Русия предупреждава САЩ срещу Грузия

Руските власти призоваха Вашингтон да подходи внимателно към военното си сътрудничество с Грузия. Във връзка с обявените предстоящи американско-грузински военни учения, руското външно министерство призова САЩ да избягват стъпки, които могат да доведат до..

публикувано на 26.02.10 в 11:59

ЕС осъди призивите на Либия за свещена война срещу Швейцария

ЕС окачестви призивите на либийския лидер Муамар Кадафи за свещена война към Швейцария като идващи в "неподходящ момент". Луц Гюлнер, говорител на върховния представител на ЕС за външните отношения и сигурността Катрин Аштън, подчерта, че..

публикувано на 26.02.10 в 11:56

Емилия Масларова обжалва наложената й гаранция

Бившият социален министър Емилия Масларова е обжалвала наложената й от Софийска градска прокуратура парична гаранция от 50 хиляди лева, научи "Хоризонт". Жалбата, заедно с материалите по делото за злоупотреби в особено големи размери и за..

публикувано на 26.02.10 в 11:07

Заявления за новите документи ще се приемат от 29 март

От 29 март започва приемането на заявления за издаването на новите документи за самоличност, припомниха от МВР. Издаването на първа лична карта за лица от 14 до 16 години ще бъде безплатно. Безплатна лична карта ще се издава и за хората над 70 години...

публикувано на 26.02.10 в 11:04

Ердоган предупреди военните да не смятат, че са над закона

Турският премиер Реджеп Таийп Ердоган предупреди армията, че никой не трябва се смята над закона, след като турският съд повдигна обвинения срещу още 11 военни, че са участвали в заговор за преврат на правителството през 2003. "Тези, които правят..

публикувано на 26.02.10 в 10:59

Платен е откуп за индонезийски кораб, похитен от сомалийски пирати

Откуп е бил платен на сомалийските пирати, похитили индонезийски химически танкер, съобщи говорител на военноморската мисия на ЕС в Аденския залив. Властите очакват пиратите да освободят кораба и екипажа в следващите 24 часа. Няма информация за размера на..

публикувано на 26.02.10 в 10:50

Задържана за данъчни измами се обеси в ареста във Велико Търново

В следствения арест във Велико Търново тази сутрин се е обесила 41-годишната Анелия Милкова , задържана на 17 февруари като участник в организирана престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери. Все още се извършва оглед на ареста и от..

публикувано на 26.02.10 в 10:06

След новия закон за средното образование ще бъдат пренаписани учебниците

До два-три месеца се очаква да бъде готов новият закон за средното образование и тогава ще започне пренаписване на учебниците, каза просветният министър Сергей Игнатов . Възможно е да се издаде и сборник с извадки от настоящите учебници. По думите на..

публикувано на 26.02.10 в 09:52

Схема за имотни измами бе разбита в Плевен

Полицията в Плевен разби схема за имотни измами. В офис на брокерска фирма е задържан 42-годишният Валентин Георгиев , с прякор Жълтия, който продавал земеделски земи и имоти с фалшиви документи. Установено е, че тези сделки са реализирани без знанието и..

публикувано на 26.02.10 в 09:48

Македония и Албания се борят с придошлите води

Водите на Охридското езеро надхвърлиха с 20 сантиметра допустимото максимално равнище. Въпреки че все още няма пряка заплаха от преливане, проблеми създават подпочвените води и изливането на река Църни Дрим. Дъждовете спряха и очакванията са за лек спад в..

публикувано на 26.02.10 в 09:42
/de/tourism/listight">