В Ловеч се учредява фонд за лечение на деца с увреждания от града

Майките от Сдружение „Закрила” в Ловеч, в което членуват 46 родители, специалисти и съмишленици, помагащи на деца с увреждания от града, учредяват фонд за операции и лечение на такива деца. Идеята е на Мария Недялкова , директор на дневния център за..

публикувано на 21.10.09 в 10:52

Има настояване ВСС да проведе нов избор административни ръководители

Асоциацията на прокурорите настоява Висшият съдебен съвет да проведе нов избор административни ръководители в съдебната система, ако замесените в скандала с т.нар. Красьо не напуснат сами. При крайното недоверие на обществото към съдебната система е..

публикувано на 21.10.09 в 10:47

Димитър Куцаров: Случаят "Гунински" е абсолютно стандартно отвличане

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/21.10.kuzarov.mp3 В предаването "12+3" Димитър Куцаров, собственик на детективска агенция и на охранителна фирма нарече случая "Гунински" "абсолютно старндартно отвличане".  Той..

публикувано на 21.10.09 в 10:42

Нов вид измама в Пернишко

За нов вид измама предупреждава Областната полиция в Перник. В селата в региона са засечени хора, които се представяли за служители на мобилните оператори. Измамниците използвали разпространена в публичното пространство информация, че собствениците на..

публикувано на 21.10.09 в 10:41

Испания ще съдейства на България за влизане в Шенген

Испания, която ще оглави Европейския съюз от 1-ви януари 2010 г., ще съдейства на България за влизане в Шенген и за приемане на еврото през 2010-2011 г. Това заяви пред БНР испанският посланик у нас Хорхе Фуентес. Цялото интервю с посланик Фуентес можете..

публикувано на 21.10.09 в 09:50

Затлъстяването продължава да е бич за българина

Всеки пети българин е затлъстял, а от всеки пет души, трима са с наднормено тегло. През последните години консумацията на бял хляб у нас се е увеличила с 30 на сто, съобщиха от Българската асоциация за изследване на затлъстяването. По наблюдение на..

публикувано на 21.10.09 в 09:45

Води се разследване за изтичане на информация от ДАНС

Във връзка с появата на доклад на ДАНС за разработката „Галерия” във вестник „Галерия” е образувано е досъдебно производство заради изтичане на информация, която представлява държавна тайна. Процедурата е срещу неизвестен извършител. Според източници от..

публикувано на 21.10.09 в 09:40

Европейски кардиолози ще правят експертиза за Маргините

Европейски кардиоспециалисти ще се включат в процеса срещу братята Красимир и Николай Маринови. Днес в съдебната зала стана ясно, че по различни причини водещи български кардиолози отказват да направят експертиза за актуалното здравословно състояние на..

публикувано на 21.10.09 в 09:28

Цветан Цветанов отказа информация по случая "Гунински"

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира преди днешното заседание на кабинета дали има напредък в работата на по отвличането на 22-годишния студент Румен Гунински. " Не бих искал да споделям това, което в момента имаме..

публикувано на 21.10.09 в 09:21

Училищата и детските градини в Сливен с безплатно парно до края на месеца

Всички училища, детски градини и ясли в Сливен ще бъдат отоплявани с безплатно парно до края на месец октомври. От учебните заведения днес започна поетапното включване на парното отопление в града под Сините камъни. Изпълнителният директор на..

публикувано на 21.10.09 в 08:24