министерството на здравеопазването за определяне на работните заплати в болниците да важи и за частните лечебни заведения; всички болници да качат на сайтовете си вътрешните правила за разпределението на работните заплати, за да са..

публикувано на 18.02.20 в 17:39

Общоградско поклонение в памет на Левски в Добрич

С общоградско поклонение в Добрич беше почетена паметта на Васил Левски. Деца и възрастни положиха цветя пред паметника на Апостола на свободата  по повод 147 години от обесването му. Панихидата, в памет на Васил Левски, беше отслужена от..

публикувано на 18.02.20 в 17:32
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети Враца, където видя на място хода на строителството на двата завода за различни компоненти за автомобили от немски и турски инвеститори.

Караянчева: Машинният вот ще затрудни много български граждани

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази очакване работната група, която заседава по Изборния кодекс, да отговори на редица проблемни въпроси, свързани с машинното гласуване. Според нея то ще затрудни много български граждани...

публикувано на 18.02.20 в 17:20
Росен Желязков

Р. Желязков: Страните от ЕС, които отхвърлят пакет "Мобилност", вече са девет

Девет са вече страните членки на ЕС, които не приемат пакет "Мобилност" в настоящия му вид , съобщи министърът на транспорта Росен Желязков. Шестте държави, които се противопоставиха срещу пакета от самото начало, са България, Литва, Латвия, Полша,..

публикувано на 18.02.20 в 17:06