Броят на българските компании, продаващи стоки и услуги по интернет, се е удвоил

Изследване на националната статистика сочи, че 70% от предприятията у нас ползват високоскоростен интернет. Броят на българските компании, които осъществяват продажби на стоки и услуги по интернет се е увеличил двукратно през последните две години и делът..

публикувано на 18.12.09 в 14:16

Продължават спасителните операции за екипажа на товарния кораб, потънал край бреговете на Ливан

Продължават спасителните операции за откриване на оцелели моряци и пътници от корабокрушението снощи на товарен кораб „Danny Two”, плаващ под панамски флаг. Досега са спасени 38 моряци, извадени са 4 трупа и 40 души се водят изчезнали. В спасяването на..

публикувано на 18.12.09 в 14:15

Разходите на работодателите за издръжка на служителите им продължават да намаляват

Разходите на работодателите за издръжка на служителите им продължават да намаляват и през третото тримесечие на годината, отчита Националният статистически институт. Основно това се дължи на освобождаването на работници. Парите, които фирмите харчат за..

публикувано на 18.12.09 в 14:01

За престъпността, публичните изяви и чалгата в политиката

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1812 OStefanov.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1812 Babikjan.mp3 Новината на седмицата - залавянето на бандата за отвличания с кодовото наименование "Наглите" ще коментираме с Огнян..

публикувано на 18.12.09 в 14:01

Падналият сняг остави без ток села във Варненска и Силистренска област

Седем села във Варненска и Силистренска област са без ток, заради падналия сняг, съобщи дежурният в Гражданската защита Страхил Стратиев . Според информацията, която се получава в териториалните дирекции на ГЗ, няма населени места без вода. Без ток в..

публикувано на 18.12.09 в 13:50

Сесия с разпродажби на БФБ

И днешната борсова сесия започна с разпродажби по някои от водещите позиции, но в последствие пазарът показа готовност да защити нивото от 400 пункта на водещия борсов индекс SOFIX. Това разбира се е чисто психологическо ниво, като техническата подкрепа се..

публикувано на 18.12.09 в 12:53

Барак Обама призова лидерите в Копенхаген към "съвместни действия"

Американският президент Барак Обама , който говори пред делегатите на конференцията за климата в Копенхаген, потвърди, че Америка ще спази поетите задължения за намаляване на вредните емисии, но не предложи нови цифри, които, според анализатори, могат да..

публикувано на 18.12.09 в 12:26

7 села във Варненска и Силистренска области са без ток заради падналия сняг

7 села във Варненска и Силистренска области са без ток заради падналия сняг, съобщи дежурният в Гражданската защита Страхил Стратиев. С решение на Областния кризисен щаб в Силистра е преустановено движението на междуселищните пътнически автобуси. Забранено..

публикувано на 18.12.09 в 09:59

Два полета от София до Лондон са отменени

Два полета до Лондон са отменени, като причината е лошото време в британската столица, съобщиха от летище София. Част от полетите закъсняват с около 15 минути. Закъснение от около час и половина е имало при три сутрешни полета, заради това, че компаниите не..

публикувано на 18.12.09 в 09:51

Последен шанс за споразумение в Копенхаген

Световните лидери започнаха консултациите си в последния ден от конференцията за климата в датската столица Копенхаген. Надеждите за изготвяне на споразумение, което да замени протокола от Киото, все повече избледняват, след като беше отхвърлен поредния..

публикувано на 18.12.09 в 09:37