София е в напреднал етап от изграждането на завод за отпадъци

София е в напреднал етап от изграждането на завод за отпадъци. При останалите 23 общини, където трябва да бъдат изградени депа има сериозно забавяне. Това каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова по време на отчета на министерството за..

публикувано на 12.11.09 в 15:24

Гърция предложи награда за задържане на нападателите на българката Костадина Кунева

Гърция предложи награда от 1 млн. евро за задържане на нападателите на българката Костадина Кунева. Това съобщи източник от гръцката полиция. 43-годишната синдикалистка беше атакувана близо до дома й на 23 декември от неизвестни нападатели. Според нейни..

публикувано на 12.11.09 в 15:19

Расмусен призова страните от НАТО да изпратят още ресурси в Афганистан

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен , който е на посещение в Лондон, призова страните-членки на организацията да изпратят още ресурси в Афганистан. Според него стратегията за осъществяване на прехода там не бива да бъде изоставяна...

публикувано на 12.11.09 в 15:09

БНТ ще продължи излъчването на новини на турски език

БНТ ще продължи излъчването на новини на турски език и през следващия месец. Това каза генералният директор на медията Уляна Пръмова. По думите й управителният съвет на телевизията няма убедителни аргументи, за да спре излъчването им. Ако това се случи,..

публикувано на 12.11.09 в 15:02

Кирил Димов е новият началник на СОБТ

Кирил Димов е новият началник на Специализирания отряд за борба с тероризма. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов след отчета за първите 100 дни на МВР. След промените в Закона за Вътрешното министерство специализираният отряд преминава на..

публикувано на 12.11.09 в 14:55

Ръководител на сектор "Вътрешна сигурност" е подслушвал незаконно заместник-директор на Военната полиция

Ръководител на сектор "Вътрешна сигурност" във Военното министерство е подслушвал незаконно близо половин година един от заместник - директорите на Военната полиция. Служителят е задържан, но в момента не е в ареста, а във Военна болница, тъй като..

публикувано на 12.11.09 в 14:38

Липсва ясна посока в цените на акциите

Липсва ясна посока в цените на акциите по време на сутрешната търговия на БФБ, като оборотът до момента достига до 987 хиляди лева. Само BG40 е оцветен в зелено с минимално повишение от 0,11%. При останалите индикатори има лек спад, като при SOFIX и BGTR30..

публикувано на 12.11.09 в 14:36

Изненадващо беше възобновен процесът срещу братята Маринови

Изненадващо днес беше възобновен процесът срещу братята Красимир и Николай Маринови и още четирима души, подсъдими за подготовката на три убийства. Иво Карагеоргиев, заради здравословните проблеми на когото вече година и половина делото е спряно,..

публикувано на 12.11.09 в 14:10

Цветанов отчете нараснала престъпност в първите сто дни на кабинета

С 14 на сто се е увеличила престъпността през първите 100 дни от работата на кабинета Борисов. Нараснала е и разкриваемостта. Това показва отчетът от първите дни за работата във Вътрешното министерство. Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов..

публикувано на 12.11.09 в 14:04

Лъчезар Иванов: ГЕРБ се опитва да издигне имиджа на всички институции

Парламентарната група на ГЕРБ не коментира изявленията на президента. Зам.-председателят на НС Лъчезар Иванов заяви, че от ГЕРБ се опитват да издигнат имиджа на всички институции: "Мисля, че е достойно всяка институция да изпълнява своите..

публикувано на 12.11.09 в 13:57