Яне Янев не вижда аргументи за импийчмънт на президента

Лидерът на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев заяви пред журналисти, че на този етап не вижда аргументи за искането на ГЕРБ Георги Първанов да бъде отстранен предсрочно от поста му. По думите на Янев, ако управляващата партия даде достатъчно..

публикувано на 07.03.10 в 11:08

Продължава бедственото положение в град Брегово

Бедственото положение в град Брегово продължава осми ден. С около два метра се е понижило нивото в залетия от река Тимок участък между двете диги. Отичането през направения прорез на основната дига обаче става бавно, тъй като двете водни нива са почти..

публикувано на 07.03.10 в 11:05

Н. Младенов определи публикуването на стенограмата от разговора между Първанов и Дянков като недостойна постъпка

Министърът на външните работи Николай Младенов определи като недостойна постъпка публикуването от президента Георги Първанов на стенограмата с разговора му с финансовия министър Симеон Дянков. Николай Младенов : За мен това е една изключително..

публикувано на 07.03.10 в 11:01
Министърът на финансите Симеон Дянков на излизане след срещата с президента Георги Първанов в петък

Как ще продължи диалогът президент-правителство?

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/7.03 KRUSTIO PETKOV.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/7.03 NIKOLAY MLADENOV.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/7.03 VOLEN SIDEROV.mp3..

публикувано на 07.03.10 в 10:27

Борба за власт между шиити, сунити и кюрди в Ирак

Свалянето на режима на Саддам Хюсеин от властта доведе до продължаващо вече години насилие между сунитското малцинство и шиитското мнозинство. В опит да даде ново начало на представянето на сунитите във властта племенният ръководител шейх Мунаф Али..

публикувано на 07.03.10 в 10:12

Искра Михайлова: Трябва ни програма за излизане от кризата

Чрез искането за създаване на антикризисна програма или програма за развитие до 2020г. се опитваме да насочим вниманието както на политическите партии, така и на българското общество към това, че като страна - член на ЕС трябва да изведем програма за..

публикувано на 07.03.10 в 10:05

МФ: С 15% е спаднал вносът в страната през първите два месеца на 2010 година

През периода януари–февруари 2010 г. вносът намалява с 15% спрямо същия период на 2009 г., което пряко влияе върху приходите от акцизи, ДДС от внос и мита, съобщиха от пресцентъра на МФ. Това показва анализ на приходите от Агенция „Митници” (АМ),..

публикувано на 07.03.10 в 09:43

Проф. Петков: Борисов и Първанов да сключат джентълменски договор

Първанов и Борисов да сключат джентълменски договор и да заровят томахавките. Това коментира пред БНР председателят на Обединен блок на труда проф. Кръстьо Петков. Напрежението между двете институции периодично ще се превръща в спорове и конфликти, някои..

публикувано на 07.03.10 в 09:40

Исландия отказва да обезщети клиентите на "Айссейв" на референдум

Исландците категорично отхвърлиха на референдум плана за обезщетение на британски и холандски клиенти на фалиралата исландска банка " Айссейв ". Според неокончателните резултати от вчерашния вот 93 процента от избирателите са гласували против..

публикувано на 07.03.10 в 09:26

Атанас Кацарчев: Събирането на информация чрез диска със швейцарските сметки е извън стандартните процедури

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/07.03 KACARCHEV.mp3 По повод получаването и ползването на информация от диска, в който има данни и за сметки на български граждани в Швейцария и който в момента се ползва от германските власти бившият..

публикувано на 07.03.10 в 09:16