Цветанов не изключва влияние на "Октопода" върху съдебната система

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не изключи влияние на „Октопода” върху съдебната система. Коментарът бе по повод вчерашното решение на Апелативния съд да освободи повечето от задържаните при акцията. "Няма човек, който да е казал,..

публикувано на 19.02.10 в 14:32

България отговори официално на Русия за ПРО

Правителството изпрати отговор на официалното запитване на Русия за плановете за противоракетна отбрана на НАТО. България ще продължи да се придържа стриктно към съвместния подход на НАТО за вземане на решения в областта на сигурността, в това число и по..

публикувано на 19.02.10 в 14:28

ТИР с контрабандни парфюми е задържан на ГКПП "Лесово"

На граничния пункт Лесово беше задържан ТИР с контрабандни парфюми. Задържаният камион е с германска регистрация и е пътувал от Турция за Германия през България. Шофьорът е турски гражданин. На нашия митнически пункт е декларирал, че превозва авточасти и..

публикувано на 19.02.10 в 14:22

Полицейските шефове от Твърдица, Котел и Нова Загора са отстранени за лоша работа

Липса на активност и неефективна работа е причината за освобождаването на полицейските шефове на Твърдица, Котел и Нова Загора на 12 февруари т.г., заяви директорът на областната дирекция на МВР в Сливен комисар Чавдар Божурски . Предложенията за нови..

публикувано на 19.02.10 в 14:17
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Трайчо Трайков и министърът на енергетиката на Руската федерация Сергей Шматко по време на срещата им в София

Русия е готова да отпусне 2 млрд. евро за АЕЦ "Белене"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/19_02 BELENE2.mp3 Русия е готова да отпусне заем на България без държавни или корпоративни гаранции в размер на около 2 милиарда евро, за да може през следващите две години да продължат дейностите по..

публикувано на 19.02.10 в 13:43

В Украйна започна делото по иска на Юлия Тимошенко за преразглеждане на резултатите от президентските избори

Висшият административен съд на Украйна започна разглеждането на жалбата на премиера Юлия Тимошенко за анулиране на резултатите от президентските избори, спечелени от опозиционния лидер Виктор Янукович . Ако в хода на делото бъде установено, че изборите..

публикувано на 19.02.10 в 13:40

Бактерии в питейната вода на Шумен застрашават хората

В питейната вода на Шумен има бактерии, съобщиха от Районната екоинспекция. Съветът е водата да не се използва за пиене и приготвяне на храна в населените места, които се снабдяват от язовир "Тича". Това са градовете Шумен и Велики Преслав и..

публикувано на 19.02.10 в 13:03

Борисов: Българските служби не се използват за политически цели

Българските служби не се използват по никакъв начин за политически цели или в услуга на каквото и да било чуждо разузнаване, заяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов . Министърът на транспорта Александър Цветков съобщи пред..

публикувано на 19.02.10 в 13:00

Между 10 и 15 км. ще бъде трасето на "Набуко" в Шуменска област

От 10 до 15 километра ще бъде трасето на газопровода “Набуко” на територията на Шуменска област, съобщи изпълнителният директор на фирма “Химкомплект инженеринг” Димитър Богданцалиев. Трасето ще преминава през землището на община Върбица, в граничната..

публикувано на 19.02.10 в 12:57

Адвокат Людмил Рангелов: Не изключвам възможността за ново обвинение срещу братя Стоянови

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/19_02 LIUDMIL RANGELOV.mp3 Обиските в офисите на братя Стоянови, които бяха сред задържаните при акция "Октопод" се проведоха снощи, веднага след гледането на мярката за неотклонение, при което те..

публикувано на 19.02.10 в 12:41